FAA, kokpitte bulunanlar için tam tersi bir karara imza attı; pilotlar artık uçuş sırasında kişisel elektronik cihazlarını kullanamayacaklar.
Uluslararası havacılık otoriteleri (FAA , EASA**) tarafından düzenlenen yeni yönergeler ile havayolları artık uçuşun tüm aşamalarında “Cihazların Haberleşmeye Kapalı olması koşuluyla (non- transmitting mode)” yolcuların bu cihazları (TEC*) kullanımına izin verilmektedir.
Öncelikle belirtmekte fayda var, uçağınızın kalkışı ve inişi süresince elektronik saat, kalp ve işitme cihazları dışında kalan tüm elektronik cihazların kullanımı yasaktır. Öte yandan uçak normal uçuşa geçtikten sonra kullanımına izin verilen elektronik cihazlar da vardır.
Telefonun normal konumdayken radyo frekanslarda yayın yapan tüm kanalların açık bulunması uçağın çeşitli alıcı ve algılayıcı devrelerine parazit yapabilir. Aynı zamanda tüm bu bağlantılar uçağın elektronik sistemlerine ve kule ile iletişimlerine de parazit oluşturabilir.
Tek pilot: 10 saat uçuş görev süresi, 5 saat uçuş süresi. Çift pilot: 10 saat uçuş görev süresi, 7 saat uçuş süresi. Eğitim uçuşları ve paraşütle atlama hariç olmak üzere yukarıda belirtilen süreler en fazla 3 iniş kalkış için olup, her ilave inişte toplam uçuş süresinden 30 dakika düşülerek yapılır.
İlgili 42 soru bulundu
Pilot Maaşları pek çok kişi tarafından merak edilen bir konudur. İşinde belli bir kademeye gelmiş pilotun almış olduğu ortalama maaş 112.700 TL'dir. Bir pilotun almış olduğu en düşük maaş ise 87.700 TL'dir. Bu duruma ek olarak alınan en yüksek maaşın 162.800 TL olduğunu söylemek mümkündür.
Ayda 110 saat, 3 ayda toplam 300 saat, senede ise 1000 saati geçmemeli.
Hayır, uçakta telefon kullanmak genellikle uçağı düşürmez. Ancak, uçuş ekibi tarafından belirtilen kurallara uymak önemlidir. Uçuş sırasında telefon kullanımı genellikle uçuş moduna alınması istenir. Uçuş modu, telefonun radyo frekanslarına müdahale etmesini önler.
Türk Telekom, Türk Hava Yolları ortaklığı ile kablosuz internet altyapısı olan uçaklarda Wi-Fi hizmeti sunuyor. Türk Telekom Wi-Fi Fly ile internetin özgürlüğünü uçakta da yaşayabilirsiniz. Üstelik artık yalnızca yurt dışı değil, yurt içi uçuşlarınızda da yanınızda!
Uçak modunda cihazlar dışarıya sinyal vermesini engellediği için kullanılabiliyor. Ancak kalkış ve iniş sırasında pliotlar kuleyle iletişime geçtiğinden dolayı sinyallerin karışmaması adına tüm cihazlar kapatılıyor.
Basitçe kulak, beyne “Biz gidiyoruz” derken göz ise “Sabit duruyoruz” sinyali yollar. Bu durum beyinde bir karışıklığa neden olur ve bunun sonucunda baş dönmesi, mide bulantısı, terleme, esneme, titreme, yorgunluk ve kusma gibi durumlar ortaya çıkar.
Cihazlar uzaklaşmaya başlayınca akıllı baz istasyonları telefona daha güçlü sinyaller göndermeye çalışıyor ve çekim gücü artırıyor. Bu sırada oluşan sinyal artışı ise uçaktaki cihazları etkiliyor ve elektromanyetik uyumsuzluk yaşanmasına sebep oluyor.
Uçakların kalkış hızını km cinsinden vermek gerekirse ortalama 200-300 arası kalkış hızları vardır. Bu hızlar uçağın modeline göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin bir A380 ve B747 uçaklarının yaklaşık kalkış hızı 270 km/s 'dir.
Uçağın kalkış anında elektronik cihazlar tamamen kapatılmalıdır. Uçak yolculukları sırasında telefon ile konuşmak yasak olsa da uçak modu denilen modda telefonunuzu fotoğraf çekmek, müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanabiliyorsunuz.
Şurada Paylaş! Telefonun normal konumdayken radyo frekanslarda yayın yapan tüm kanalların açık bulunması uçağın çeşitli alıcı ve algılayıcı devrelerine parazit yapabilir. Aynı zamanda tüm bu bağlantılar uçağın elektronik sistemlerine ve kule ile iletişimlerine de parazit oluşturabilir.
Airplane Mode (Uçak modu), bütün akıllı telefonlarda bulunuyor. Yolculuk esnasında telefonu kapatöaya gerek kalmadan bütün bağlantıları kesmek için kullanılıyor. Eğer telefonunuzu uçak moduna alırsanız şebeke bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanıyor.
Telefonun normal konumdayken radyo frekanslarda yayın yapan tüm kanalların açık bulunması uçağın çeşitli alıcı ve algılayıcı devrelerine parazit yapabilir. Aynı zamanda tüm bu bağlantılar uçağın elektronik sistemlerine ve kule ile iletişimlerine de parazit oluşturabilir.
Tüm uçakta yayın yapılmaktadır. İnternet servisi uçakların sadece belli bir bölümünde mi verilecek? Hayır, uçak içinde her yerden internet servisine erişim olacak.
Tüm uçuş boyunca bedava mesajlaşma
Mesaj Kartımız, WiFi erişimine sahip Avrupa uçuşlarının tamamında, tüm uçuş boyunca ücretsiz mesajlaşma hakkı sunmaktadır. Bu sayede WhatsApp, Messenger, WeChat ve benzer servisler üzerinden metin mesaj gönderip alabilirsiniz.
Uçakta Whatsapp, İnstagram kullanılır mı? Türk Hava Yolları uçakta kesintisiz internet projesi kapsamında istediğiniz şekilde interneti özgürce kullanabilirsiniz. Uçakta whatsapp kullanımı ya da uçakta instagram kullanımı uçakta internetin kesintisiz olmasıyla mümkün!
sivil havacılık dairesine göre uçuşun her anında yapılması yasak olan hareket. cep telefonu kullanılarak çekim yapıldığında ise makro fotolar çekmek mümkündür...
Uçak ile yolculuk yaparken özellikle kalkış ve iniş anlarında hissedilebilir. Kulağın yapısı gereği, iniş anlarında hissedilme olasılığı daha fazladır. Orta kulaktaki basınç eşitlenmesi, travma nedeni ile bozulursa bu durum, kulak zarının delinmesine yol açabilir.
Helikopter Pilotu, 2024 yılında en düşük 90.900 TL alırken, en yüksek 159.400 TL maaş alıyor.
Seviye 4 dil yeterliliği 3 yıl, Seviye 5 dil yeterliliği 6 yıl, Seviye 6 dil yeterliliği süresiz olarak geçerli olacak. ICAO üyesi başka bir ülkenin sivil havacılık otoritesinden aldıkları lisansı Türk lisansına çevirecek pilotlar da, bu talimat kapsamında İngilizce dil yeterliliği sınavına girecek.
Pilotlar, genellikle havayolu şirketleri, özel jet sahipleri ve hava kargo şirketleri gibi kurumlarda çalışırlar. Türkiye'de iş kurumu tarafından yayınlanan istatistiklere göre, ortalama bir pilot maaşı 80.000 TL ile 150.000 TL arasında değişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri