2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında Üniversitemiz Programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunup, kayıt hakkı kazanan aday öğrencilerin online kesin kayıtları için https://basvuru.istanbul.edu.tr/ adresinde yer alan "Kayıt Yaptırmak İstiyorum" butonu ile talepte bulunmaları gerekmektedir.
Kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilerin statüsü AKSİS sistemine "Devamlı Öğrenci" olarak işlenir. -Statünüzü AKSİS 'Özlük Bilgilerim' bölümünden kontrol edebilirsiniz. -AKSİS' e aksis.istanbul.edu.tr adresinden giriş yapabilirsiniz.
TÜM ÖĞRENCİLERİN, DİPLOMA VEYA MEZUN BELGESİ, TRANSKRİPT, BANKA DEKONTU, KİMLİK BELGESİ VEYA PASAPORT GİBİ BELGELERİ EKSİKSİZ YÜKLEMESİ GEREKMEKTEDİR. Kayıt için gerekli belgeler, program ücretleri ve ücretlerin yatırılacağı IBAN numaralarına ilerleyen sayfalarda ulaşabilirsiniz.
Kayıt için öğrencilerin şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Şahsen müracaat edemeyecek öğrenciler, noterden vekâletname verecekleri kişiler aracılığıyla kayıtlarını yaptırılabilirler. * Kayıt tarihinde müracaat etmeyen adaylar bu haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır.
İlgili 44 soru bulundu
AUZEF KAYIT TARİHLERİ
1 Ağustos- 16 Eylül 2022 tarihleri arasında basvuru.istanbul.edu.tr adresinden hesap oluşturduktan sonra program tercihinizi yapıp başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Sınavsız İkinci Üniversite Kayıtları 7 Ağustos'ta Başlıyor. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sınavsız İkinci Üniversite başvuru ve kayıt işlemleri 7 Ağustos - 7 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşecektir. Başvurularınızı https://basvuru.istanbul.edu.tr/ adresinden kayıt tarihleri içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmektedir. Ancak söz konusu madde uyarınca, yatay geçiş yapan öğrencilerin, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmektedirler.
10-Yatay Geçiş için başvurdum ve kazandım , ancak gitmek istemiyorum.Bir sorun olur mu ? Hayır. Hiçbir sorun teşkil etmez. Eski üniversitenize devam edebilirsiniz.
Merkezi yerleştirme sınavları ile gelen ve istanbul üniversitesi'ne yeni kayıt olan öğrenciler hesap oluşturabilir. Online kayıt işleminizi tamamlamak ve Aksis kullanıcınızı oluşturabilmek için gerekli bilgileri doldurunuz.
Öğrenci kimlik kartı taleplerini bağlı olduğunuz öğrenci bürosu üzerinden yapabilirsiniz. Yeni kimlik kartı basıldıktan sonra yine aynı öğrenci bürosundan yeni kimlik kartınızı alabileceksiniz.
Öğrenciler E-Devlet platformundaki Üniversite e kayıt sorgulama “turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-universite-e-kayit-belge-sorgulama” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapabilecekler. Lisans Burs Başvurusu ve Sonuç Takibi işlemlerinizi de yapabilirsiniz.
E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.
Ön lisans diploma programlarında ikinci yarıyıl ve üçüncü yarıyıl başlarında, lisans diploma programlarında ikinci sınıf ve üçüncü sınıf başlarında yatay geçiş başvurusu yapılabilir.
Yatay geçiş başvurusu yapan adayların kayıt niyetlerinin olumsuz olması halinde, mevcut kayıtlı oldukları Üniversite ile herhangi bir işlem başlatılmayacağından, aday kendi isteği ile ilişik kesmediği takdirde, ilgili Üniversitedeki kayıtları devam edecektir.
➖3) Açık konuşalım, ortalama ile yatay geçiş kontenjanları düşük olduğu için ortalamanızın yüksek olması gerekmekte. İyi bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorsanız ortalamanızın 3.50 civarı olması gerekir.
Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencilerin farklı ya da eşdeğer diploma programına, genel not ortalaması veya merkezi yerleştirme puanı ile kurumiçi/kurumlararası yatay geçiş yapma imkânı sağlanmasıdır. Başvurumu nereden yapabilirim? Başvurularınızı web sitemiz üzerinden online olarak yapabilirsiniz.
Öğrenciler ÖSYS ile yerleştirilmiş olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanları ile sadece bir defa yatay geçiş yapabilir. Ancak merkezi yerleştirme puanları ile yatay geçiş yapan öğrencilerin ÖSYS ile yerleştirildikleri programa daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.
Başvuru Bahar dönemi için Aralık ve Ocak ayı olabilir. Üniversitelerin ara dönem için kontenjan zorunluluğu yoktur. Güz dönemi için başvurular Sadece Ağustos ayında alınmaktadır. Güz döneminde Üniversiteler kontenjan ilan etmese bile başvurular alınır.
Bulunduğu dönemde kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler (azami süreyi aşmamak kaydıyla), bu belgeyi AKSİS üzerinden “Elektronik İmzalı” şekilde alabilir. Bu durumdaki öğrenciler ayrıca E-Devlet sitemi üzerinden de “Elektronik İmzalı Öğrenci Belgesi (belgede pasif öğrenci olarak belirtilmektedir)” temin edebilir.
İstanbul Üniversitesi AUZEF Materyal Ücretinin Olağan Dışı Artışı İstanbul Üniversitesi açık ve uzaktan eğitim Fakültesi, 2023-2024 yılı yarıyıllık materyal ücreti kapsamında geçen sene 850 TL olan harç ücreti 1600 TL'ye çıkarıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri