- Ekonomik olmalıdır. - Yanmaya karşı direnç gösteren ve zor yanan maddeler kullanılmalıdır. - İçine su sızmamalıdır. - Hem çevre hem de insan sağlığına karşı zararlı olmayacak maddeler kullanımına dikkat edilmelidir.
Mantolama uygulaması, +5°C ile +30°C sıcaklık aralığında yapılmalıdır. Uygulamaya başlamadan önce bina üzerindeki cam, ahşap, vb. yapı elemanları kirlenmeye ve zarar görmeye karşı korunmalıdır. Binanın geneli ve mantolama yapılacak yüzey nemli olmamalı, döşeme şapları, iç ve dış duvar sıvaları kurumuş olmalıdır.
Yapının dayanıklılığını sağlayarak ömrünü uzatır, Binanın onarım masraflarını azaltır, Binanın dış cephesini güzelleştirir, Atmosfere giden karbondioksit miktarını azaltarak, hava kirliliğinin azalmasına ve çevrenin korunmasına katkıda bulunur.
İlgili 40 soru bulundu
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
2- Mantolama denilen bu levhalar Yangın Yönetmeliğine aykırıdır.. Yanıcı bir maddedir.. Yeter ki bir yerden küçük bir ateş görsün, içten içe hızla yanıyor ve binayı sarıyor.. bazı binalarda yangın sırasında gördüğünüz binanın kenarlarından çıkan o simsiyah zift yanığı gibi dumanın nedeni budur.!
Kenar ve köşe profilleri uygulandıktan sonra file sıva uygulanır, ardından dekoratif sıva uygulaması ve bunu takiben dış cephe boyama yapılır. Yapının ihtiyaç duyduğu alana göre mantolama uygulama aşamaları sırası ile ve doğru malzemeler kullanılarak yapılmalıdır.
Taş yünü kaç cm olmalı? Manto Taşyünü, Yoğunluğu 150 kg/m³ veya 130kg/m3, ebatları: 60 x 120cm olan kaplamasız dış cephe yalıtım levhasıdır. – Levhalar, çimento bazlı yapıştırma harcı kullanılarak, farklı metodlarla yüzeye yapıştırılabilir. – EN 13500 normuna uygun şekilde 3 ve 12cm kalınlıklar arasında üretilmektedir.
Isı yalıtımında kullanılan malzemeler; fiberglas, cam yünü, taş yünü, polistren, poliüretan, selüloz, ahşap yünü levha, fenol köpüğü, cam köpüğüdür.
Soğu ve sıcak havanın ısı köprüleri sayesinde binalara giriş çıkışını önlemek için yapılan işleme ısı yalıtımı denmektedir.
Isı yalıtımı, binanın temelinden çatısına kadar dışa veya kullanılmayan kısımlara bakan yüzeylerine, ısı geçişini azaltan özel yalıtım malzemelerinin uygulanması ile yapılır. Çatıların yalıtımında çatıların şekline göre değişen yalıtım uygulamaları vardır.
Malzemenin ne denli ısı tutabiliyor olduğu, ısıl iletkenliği, basınç dayanıklılığı, boyutsal kararlılığı, düşük birim ağırlığına sahip olması, buhar geçirimliliği, çekme dayanıklılığı ve yüksek ısı direnci gibi özellikler yalıtım malzemesi seçerken mutlaka dikkat etmeniz gereken özelliklerdir.
Sıvasız duvara mantolama yapılır mı, evet yapılır ama kaba sıvalı olursa daha iyi olur. Bazı duvarlarda çok çukurlu ve terazisi bozuk olursa mecburi kaba sıva ister. Sıvasız veya tuğlalı duvarlar yapılacak işlemler hemen hemen aynı.
Zorunlu olan binaların enerji kimlik belgesi alması. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mantolama olmayan binalara da bu belgeyi verecek. Ancak her bina enerji kimlik belgesine göre sınıflandırılacak. Enerji değeri düşük yani yalıtımsız olan binalardan daha yüksek emlak vergisi alınması gibi bazı yaptırımlar uygulanacak.
Dış cephe mantolama +5 ile +30 derece arasındaki ısı sıcaklıklarında yapılabilir. Tabi bunda hava koşulları da önemli. Ülkemizde -5 derece de görüyor, +40 derece de görüyor. Dolayısıyla mevsimsel olarak ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında +5 ile +30 derece arasındaki değerlerde her zaman mantolama yapılabilir.
Dış cephe ısı yalıtımı yapılan konut, yaklaşık yüzde 15 değer kazanıyor. Tüketicinin satın aldığı 500 bin liralık konuta ortalama 7 bin 500 liralık ısı yalıtım uygulaması yapıldığında konutun değeri 75 bin lira artıyor.
Dübelsiz Mantolama: izobozz Isı yalıtım keçeleri dübel uygulanmadan direk yapıştırılmaktadır.Taraklı mala ile çimento esaslı yapıştırma harçları çekilir.izobozz keçeler vura vura duvar yüzeyine yapıştırılır. Bir gün el sürmeden beklenir Ertesi gün el aleti veya mekanik alet ile ancak sökümü yapılabilmektedir.
Plastik malzemeler dünyada yok olma süreleri çok uzundur ancak görevini yapamazsa bu durum bir şey ifade etmeyecektir. Genel olarak firmalar sizlere 5 ile 10 yıl arasında garanti vermektedir. Bu süreler sonrasında yaşayacağınız herhangi bir sorun firmaları ilgilendirmemektedir.
Binalarda ısı yalıtım maliyetleri kullanılan malzemelerin maliyetlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Isı yalıtımının maliyeti hesaplanırken kullanılan malzemenin kalitesi ve yalıtım kalınlığına göre bir ücret çıkarılır. Yapının büyüklüğü ısı yalıtımında etkili olan ilk faktördür.
Taşyünün daha fazla avantajının olmasının sebebi malzemenin yanmaz, ses yalıtım, ısı yalıtım, izolasyon vb. gibi bir çok özelliği strafora göre daha fazla olması sebebiyle taşyünü malzemesini daha öncelikli malzeme olmasını sağlamaktadır. Taş yünü yangına karşı çok dayanıklı bir malzemedir.
Uygulandığı zeminin nem tutmasını ve neme bağlı olarak küf oluşumunu engellemektedir. Uygulaması bir hayli kolay olan ısı yalıtım boyası işçilik maliyetlerinizin azalmasına da yardımcı olacaktır. Ayrıca uygulandığı alanın kat sayısına bağlı olmak üzere %40 oranlarında enerji tasarrufu sağladığı kanıtlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri