İsteğe Bağlı Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Öğrenciler, dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar ve hazırlık sınıfını tekrar etmezler. Bu bir yılın sonunda başarılı olan ve olamayan öğrenciler bir sonraki akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar.
İsteğe bağlı hazırlık programında devamsızlıktan kalırsanız derslere devam edemez, sınavlara giremez ve programdan başarısız sayılarak men edilirsiniz. Zorunlu hazırlık programında ise takip eden sene eğitimi tekrar edersiniz.
İsteğe bağlı hazırlık okuyan öğrenciler bir yılın sonunda başarılı olsun ya da olmasın kendi bölümlerine devam ederler. Hazırlık sınıfını geçen öğrenciler mezun olduklarında Diploma ve transkriptlerinde hazırlık sınıfını başarıyla tamamladığı belirtilir.
İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı başarı durumu öğrencilerin lisans öğrenimlerine devam etmelerine engel değildir. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler sınıf tekrarı yapmaz, lisans eğitimlerine devam edebilirler.
İki dönem süreli İngilizce eğitimiyle öğrencilerin 3 seviyeyi (CEFR A1, A2 ve B1) tamamlamaları hedeflenmiştir. Hazırlık sınıfında dersler öğrencilerimize etkin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri kazandırma odaklı olarak yapılır.
İlgili 19 soru bulundu
İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz. Bu süre fakülte/yüksekokulun normal öğrenim süresi dışında tutulur.
4. İsteğe bağlı hazırlık programına nasıl başvurabilirim? Cevap: Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, ön kayıt sistemi üzerinden ya da Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan matbu dilekçe/form kullanılarak başvuru yaparak isteğe bağlı hazırlık sınıfına yerleştirilmek istediklerini beyan ederler.
İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı başarı durumu öğrencilerin lisans öğrenimlerine devam etmelerine engel değildir. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler sınıf tekrarı yapmaz, lisans eğitimlerine devam edebilirler.
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Başvuru İptali :
E- devlet üzerinden veya şahsen dilekçe ile yapmış olduğunuz başvurunuzu iptal etmek için dilekçeyi doldurduktan sonra Yüksekokulumuzun Yabancı Diller Bölüm Sekreterliğine şahsen gelerek veya mail – faks yolu ile de iletilebilirsiniz.
9- Hazırlık okuyorum, yatay geçiş yapabilir miyim? Evet, merkezi yerleştirme (Ek-1 Madde) ile yatay geçiş yapabilirsin.
(4) Öğrencilere kayıtlı oldukları programın, varsa zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfında da burs ödenir. Ancak, isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere bu süre zarfında burs ödenmez, söz konusu öğrenciler birinci sınıfa başladıkları yıl burslarını almaya hak kazanırlar.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz.
İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi MADDE 8 – (1) Yabancı dil eğitiminin zorunlu olmadığı programlara yerleşen öğrencilere, talep etmeleri halinde, Yüksekokuldaki olanaklar ölçüsünde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi verilebilir.
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
İsteğe Bağlı Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Öğrenciler, dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar ve hazırlık sınıfını tekrar etmezler. Bu bir yılın sonunda başarılı olan ve olamayan öğrenciler bir sonraki akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar.
Transkript (Öğrenim Belgesi) Lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler için hazırlanan belgedir. Hazırlık sınıfı öğrencisi için transcript belgesi düzenlenmemektedir.
Öğretim dili tamamen veya en az %30 yabancı dilde olan bölümlerde Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı zorunludur.
-Yeni kayıt veya kayıt yenileme sırasında katkı payını ödemeyen hazırlık sınıfı öğrencilerinin kaydı yapılmaz / yenilenmez ve bu öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar.
Yabancı dil hazırlık sınıfında toplam en fazla iki dönem, önlisans programlarında üç dönem ve lisans programlarında dört dönem öğrencilerin kayıtları dondurulabilir. Zorunlu hallerde Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile bu süreler aşılabilir. Kayıt dondurulan süreler azami öğrenim süresinden sayılmaz.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Evet. Zorunlu hazırlıkta kalınca KYK bursu kesiliyor, krediye dönüşüyor direkt.
Yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmelerine rağmen hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayamayıp ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilme işlemleri Başkanlığımızca yapılacaktır.
Ayrıca lisans programının gereklilikleri ile hazırlık okulu veya sınıflarında uygulanan müfredat ve verilen dil eğitimi arasında farklar vardır; hazırlık sınıfında verilen eği- tim, lisans programlarında İngilizce olan derslerin öğrenilmesi- ne destek sağlamamaktadır (Kırkgöz, 2005; 2009).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri