Belirli amaçlar doğrultusunda bütünleşen bilişim dizgeleri ya da çalışma takımları içerisinde, ilişkilerin, uyumun sağlanması ve ilişkilerin, en yüksek toplam verimi en kolay şekilde sağlayacak olan bir düzen içerisinde yapılabilmesi adına iş ve eylem birliği gütme olarak ifade edilir.
Güdüm kelimesi, gütmek fiilinin isim halidir. Gütmek, bir şeye yön vermek ve idare etmek anlamına gelir. Güdüm ise sevk edilen ve belli bir amaç doğrultusunda hareket eden kişi ya da nesne demektir.
Eşgüdümlü kelimesinin TDK sözlük anlamı, uyum ve koordinasyondur. Farklı departmanlarda çalışmalarına rağmen ortak bir proje için birlikte çalışan kişiler için de bu sözcük kullanılır.
Belirli amaçlar için bütünleşen bilişim dizgeleri ya da çalışma takımları arasında, uyumun sağlanması ve ilişkilerin, en yüksek toplam verimi en kolay biçimde sağlayacak bir düzen içerisinde gelişebilmesi için iş ve eylem birliği gütme.
Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit güdümlü kelimesi, 'Yönetme işi ve idare' anlamı üzerinden ele alınmaktadır. Aynı zamanda yönetim ile beraber belli bir durumun düzenleme şeklinde de anlatılmaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Güdü kelimesi TDK'ya göre, bilinçli veya bilinçsiz olarak davranışları doğuran anlamına sahiptir. Bir işin gizli sebebi anlamına da sahiptir.
Güdümlü, Muş ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Güdümü Olmayan. Obur, açgözlü kimse.
İlk olarak II.Dünya Savaşı sürecinde geliştirilen güdümlü mermi teknolojisi, ABD'de yürütülen faaliyetlerle hızla gelişmiştir. Genel anlamıyla güdüm, hareketli bir hedefin akıllı bir mühimmat tarafından tanınması ve hedef hareketinin takip edilmesini sağlayan sistem veya sistemler bütünüdür.
Eşgüdüm, çalışan parçaları bir araya getirerek birleştirmek suretiyle program oluşturma sürecidir. Belli bir amaca ulaşmak için türlü işler arasında bağlantı, ilişki, düzen ve uyum sağlama, koordinasyon.
Yansıtılan ışımayı kullanarak hedefi tespit ve takip eden arayıcıları kullanan sistemler aktif güdümlü sistemler; hedef tarafından yayılan ışımayı tespit ve takip eden arayıcıları kullanan sistemler pasif güdümlü sistemler olarak adlandırılmaktadır.
Bölge planında belirlenen öncelikler doğrultusunda, konusu ve koşulları Ajans öncülüğünde ve yönlendirmesinde belirlenen özel nitelikli model projelere verilen istisnai bir destek türüdür.
EŞ GÜDÜM KELİMESİNİN ANLAMI
Belli bir amaca ulaşmak için türlü işler arasında bağlantı, ilişki, düzen ve uyum sağlama, koordinasyon gibi anlamlara gelen eş güdüm kelimesi sıklıkla bitişik yazılarak hata yapılır. Ancak ayrı yazılması gerekir. Bu kelime genellikle eşgüdüm şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Güdülemek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: -i Amaçlanan davranışa yönelirken bireye güç vermek, hedefe yoğunlaştırmak.
- Bir işi yöneltmek gibi anlamlara gelmektedir. Güdümüne girmek ise aslında güdüm altına girmek olarak bilinir. Bir deyimdir. -Düzene girmek gibi anlamları vardır.
Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi, hibrit harekât alanında ve konvansiyonel harp ortamında kullanılan, insanlı veya insansız platformlardan fırlatılabilen, menzil ve hassasiyet üstünlüğü ile yumuşak hareketli ve sabit hedeflerde etkin tahrip gücü sağlayan yenilikçi silah sistemidir.
Yani lazer güdüm kitlerinin çalışabilmesi için hedef, lazerle aydınlatılmalıdır. Ardından arayıcı başlık, hedeften yansıtılan lazer ışığını algılar ve kanatçıklar, mühimmatı lazer ile işaretlenen hedefe yönlendirir. Bu sayede füzeler, sabit veya hareketli hedeflere karşı yüksek hassasiyetle kullanılabilmektedir.
Güdümcülük TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Bir ülkenin ekonomi, tarım vb. işlerinde tutulan güdümlü yol.
İç güdümlü dindarlık, bireylerin inançlarını samimi, içten ve hiçbir çıkara dayanmadan yaşadığı bir dindarlıktır.
Yüzüne bakılmayacak kadar sevimsiz ve çirkin.
Bir davranışın ortaya çıktığı veya çıkacağı bağlamda bulunan öncüllerin ve sonuçların, o davranış üzerinde etkide bulunması ve bu üçlünün karşılıklı olarak birbirleriyle etkileşimi olarak tanımlanabilir.
[2] (halk ağzı)(Yozgat ağzı) Sözünü tartmadan konuşan, densiz.
Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş. Her nevi füze, roket, roketatar ve roket yakıtı ile bunların motorlarını imal etmek, üretim ve satışını yapmak üzere faaliyet gösteren Şirket'in 1.005.841.568,21 TL olan sermayesinde VakıfBank'ın %9,93 oranında payı bulunmaktadır.
TSKGV'nin Bağlı Ortaklıklarındaki hisse payı ASELSAN'da %74,2, TUSAŞ'da %54,5, ROKETSAN'da %55,3 (Vakıf şirketlerinin payları ile birlikte %74,7) ve HAVELSAN'da %99,5'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri