Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

İşçi görev değişikliğini kabul etmek zorunda mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » İşçi görev değişikliğini kabul etmek zorunda mı?

İşçinin görev yeri değişikliği de çalışma koşulları arasında yer alan bir unsurdur. İşçinin görev yeri değişikliği yapılabilmesi için 4857 sayılı İş Kanununa göre; İşverenin bu hususu işçiye yazılı olarak bildirmesi, İşçinin bu durumu altı iş günü içinde yazılı olarak kabul etmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyehukuk.com

Bölüm değişikliğini kabul etmeyen işçi ihbar tazminatı alabilir mi?

Bu durumda işverence ancak değişikliğin geçerli sebebe dayandığı ya da fesih için başka bir geçerli sebep bulunduğu halde ve geçerli sebeple iş sözleşmesi feshedilebilir. Bu durumda da işçi kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ykavukatlik.com

Görev yeri değişikliğini kabul etmeyen işçi ne yapmalıdır?

Bu tür değişikliklerin uygulanabilmesi için mutlaka çalışan olarak sizin rızanızın alınmış olması gerekir. Görev değişikliğini kabul etmemeniz halinde görev değişikliği bildirimine 6 iş günü içinde yazılı dönüş yaparak görevi kabul etmediğinizi iletmeniz gerekmektedir. Bu halde kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calisanrehberi.isteasistan.com

İşçi görev değişikliği isteyebilir mi?

Yapılan düzenlemeye göre işveren çalışma koşullarındaki esaslı değişikliği ancak işçinin yazılı rızasını almak şartıyla gerçekleştirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Görev yeri değişikliği ne demek?

Kişilerin veya birimlerin taleplerinin üst yönetim tarafından değerlendirilmesi veya doğrudan üst yönetimin uygun görmesi durumunda 2547 Sayılı Kanunun 13/b-4 maddesi uyarınca personelin görev yerinde değişiklik yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

İşçi görev proje ve Şube yer değişikliğini kabul etmek zorunda mı

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Görev değişikliğini kabul etmeyen işçiye ihbar ödenir mi?

Yargıtay 9.Hukuk Dairesi 2007/16050 E. 2008/9181 K. Sayılı Kararı; “Görev değişikliğini kabul etmeyen işçiyi eski işyerine almamak işverenin haksız feshi olarak kabul edilmelidir. Bu durumda işçi kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyehukuk.com

Görev yeri değişikliği ceza mıdır?

Yer Değişikliği Bir Cezadır

Unutulmamalıdır ki idarenin kendi inisiyatifiyle işlendiği iddia edilen bir suçtan dolayı memurun görev yerini değiştirmesi de bir cezadır ve bu fiili durumla memur cezalandırılmış olmaktadır. Bu durum bir suça iki ceza verilemez ilkesine aykırılık oluşturmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurdavalari.com

İşveren işçiyi istediği yerde çalıştırabilir mi?

İşveren İşçiyi İstediği Yerde Çalıştırabilir Mi? Taraflar karşılıklı olarak anlaştığı takdirde, çalışma şartlarını her zaman değiştirebilir. İş yeri değişikliği de buna dahildir. Ancak bunun için işçiden yazılı onay alınmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anilakalin.av.tr

Çalışma koşullarında değişiklik işçiye sözleşmeyi fesih hakkı verir mi?

Hukuk Dairesi'nin 2016/9152 E., 2019/20191 K. Sayılı kararı bu yöndedir: 4857 sayılı Kanunun 22'nci maddesinde, çalışma koşullarında esaslı değişiklik sebebiyle işçinin iş sözleşmesini haklı olarak feshedebileceği öngörülmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karayildizhukuk.com

İşveren istediği zaman vardiya değiştirebilir mi?

Vardiya sisteminin değiştirilmesi işçinin sözleşmesinde açıkça esaslı değişiklik yaratacağı için 4857 Sayılı İş Kanunu madde 22 uyarınca işveren işçiye durumu yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilecektir. Değişiklik önerisinin işveren tarafından yazılı yapılması geçerlilik şartıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyehukuk.com

İşveren işçinin pozisyonunu düşürebilir mi?

İşçi bu durumda 17 ila 21 inci madde hükümlerine göre dava açabilir.” denilerek işçinin konumunun düşürülmesi halinde izlenmesi gereken prosedür açıklanmıştır. Kanunun açık hükmü uyarınca işçisinin konumunu düşürmek isteyen işveren, bu durumu işçiye yazılı bildirimde bulunmak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyehukuk.com

Değişiklik feshi ne demek?

Değişiklik feshi, işverenin çalışma koşullarında gerçekleştirmek is- tediği esaslı değişikliği işçinin kabul etmemesi halinde, iş sözleşmesini sona erdirebileceği fesih türüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izmirbarosu.org.tr

Iş yeri çalışma saatlerini değiştirebilir mi?

İşveren vardiyalı çalışma sistemi de olsa, normal bir iş yerinde çalışma sistemi de olsa, işçinin çalışma süresini keyfine göre değiştiremez. Bu açıdan işveren İş Kanunu'nun 22. maddesinde yer alan çalışma koşullarında esaslı değişiklik olarak belirlenen çalışma saatlerini değiştirirken kurallara tabi kılınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

İşveren işçiye her işi yaptırabilir mi?

Keza işçinin yaptığı işin niteliğindeki değişiklik de işçi açısından iş şartlarından esaslı değişik olarak kabul edilmektedir. Ancak, işveren yönetim hakkı kapsamında, acil ve arızi durumlarda işçiyi görev tanımı dışında çalıştırabileceği gibi fazla çalışma da yaptırabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

Görev tanımını imzalamak zorunlu mu?

Görev tanımlarıyla ilgili dokümanların hazırlanması, çalışanlara deklare edilmesi ve muhafaza edilmesi kanunen zorunludur. Bu nedenle kurumların hepsinde görev tanımları bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Işyerinde görev değişikliği nasıl yapılır?

İşçinin görev tanımının değiştirilmesi ile ilgili işçiye yazılı bildirimde bulunulmak zorundadır. Bunun üzerine 6 iş günü içerisinde işçi görev tanımında yapılacak değişikliği yazılı olarak kabul etmelidir. Susma ve verilen işi yapma kabul sayılmamaktadır. Mutlaka kabul yazılı olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Fesih için geçerli sebepler nelerdir?

Bu yazımızda geçerli nedenle fesih ile haklı nedenle fesih ayrımını incelemeye çalıştık. Geçerli nedenle fesihte işveren, işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesini işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebeple feshetmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 3ehukuk.com

Çalışma koşullarında değişiklik nedir?

İşveren, işçi lehine olacak değişiklikleri her zaman yapabilir; buna karşılık, işçi aleyhine olan, çalışma koşullarını zorlaştırıp değiştiren değişiklikler esaslı değişiklik olarak adlandırılır. Çalışma koşullarında değişikliklerin işçiye yazılı olarak sunulması ve işçinin yazılı şekilde onayının alınması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vonahukuk.com

İşçi sözleşme imzalamak zorunda mı?

Yazılı olan sözleşmelerin işçi ve işveren tarafından imzalanması gerekir ve bu işlem yapılmadığı takdirde sözleşme geçersiz sayılmaktadır. Taraflar arasında yazılı bir sözleşmenin olmadığı durumlarda çalışanların belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalıştığı kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ocalhukuk.com

Fazla mesai yapmak istemeyen işçi işten çıkarılabilir mi?

İşçi yazılı onayı bulunsa dahi yıllık 270 saatten fazla mesai yapma zorunluluğunda bulunmamakta olup 270 saatten fazla mesaiye zorlanması halinde iş sözleşmesini haklı nedenler ile feshetme hakkına sahip olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ezgiesnikgunay.av.tr

İşçi hangi durumlarda dava açabilir?

Yine işçinin çalışırken kusurlu olarak, işverenin aletlerine, işlerine zarar vermişse; işveren bunun tazminini işçiden isteyebilir. Ya da işçinin çalıştığı dönemde işverenin parasını zimmetine geçirmesi, güvenini kötüye kullanarak maddi kazanç elde etmesi gibi hallerde de işveren işçiye dava açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cihanorhan.av.tr

İşveren işçiyi 12 saat çalıştırılabilir mi?

Yönetmeliğin 4/3.maddesine göre günlük çalışma süresi 11 saatten fazla olamaz. Buna göre haftada 45 saatin üzerindeki çalışmalar fazla mesai olarak adlandırılacak ve buna göre ücret ödemesi hesaplanacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Görev yeri değişikliği cezasını kim verir?

Görev yeri değiştirilen memurun disiplin cezasının, disipline aykırı fiil ve halin işlendiği tarihte görevli olduğu kurum disiplin amirleri ve kurulları tarafından verilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Görev sırasında amirine sözle saygısızlık etmek ne demek?

Söz konusu disiplinsizlik, yani amire karşı sözlü saygısızlıkta bulunmak, 657 sayılı Kanun'un 125'inci maddesinde düzenlenmiş ve buna karşı uygulanacak ceza da belirtilmiştir. Görevi esnasında, amirine karşı sözlü saygısızlıkta bulunan devlet memuruna verilecek ceza, aylıktan kesme disiplin cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Görev yerini terk etmenin cezası nedir?

Nitekim Emniyet Genel Müdürlüğünde polis memuru olarak görev yapan bir polis Amirin izni olmaksızın görev yerini terk etmek disiplin suçunu işlediğinde amirleri tarafından Yirmidört Ay Uzun Süreli Durdurma Cezası ile tecziye edilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com
Önceki makale
Şahıs şirketi hangi defteri tutar?
Sonraki makale
Uskumru neyle avlanır?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT