İSG-KATİP üzerinden onaylanan sözleşme nüshalarından biri kurum tarafından, biri OSGB'ler tarafından saklanır.
"İş Güvenliği Uzmanlığı İşlemleri" sekmesini seçip "Kayıtlı Kullanıcı Girişi" butonuna tıklayın. Açılan sayfada sol üst köşede "Sertifika Başvurusu" sekmesini tıklayın. Bu işlemi yaptıktan sonra ana ekranda Sertifikanıza ait bilgileri görebileceksiniz.
Vergi mevzuatında 5 yıl, SGK mevzuatında 10 yıl, Türk Ticaret Kanunu'nda 10 yıl ve İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatında ise 15 yıl saklama zorunluluğu vardır. SGK'nın denetim ve kontrol ile görevlendirilen memurlarınca istenilmesi halinde de bu kayıt ve belgelerin 15 gün içinde ibraz edilmesi gerekmektedir.
T.C. kimlik numara ve E Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Sorgulama ve Başvuru” bölümüne tıklayın. “İş Güvenliği Uzmanlığı İşlemleri” sekmesini seçip “Kayıtlı Kullanıcı Giriş” butonuna tıklayın. Bu işlemin sonunda ana ekranda sertifikanıza ait tüm bilgileri görebileceksiniz.
İlgili 27 soru bulundu
isgkatip.csgb.gov.tr adresinden E- Devlet şifresi ile veya diğer seçenekler ile İSG-Katip sistemine giriş yapılır. "Kayıtlı Kullanıcı Girişi" seçilir. Eğer sertifikanız tanımlanmışsa "Sertifikalar" sekmesinden belge numaranızı ve belge tarihinizi görebilirsiniz.
b) Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde iki yılda en az bir defa. c) Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde üç yılda en az bir defa.
Özlük dosyası şirketlerin insan kaynakları birimlerinde saklanır. Söz konusu dosyanın, işçi hakkında bilgiler içermesi sebebiyle hukuka uygun olarak muhafaza edilmesi önemlidir. Bu noktada ilgili dosya, yetkili olmayan kişilerin ve diğer işçilerin göremeyeceği şekilde saklanmalıdır.
BU UYGULAMANIN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TEMMUZ AYINDA YAYIMLADIĞIMIZ BLOG YAZIMIZ İSE ŞU ŞEKİLDEYDİ: 01.07.2020 Tarihinden itibaren 50 çalışan sayısından daha az kişi ile az tehlikeli sınıfta faaliyet gösteren işletmeler ile kamu kurumlarında iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu uygulamaya geçti.
Sertifikanı Hemen Al. Üniversite Onaylı, E-Devlet'ten Sorgulanabilir ya da EETAC Onaylı Uluslararası Akreditasyonlu sertifikanı hemen alabilirsin! İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı kurumlar açısından en önemli hususlardandır.
Yeni İSG Katip Sisteminde Mezuniyet Belgesi Yükleme İşlemi:
Süreç Yönetimi bölümünde yer alan Bireysel Bildirim Başvuruları sekmesini seçiniz. Yeni butonu seçerek ekranda açılan diploma ve mezuniyet belgesi bildirimini tercih ettikten sonra belge yükleme sürecini başlatmalısınız.
Çalışanlara verilen kişisel koruyucu donanımlara ait zimmet tutanakları İSG belgeleri içerisinde yer almalıdır. İşyerinde bulunan ekipmanlar, elektrik tesisatı, topraklama tesisatı, yangın tesisatı, havalandırma tesisatı, asansör vb. test, kontrol ve uygun raporları İSG klasöründe bulundurulmalıdır.
Ortak sağlık ve güvenlik birimleri, iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve işyeri hemşiresi olan firmalara bu hizmetleri vermek üzere Çalışma Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir.
İSG belgesi yapılan işin ve işi yapan organizasyonun yönetmelik ve yasalara uygun olduğunu gösterir. Bu sertifika veya belgeyi almak isteyenler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanmış ve yetkilendirilmiş bir kuruma başvurmalıdırlar.
O.S.G.B. 'lerin işleyiş usul ve esaslarını belirlemek, yetkilendirmek ve denetlemek konusunda sorumlu ve yetkili olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'dür.
Bu tür sorunlarla karşılaşılması, cezai yaptırımlar ve tazminat davaları gibi sonuçlara neden olmasının yanında, şirkete olan güvenin de zedelenmesine yol açacaktır. Bu nedenle özlük dosyaları, anahtarı sadece ilgili kişide bulunan dolaplarda kilitli bir şekilde saklanmalıdır.
Personel özlük dosyasının hazırlanması için, öncelikle bir listenin oluşturulması gerekir. Bu listede, personel özlük dosyasında olması gereken bütün belgelerin sıralanması gerekir. İşçi işe girdiğinde, işveren, bu listeyi işçiye verir.
Ayrıca, Resmî Gazete'de yayınlanan 27906 Sayılı Kamu Personeli Genel Tebliği'nde yer alan“Özlük dosyalarının tutulması ve muhafazasında özel hayatın gizliliği ilkesine riayet edilir. Özlük dosyası içeriği hakkında soruşturma ve kovuşturmaya yetkili merciler dışındakilere açıklama yapılamaz, bilgi verilemez.
Teslim işlemleri ise, birim arşiv personeli tarafından yerine getirilir. Arşivlik malzeme, birim arşivine uygunluk kontrolü yapılmış olan kayıt defterleri veya föyleri ile yapılır. Madde 13- Resmi Gazete, kitap, broşür ve benzerleri, ilgili birimlerinde muhafaza edilir.
Ayıklama ve imha işlemleri Kurum arşivleri ve merkezi arşivlerde yapılır. (2) Ayıklama ve imha işlemlerinde, eski yıllara ait belgelerin ayıklanmasına öncelik verilir. (3) Saklanmasına gerek görülmeyen her türlü belgenin imhası, Ayıklama ve İmha Komisyonlarının nihai kararı ile yapılır.
Okullarımızda desimal dosya sistemine göre oluşturulan dosyalar 2 yılın sonunda arşive kaldırılır. Ve Arşiv malzemelerinin saklama süreleri cetveline göre saklanır. Süresi dolan evraklar ise yok edilir. Bazı evraklar sınıf geçme fdefteri gibi süresiz saklanırlen sınıf ders deferleri ise 1 yıl saklanır.
İSG Eğitici Sertifikası ücreti de aynı 826 Türk Lirası'dır. Sertifika Vize ücreti ise 206,50 Türk Lirası'dır.
Tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinde Temel İSG Sertifikası iki (2) yıl geçerlidir. Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için Temel İSG Sertifikası nın geçerlilik süresi üç (3) yıldır.
3 yıl C sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak çalışan uzmanlar B Sınıfı İş Güvenliği kursunu tamamlamak şartı ile veya iş güvenliğinde yüksek lisans yaparak direkt olarak B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sınavına girme hakkı kazanırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri