Hemen hemen herkesin sevdiği makarnanın yapımında kullanılan irmik, birçok çorba ve tatlı yiyeceklerde de tercih edilmektedir. Beyaz un ile kıyaslandığında protein miktarı daha güçlü olan irmik, vegan beslenmesinde de önemli bir yere sahiptir.
İrmik çeşitleri; ruşeymli irmik, mısır irmiği, buğday irmiği ve bebek irmiği olarak ayrılıyor.
Diyet yapan bireyler de lifli gıda olduğu için tokluk hissi veren irmiği tercih ederler. İrmiğin faydaları arasında aynı zamanda hazmı kolaylaştırması da sayılır, kan şekerini düzenleyip dengelemesi, enerji vermesi, E ve B vitaminleri açısından zengin olması da diğer faydalarındandır.
Su ve irmik tencereye konup, kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra, 2-3 dakika daha karıştırılarak kaynatılır. Üzerine elma rendesi eklenip, 5 dakika kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
İlgili 38 soru bulundu
Yanına Ne Gider
İrmik helvasını dondurma ya da kaymakla servis edebilirsiniz. Bunun yanı sıra nefis bir Türk kahvesi, çay ya da meyve suyu ile helvanızı ikram edebilirsiniz.
İrmik makarnanın ana maddesidir. Ayrıca Türkiye, Yunanistan, İran, Hindistan ve Pakistan gibi ülkelerde yapılan İrmik helvası ve Arabistan'da yapılan Sütlü İrmik Tatlısı tatlı olarak tüketilir.
İrmik çiğ olarak tüketilemez mutlaka su,sebze, kemik suyu,süt gibi sıvılarda pişirmek suretiyle tüketilebilir. 1 çay bardağı sıvı için 1-2 tatlı kaşığı irmik kullanılır.
İrmik durum buğdayının öğütülüp elenmesiyle elde edilen bir besin maddesidir. İrmik tanecikleri 125-140 mikrometre büyüklüğünde, sarı renkte, parlak ve köşelidir. İrmik yapımında genellikle sert buğday kullanılır. İrmik besin değeri yüksek olan bir yiyecektir.
Irmik ve bulgur aynı mı? Bulgur terimi daha çok iri pilavlık bulgur için kullanılır. İnce bulgura "düğü", "düğür", "düğürcük", "düğülcek" denir. Daha ince bulgur ise, irmik olarak değerlendirilir.
İrmik Sıkça Sorulan Sorular
%10 indirimle Tellioğlu 1 kg Semolina İrmik 34 TL'ye, %25 indirimle İpek Değirmen İnce Bebek İrmiği 3 kg 104 TL'ye, %29 indirimle Irmik 28 TL'ye, %15 indirimle Organik Bitkim İrmik 2 kg 96 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Evet, irmikten söz ediyor, onu ne kadar övsek az kalır demeden kendimizi alamıyoruz. Düşünsenize, helvasını yapıyoruz muazzam oluyor, sütlü tatlılara katıyoruz harika bir doku kazandırıyor, yetmiyor köfte harcına girmesini de biliyor, ekonomik lezzetlere imza atmasını da...
Kek içine dağılan irmikler, ağızda hoş bir tat bırakıyor ve keke çok yakışıyor.
İrmiğin bileşenleri arasında da çok miktarda demir minerali vardır. Demir, kansızlık problemi yaşayanlar için değerli bir mineraldir. Kandaki oksijeni taşıyan hemoglobin daha verimli bir şekilde çalışır. İrmikli yiyeceklerin tüketilmesi B vitaminini destekleyeceği için kan oranını yükseltir.
İrmik nasıl saklanır? İrmik; un ve pirinç gibi cam kavanozda ve oda sıcaklığında muhafaza edilebilir. Saklanması oldukça zahmetsiz olan irmiği mutfak tezgahına veya rafa koyabilirsiniz.
Derin bir tencerenin içine sütü, irmiği ve şekeri alıyoruz. Süt, şeker ve irmiği orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. Yoğunlaşan tatlı, fotoğraftaki gibi göz göz olduğunda vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ilave ediyoruz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » İrmik ile ince bulgur aynı mı? Bulgur terimi daha çok iri pilavlık bulgur için kullanılır. İnce bulgura "düğü", "düğür", "düğürcük", "düğülcek" denir. Daha ince bulgur ise, irmik olarak değerlendirilir.
İrmik, iyi bir magnezyum ve posa kaynağıdır. Böylelikle kan şekeri seviyelerini dengeleyebilir ve tip 2 diyabet riskini azaltabilir.
- Yüksek karbonhidrat ve enerji içeriğiyle zayıflama diyetlerinde irmik kullanımı, aynen beyaz veya esmer unlarda olduğu gibi diyetisyenin öngördüğü miktarlarda olduğu sürece bir sakınca oluşturmamakta aksine düşük glisemik indeksi ve kolay sindirilebilir oluşuyla önerilmektedir.
Mısır irmiği olarak da bilinen polenta, ister sade, ister içine baharatlar ya da peynir çeşitleri eklenerek, ister lapa halinde, ister derin yağda ya da ızgarada kızartılarak tüketilebilen bir malzemedir.
Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edelim. İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek son kez çırpalım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri