Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yurt dışından araba getirmek avantajlı mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yurt dışından araba getirmek avantajlı mı?

Yurtdışından araba getirmek günümüzde oldukça avantajlı bir sürece ev sahipliği yapıyor. Kişiler bu yolla yaklaşık olarak araçları %35 oranında daha uygun fiyatlara alabilme avantajına sahip oluyorlar. Böylelikle kişiler hızlı bir hizmet olanağından faydalanma ayrıcalığına sahip oluyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birinciel.com

Yurtdışından getirilen araba satılabilir mi?

Kişiler, ithal edilmiş olan araç hakkında, 12 ay geçmedikçe herhangi bir tasarrufta bulunamazlar. Bu nedenle, ithal edilen araç, 12 ay süreyle satılamaz ve başkasına devredilemez. Bireysel gümrük işlemleri kapsamında, yurt dışından getirilecek araçlar için belirli müracaat süreleri vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

Yurt dışından getirilen arabanın vergisi ne kadar?

Bir örnek üzerinden göstermek gerekirse 50.000 Avro (910.625 Tl) fatura bedeli olan 2000 cc bir otomobil almak isteyen bir vatandaş için +%220 ÖTV 2.020.000 TL %18 KDV de 530.000 TL TRT bandrol payı 7.500 TL ile 2.557.500 TL vergi ödemek zorunda kalacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: igmd.org.tr

Yurt dışından araba alırsak ne olur?

Araç Türkiye'ye girdiği andan itibaren 2 yıl boyunca Türkiye'de kalabilir. 2 yıl sonunda tekrar Türkiye'de kullanılabilmesi için 185 gün boyunca aracın yurt dışında kalması gerekir. 2 yıl dolduğu halde Türkiye'de kullanılan araçlar trafikten men edilir ve sahibine para cezası verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oggusto.com

Türk vatandaşı yurt dışından araç getirebilir mi?

Cevap: Türkiye'de ikamet eden kişilerin yurtdışından taşıt getirme hakkı bulunmamaktadır. Bazı internet siteleri ve oto galerileri, vatandaşlarımızın yurtdışından düşük ücretler ödeyerek alacakları lüks araçları Türkiye'de sorunsuz olarak kullanabileceğine ilişkin yanlış bilgiler sunmaktadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.gov.tr

Yurt dışından araba almak / Yabancı plakalı otomobili vergisiz getirmek / Bedelsiz araç ithalatı

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Gümrükten araba almak mantıklı mı?

Öncelikle bu soruya cevabımız evet alınabilir. Ancak her ticarette olduğu gibi bu konuda da dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Almak istediğiniz aracı açık arttırma ile satışa çıkaran ihale kurumunu araştırmalı ve ihaleye konu olan araçların durumundan emin olmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Yurtdışından gelen arabayı kimler kullanabilir?

❖ Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. ❖ Acil durumlar hariç izin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Yurt dışından vergisiz araç getirebilen kişiler kimlerdir?

D. Yurt Dışından Vergisiz Araç Getirebilen Kişiler
  • Türk vatandaşlığından çıkmış olan mavi kart sahipleri ile ve Türkiye'de ikametgah ederek öğrenim gören. ...
  • Yabancı öğretim görevlileri ve öğrenciler.
  • NATO'ya bağlı olarak çalışmakta olan yabancı personeller.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulachukuk.gen.tr

Almanya'dan Türkiye'ye araba getirmek için ne kadar vergi ödenir?

-1600 cm3 silindir hacmine kadar, vergisiz satışı 70.000 - 120.000 TL arası araçlarda %50; 120.000 TL üzeri olan araçlarda %60, - 1600 - 2000 cm3 arası silindir hacmi olan ve vergisiz satışı 170.000 TL'ye kadar olan araçlarda 0;170.000 TL üzeri olan araçlarda 0 ÖTV vergisi ödemeniz gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

2 el araç ithalatı mümkün mü?

Eski/Kullanılmış Taşıt İthali: İthalat Rejimi Kararına göre eski, kullanılmış, yenileştirilmiş, kusurlu (defolu) ve yatık (zamanla dayanıklılığını yitirmiş) malların ithali Ticaret Bakanlığının iznine tabidir. Kullanılmış/ikinci el taşıt ithalinde bu iznin alınması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

Yurt dışından araç getirme şartları nelerdir?

Arabayı Yurt Dışından Almak

Bunun için yapılması gereken bazı hususlar mevcut. İlk koşul, yurt dışında (herhangi bir yerinde) en az 185 gün kalmış olmaktır. İkinci koşul ise arabanın satın alınacağı ülkede oturma izninin olmasıdır. Araba ile sınırı geçerken bazı belgelerin de mutlaka sürücünün yanında olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Almanya'dan kesin dönüş yapan araba getirebilir mi?

Tahmin edebileceğiniz gibi Almanya'dan kesin dönüş yapanların hakları arasına araç getirme de bulunuyor ancak bunun için bazı özel prosedürlerin geçerli olduğunu da unutmamak gerekir. Bu özel hususlardan ilki ikamet süresidir. Türkiye'ye aracını getirmek isteyenlerin Almanya'da en az 185 gün kalmış olmaları gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vetracogroup.co

Alman plakalı araba türkiyede ne kadar kalabilir?

7. Türkiye'de oturma izni bulunan yabancı uyrukluların taşıtlarına verilecek süre 730 günü aşmamak üzere ikamet tezkeresinde belirtilen süre kadar olabilir. Türkiye'de oturma izni bulunmayan yabancı uyruklu kişilere 180 günde toplam 90 gün süre verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

185 gün kuralı kalktı mi?

Avrupa Ovacıklılar Derneği's post

isteyenlere uygulanan 185 gün şartı, resmen kaldırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Yabancılar araba alırken ÖTV öder mi?

Vergisiz araç almaya hak kazanan yabancılar, diğer yabancılardan da ikinci el mavi plakalı araç satın alabilmektedir. Mavi plakalı araçlar Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisinden (KDV) muaftır. Ancak muafiyet, yıllık yol vergisi olan bandrol vergisini kapsamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalyahomes.com

Bir aracın ithal olup olmadığını nasıl anlarız?

Tecrübeli Üye. Şaseden anlarsınız Google'a mb vin decoder yazın, ilk üç sıradaki sitelere bakarsınız hangisi sıkıntı vermezse, şaseyi yazıp bakın orda ülke bilgisi yazar, order Location ya da benzeri, Türkiye değilse ithaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mbclubtr.com

Almanyada kaç aylık maaşla araba alınır?

Alman bir işçi arabayı parasını hiç harcamadığı takdirde 25-30 ayda değil, 73 ayda yani 7 yılda alabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dogrulukpayi.com

Almanyada kimler vergiden muaf?

Temel muafiyet miktarı yıllık olarak hesaplanır ve bu miktar, 2023 itibariyle güncel olarak 10.908 avrodur. Geliriniz bu tutarın altındaysa, gelir vergisi ödemek zorunda değilsinizdir. Aksi takdirde, Almanya'da ikamet eden ve para kazanan herkes gelir vergisi ödemek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: handbookgermany.de

Yurtdışından 2 el araba getirilebilir mi?

Sonuç olarak eğer yurt dışındaysanız ve Türkiye'ye dönmeden önce ikinci el bir araç satın almak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz ancak üstte belirttiğimiz şartları sağlamıyorsanız bunu yapmak da mantıksız. Çünkü Türkiye'de sizden bir de gümrük vergisi alınır ve bu sayede hiçbir şekilde karlı bir hesap olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Türk plakalı araçların yurt dışında ne kadar kalabilir?

Türk plakalı ve tescil belgeli araçlar 30 gün süreyle kullanılabilmekte olup, 30 gün geçince araç sahibinin taahhüdü ve gümrük makamları tarafından verilen izin belgesine göre geçici plaka ve ruhsat verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mus.pol.tr

Emekliler yurt dışından araba getirebilir mi?

Yurt dışında emekli olmuş kişilerin Türkiye'ye araç getirmesi için '185 gün kuralı' yok! Yurt dışından Türkiye'de giden araçların 2 yıl boyunca kalmasına izin veriliyor. Ancak Türkiye'ye giriş tarihinden bir yıl öncesine kadar en az 185 günü yurtdışında geçirmiş olmak gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arti49.com

MA plakalı aracı Türk vatandaşı satın alabilir mi?

sadece ikamet edip çalışma izni olmayan veya yurt dışından emekliliği bulunmayan yabancı kişiler ve Türk vatandaşları, vergilerini ödeseler dahi yabancıdan yabancıya, Taxfreecar®, mavi plaka, MA plaka araçlardan satın alamazlar ve bu haktan hiçbir şekilde faydalanamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 9ekim.com

Yurtdışından gelen arabayı kardeş kullanabilir mi?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. Acil durumlar hariç izin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atakurumsal.com

Yurtdışından gelen aracı kardeşim kullanabilir mi?

Yabancı plakalı taşıtlar; Türkiye ye giriş yaparken adına kaydedilmiş olan kişinin yanı sıra, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi annesi babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. Yabancı plakalı taşıtın adına kayıtlı olduğu kişi taşıtın içinde olsa bile yukarıda belirtilenlerden başka hiç kimse taşıtı kullanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

Yabancı plakalı araç Türkiyede satılabilir mi?

Araç, sahibi dışında herhangi birisi tarafından kullanılamaz. Türkiye'ye geçici süre ile getirilen araçlar satılamaz, kiralanamaz ya da devredilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ikinciyeni.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT