Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi işlemci zarar görse sistemi açılmaz konuma getirir.
İşlemci olmadan anakart tetiklenmez, çalışmaz.
Bir işlemci yandığında, yapacak hiçbir şey yoktur. Transistörler gözle görülemeyecek kadar küçük olduklarından dolayı tamir işlemi de yapılamaz. Böyle bir durumda işlemciniz çöp olacaktır.
İşlemcinin aşırı ısınmasında gerekli soğutma sistemlerini kullanmamak işlemcinin yanmasına sebep olur. İşlemcinin yanması aslında çok zor bir durumdur. Bunun sebebi ise, işlemci üretici markaların işlemcilerini yüksek ısılara dayanıklı olacak şekilde dizayn ederler.
İşlemcilerin bozulmasında ki ana neden, bileşeni doğru şekilde temizlememek ve bakımlarını yapmamaktan kaynaklıdır. Temizlik işlemi dediğimiz olay, işlemci üzerinde biriken tozları ve kir katmanını yok etmek demektir.
İlgili 27 soru bulundu
Bozuksa pc açılmaz ya da sorun yaşatır zaten.
elektriksel sorunlar ve birde kullanıcı kaynaklı fiziki müdahaleden olayı oluşan sorunlar işlemcilerin tamir edilecek kısım sadece pin kısımlarıdır bunun haricinde bir onarım mümkün değildir teknik servisimizde hasar görmüş ve tamamen kopmuş işlemci pinlerinin onarım hizmeti vardır.
Yüksek sıcaklıklar, işlemcinin verimliliğini düşürür ve hatta sistem çökmelerine yol açabilir. Ayrıca, işlemcinin uzun süreli yüksek sıcaklıklara maruz kalması, bileşenlerin aşınmasına ve işlemcinin ömrünün kısalmasına neden olabilir.
Bilgisayarınızın havalandırma kanallarının tıkanması veya yetersiz olması, ısının içeride hapsolmasına neden olur. İkinci etken ise toz ve kir birikintileri. İşlemcinin etrafında biriken toz, ısıyı dağıtmayı zorlaştırır. Üçüncüsü ise, işlemci üzerindeki termal macunun eskimiş veya yetersiz olması.
İşlemcinin kendisini temizlemek için, özel bir temizleyici sprey kullanabilirsiniz. Ancak, bu spreyi dikkatli bir şekilde kullanmalı ve işlemcinin üzerinde kalıntı bırakmamalısınız. Son olarak, fanı yerine takın ve bilgisayarınızı tekrar çalıştırın.
işlemcisiz işlem yapmaz ama biosunu guncelleyebilenler var arkadasinda dedigi gibi. ama fanlarin vs dönmemesi olmaz. sonucta biosta var ve biosa acil komutu gonderen islemci degil sizsiniz. işlemci yok diye start almamasi ya montaj hatasi ya kisa devreden olabilir.
(dışarıdan müdahale hariç) 8 ila 10 yıl gider.
Bilgisayarınız açma tuşuna bastığınız anda, işletim sistemi dosyaları RAM'e yüklenir. Eğer RAM olmaz ise yüklenemeyeceği için, sistem çalışır sonra geri kapanır.
CPU, Central Processing Unit (Türkçesi Merkezi İşlem Birimi) anlamına geliyor. CPU nedir sorusuna gelince, işlemci, bir bilgi işlem cihazını tanımlayan temel bileşendir. CPU, kritik öneme sahip olsa da, yalnızca diğer donanımlarla birlikte çalışabilir.
GPU görsel ve grafik çalışmalarını yürüten işlemci türüdür. Ekranlarımızda görmüş olduğumuz kaliteli grafiklerin yaratıcısı GPU diyebiliriz. Oldukça kaliteli grafiklere sahip olmak ve oyunlar oynamak için ekran kartı tek başına yeterli değildir.
90°C derece ve üstü sıcaklıklara ulaşan işlemcinin ise ömrünün gün geçtikçe bittiği anlamına gelir.
80 derece kötü bir değer değil. Limitlerde diyebiliriz problem yok.
Normal değil yük altına girmeden işlemci 100 dereceyi görmemesi lazım. Bence montajı kim yaptıysa tekrar bir gözden geçirin. Öncelik sıvı soğutmanın problemli olması. CPU kolay kolay problemli çıkmaz.
İşlemciniz yüksek derecelerde kullanıldığı için işlemcinizin üzerinden bulunan termal macun erimiş olmalıdır. İşlemcinizin termal macununu yeniledikten sonra sıcaklık sorununuz geçecektir.
Buna göre ideal işlemci sıcaklığı boştayken 35-50 derece, yük altındayken ise 60-85 derece aralığındadır. İdeal sıcaklık aralıklarının alt limitine ulaşmak, çok soğuk bir yerde yaşamıyorsanız oldukça kaliteli soğutucular kullanmayı gerektiriyor.
Kırık pinli işlemci çalışmaz.
Bilgisayarın (PC) CPU'sunu (Central Processing Unit; Merkezî İşlem Birimi) değiştirmek, doğru bilgilere ve araçlara sahipseniz oldukça kolaydır.
Genel olarak işlemci sıcaklığı normal kullanımlarda 40 ile 55 derece aralarında seyreder. 65 derecenin üzerine çıkılan sıcaklıklar, donanımlar için kritik sorunlara yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri