Doğradığımız işkembeyi yarım saat sirkeli suda bekletiyoruz daha sonra tekrar yıkayıp bir gece boyunca yoğurtla dinlendiriyoruz bu tekniği yaptığımızda işkembe pişerken kokmuyor. Yoğurtla dinlendirdiğimiz işkembeyi pişirmeden önce tekrar yıkıyoruz ama tamamen arınmasına gerek yok.
Sirke yerine suya limon ve 1 çay kaşığı karbonat atabilirsiniz. Bu sayede de kokusu engellenecektir ve pişerken kıvamı nefis bir şekilde kalacaktır.
Bir kabın içerisinde 4 yemek kaşığı karbonat ile 4 yemek kaşığı su koyulur. Bu karışım ortamda bulunun işkembe kokusunu rahat bir şekilde giderecektir. Elde kalan kokunun giderilebilmesi için de eli, koku gidene kadar bu kabın içinde bekletmek gerekir.
Pişirmek için de düdüklü tencere kullanırsanız pişme süresi daha kısalır. Sirkeli suda bekletmek ise içindeki bakterilerin temizlenmesi için önemli bir ayrıntı. Eğer yine de içiniz rahat etmezse işkembeyi sirkeli suda beklettikten sonra yıkayın ve tencere alın.
Yıkadığım işkembe parçalarını düdüklü tencereye tekrar koyar, üzerine birkaç diş sarımsak, soyulmuş bir bütün soğan, kabuklu yarım limon, yeteri kadar tuzla birlikte çeşme suyunu ilave eder ve yukarıda verdiğim süreleri kullanarak haşlarım. Haşladığım işkembeyi süzer, suyunu ve etini ayrı kaplara alırım.
İlgili 31 soru bulundu
İşkembeyi yıkayın sonra derin bir kabın içine alın. Üzerini geçecek kadar su ile doldurun ve yarım su bardağı kadar sirke dökerek 1,5 – 2 saat kadar bekletin.
Kelle ve paçayı iyice tuz ile ovup 2 saat tuzlu suda bekletin bu işlem çorbanızın kötü kokmasını engeller.
Aslında malzeme olarak sadece paça, su ve tuz yeterli ama soğan sarımsak limon ve defne yaprağı evdeki kokuyu biraz azaltıyor. Bu yüzden bu malzemeleri koymak size kalmış.
Çorbamızdan bir kepçe ekleyip kıvamını ılıtın ve çorbamıza dökün. Çorbamız biraz kaynadıktan sonra üzerine sarımsakla sirke ile servis edin. Afiyet olsun.
İşkembe, karbonat ile nasıl kolay temizlenebiliyorsa, elinizdeki ya da evdeki kokuyu da kolayca giderebilir. Bir kaba 4 yemek kaşığı karbonat ve 4 yemek kaşığı su koyup ortamdaki işkembe kokusunu rahatlıkla giderebilirsiniz. Elinizdeki kokuyu gidermek için de elinizi koku gidene kadar kabın içinde bekletebilirsiniz.
Yıkadığımız işkembeleri tuzunu ve sarımsakları ilave ederek suyla yüzledikten sonra düdüklüde yarım saat, normal tencerede 1 saat pişiririz. Zahmetli ama bir o kadar da lezzetli olur. Afiyet olsun.
Beyaz sirkenin kokusu da çok hafif olduğu için işkembede koku bırakmadan temizlik sağlar. Kaya tuzu aşamasından sonra işkembenin her yerine beyaz sirke dökün.
Zor ve meşakkatli bir temizleme sürecinden geçen işkembenin iyice temizlendiğine emin olduğunuz işkembenin daha kolay pişmesi için basınçlı tencere kullanılması oldukça mantıklıdır.
İlk olarak iskembeyi bir kaç parca keserek düdüklü tencereye koyuyoruz ve üzerini geçene kadar su koyuyoruz. Haşlamak üzere ocağa alıyoruz, düdüğü öttükten sonra kısık ateşe alıp 1 saat 10 dakika kadar pişiriyoruz.
İşkembenin ön haşlamasında işkembe tencerede bol su içinde kaynama noktasında ısıtılır, ocaktan alınır, süzülür ve bol su ile yıkanır. Ön haşlama suyu kullanılmaz atılır. İşkembenin ön haşlaması yapıldıktan sonra, yeni su ilavesiyle haşlamasına geçilir.
En az 5-6 defa yıkanmalıdır. Ardından bir tencerede suyu kaynatın ve içine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyip karıştırın. Yıkadığınız işkembeyi kaynayan suya koyun ve birkaç dakika bekletip çıkarın. Bunun 1-2 dakika bekletmek yeterli olacaktır.
- Bir gece boyunca karışım içerisinde bekletilen işkembeler, ertesi gün yeniden bol bol suyla yıkanmalıdır. - Yıkanan işkembelerin sarımsakları ve tuzu ilave edilerek suyla düdüklü içerisine alınarak yarım saat boyunca pişirmek yeterlidir. Normal tencere içerisinde bir saat kadar pişirmek önemlidir.
1 kg işkembe. 3 diş sarımsak. 3 kaşık un. 2 kaşık elma sirkesi.
Elinizdeki sakatat kokusunu geçirmek istiyorsanız elinize bir miktar yağlı süt dökün ve ellerinizi iyice ovalayın. Ardından ellerinizi sabunlayın. Odadaki koku için ise bir bardağa süt koyun ve odanın bir köşesine yerleştirin. Süt odadaki sakatat kokusunu içine çekecektir.
Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve yarım limon suyunu ayr bir kapta çırpın. Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın.
Haşladığımız işkembenin soğumuş suyunu kavrulan una topaklanmaması için azar azar yedirilerek konur. İşkembeler bu karışıma dökülür, kaynatılır. 15 dakika kaynatılan işkembeye arzu edilen miktarda sarımsak dövülür ve sirke ile birlikte çorbaya konur. Çorbayı ocaktan almaya yakın terbiyesi hazırlanır.
Ayak Kokusu İçin Çözüm: Sirke
Haftada bir uygulayabileceğiniz bu yöntem için leğeni 2 litre kadar ılık suyla doldurduktan sonra 2 su bardağı kadar sirke ilave edin. Ayaklarınızı bu karışımda 10-15 dakika bekletin. Ardından ayaklarınızı sabunla yıkayın ve iyice kurulayın. Bu yöntemi haftada bir uygulayabilirsiniz.
Günde en az bir kez duş alın: Sabun veya duş jeli kullanın ve özellikle ter kokusuna eğilimli alanlarda bunları iyice köpürterek vücudunuzu temizleyin. Bunun yanında koltuk altlarınızı, kasıklarınızı ve cilt kıvrımlarınızı yıkamak için bir bez kullanmak etkili olabilir.
Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri