Hemen ojeli tırnaklarınızın üzerine bir kat daha oje sürün ve ıslak mendil yardımıyla tamamen silin. Tırnaklarınızın tertemiz olduğunu fark edeceksiniz.
En azından sirke kokusunu sevmeyenler için alternatif ve güzel kokulu bir yöntem. Diğer bir yöntem ise sıvı sabun kullanmak. Ilık su dolu bir kap içine sıvı sabun ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika tutun. Ardından yumuşayan tırnaklarınızı limonla ovalayarak ojeleri çıkarın.
Beyaz sirke ve limon
Ev temizliğinde de sık sık kullanılan beyaz sirke ve limon ikilisi oje çıkarmak için de işe yarıyor. Evde aseton nasıl yapılır? Bir yemek kaşığı beyaz sirke ve bir limon suyunu karıştır. Bu karışıma pamuğu batır ve ojeni silmeye başla.
Bir yemek kaşığı beyaz sirke ve bir limon suyunu karıştırın. Bu karışıma pamuğu batırın ve ojenizi silmeye başlayın. İlk adımda zorlansanız da birkaç uygulama sonrasında ojelerinizin kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz.
Ojelerinizi çıkartmak için asetonsuz bir çözüm arıyorsanız, diş macunu da değerlendirilebilir. Tırnak yüzeyine sıkılan bir parça diş macununu makyaj pamuğuyla ovalayarak ojeyi çıkarmanız mümkün.
İlgili 30 soru bulundu
Örneğin tırnağın çekilirse çok fena acı duyarsın ama bunun sebebi, tırnağının altındaki deridir. Yoksa tırnağın kendisi ölü deridir ve tırnağın içinden damar vs geçmez. Haliyle ölü ya da diri, bir insan tırnağındaki oje asetonla çıkar. Aynen budur.
Oje çıkarmanın en kısa yolu, diş macunu kullanmaktır. Diş macununun içinde bulunan etil asetat, ojelerin kolayca çıkmasını sağlar. Bunun için diş macununu pamuğa sürüp tırnaklarınızı ovalamanız yeterlidir. Sprey formdaki deodorantlar da, ojelerin çıkarılması konusunda etkilidir.
Sirkeyle oje lekesini çıkarmak için lekenin üzerine birkaç damla sirke dökerek beklenir. Sirke lekenin daha çabuk silinmesini sağlayacaktır. Nemli bir bez yardımı ile hafif bastırarak silinir. Bu yöntemi uygularken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı açıklamadan ojenin dinen haram olmadığı belirtilmiştir.
Folyo yöntemi: Tırnaklarınızı aseton ile ıslatın ve birer parça asetone batırılmış pamuklu topu her tırnağınıza koyun. Her bir tırnağınızı birer parça alüminyum folyo ile sarın ve 10-15 dakika bekleyin. Sonra folyoları çıkarın ve tırnaklarınızı oje çıkarıcı ile ovalayın.
Oksijenli su
Şifon bir bez parçasının ucunu oksijenli suya batırın ve oje lekesine hafifçe sürtün. Üzerinden kalın tabakası kalkmış olan oje lekeli kumaşı sıcak suda durulayın ve ardından çamaşır makinenizde yıkayın.
Milliyet`in haberine göre oje çıkarıcı olarak da kullanılan aseton Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın yasaklanacak ürünler listesi arasında. Tahriş edici madde olarak bilinmesinden dolayı bu ürünün sağlığa zararlı olduğu ve bu sebeple yasaklanacak olduğu söyleniyor.
Onu temizleyeyim derken diğer parmaklarınızı da mahvedersiniz ve durum gittikçe çılgınca bir hal alır. Bunun yerine tırnak kenarlarınıza vazelin sürün. Böylece taşan ojeler rahatça silinecektir. Ayrıca taşan ojeleri parmağınızla değil asetona daldırdığınız bir kulak temizleme çubuğu kullanarak temizleyin.
İlk olarak kolonyadan bir miktar tırnaklarını kaplayacak miktarda uygun bir tabağa konur. Tırnakların tümü kolonya içinde 3-4 dk bekletildikten sonra yine limonlu pamuk yardımı ile oje çıkartılır. Kolonya içerisinde bekletilerek yumuşayan ojelerin tırnaklar yardımıyla kaldırarak işlemi hızlandırmak da mümkündür.
Koltukta Kurumuş Oje Lekesi
Temiz bir pamuğa aseton sürerek lekenin üzerine tampon şeklinde uygulama yaparak çıkartmalısınız. Bir diğer yöntem ise sirke kullanmaktır. Mutlaka herkesin evinde bulunan sirkeyi pamuğa veya temiz bir bezin üzerine dökerek bir iki saat kadar lekenin üzerinde bekletebilirsiniz.
Oje inceltici ürünler, katılaşan ojeyi yenilemenin en iyi yoludur. Yapısı bozulan ojenizin içine birkaç damla inceltici dökün. Ardından kapağını kapatın ve sallayın. İnceltici ile oje birbirinize iyice karışsın.
el Cevab: Örtünme farzdır. Baş açık gezmek haramdır.
Oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturup suyun bedene ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur. Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir. Jöle ise bir tabaka oluşturmadığından abdest ve gusle engel olmaz." denildi.
Kadının, zarar vermeyecek şekilde tırnaklarına oje sürmesi mübahtır ve tırnakları ojeli halde namaz kılmasında da bir sakınca yoktur. Ancak bu durum ojenin altına su girmesine engel oluyorsa, oje giderilmeden alınan abdest ve boy abdesti geçerli değildir. Bu durumda abdest geçerli olmadığı için namaz da geçerli olmaz.
Ojeyi temizlemek için alkol veya alkol bazlı ürünler kullanabilirsiniz. İzopropil alkol tırnaklarınızdaki boyayı temizlemede çok etkilidir; alkol içeriği ne kadar kuvvetli olursa o kadar iyi işe yarar. Ayrıca izopropil alkol, dezenfektan özelliğiyle tırnakları bakteriyel enfeksiyonlardan korur.
Bu nedenle ilk olarak tırnaklarınızdaki ojeyi hafifçe ve nazikçe törpüleyin. Daha sonra tırnaklarınıza olacak şekile pamukları kesin. Asetonu bu pamuklara damlatıp tırnaklarınızın üzerine yerleştirin ve alüminyum folyoyla sarın. 25-230 dakika kadar bekletin. Ardından folyoları açınca tırnaklarınızı tekrar törpüleyin.
Pamuklara bolca aseton sıktıktan sonra pamukları alüminyum folyo dışta kalacak şekilde parmağınıza sarın ve 1-1,5 dakika bekleyin. Ardından pamuğu parmağınızdan birazcık ovalayarak çıkardığınızda asetona direnen tüm simlerin ve pulların yola geldiğine şahit olacaksınız.
Bir kaseye sıcak su ve karbonat koyup tırnaklarınızı 1-2 dakika bekletirseniz kalan oje de temizlenebilecektir. Ya da beyazlatıcı diş macunu kullanarak tırnaklarınızı fırçalarsanız yine koyu renk oje kalıntılarını kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Normal ojeler günlük olarak değişim gerekliliğini beraberinde getirirler. Kalıcı oje uygulamalarında ise tırnakta kalma süresi ortalama olarak 3 haftadır. Kalıcı oje, tırnak üzerine bozulmadan kalır fakat tırnak uzadığı için yenilenmesi gerekmektedir.
Aseton içermeyen güçlü bir formüle sahip olan bu ürün, tırnak yüzeyindeki ojeyi tek seferde çıkarır. Ojenin dağılmasına sebep olmaz, böylelikle ojeleri tam olarak çıkarmak için dakikalarca uğraşmak gerekmez. Flormar asetonsuz oje çıkarıcı besleyici içeriğiyle bunu yaparken tırnaklara zarar da vermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri