İsteğe Bağlı Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Öğrenciler, dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar ve hazırlık sınıfını tekrar etmezler. Bu bir yılın sonunda başarılı olan ve olamayan öğrenciler bir sonraki akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar.
İsteğe bağlı hazırlık eğitimi ciddiyetle yürütülen yoğun bir süreci kapsamaktadır. İsteğe bağlı hazırlık sınıflarında haftalık 26 saat ders verilmektedir. Öğrencilerin dönem başında duyurulan ders materyallerini temin etmeleri ve derslere devam kuralına da dikkat etmeleri gerekmektedir.
Cevap: Üniversitemizde Eğitim dili Türkçe olan bir yükseköğretim programına kayıt yaptırıp isteğe bağlı (İngilizce veya Arapça) hazırlık programına başvuran öğrencilere, zorunlu hazırlık programında hedeflenen amaçlarla aynı doğrultuda ve Avrupa Ortak Dil Referansı (CEFR) çerçevesinde B1 seviyesini karşılayacak şekilde ...
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Başvuru İptali :
E- devlet üzerinden veya şahsen dilekçe ile yapmış olduğunuz başvurunuzu iptal etmek için dilekçeyi doldurduktan sonra Yüksekokulumuzun Yabancı Diller Bölüm Sekreterliğine şahsen gelerek veya mail – faks yolu ile de iletilebilirsiniz.
Hazırlık Eğitimi ücretli midir? Hazırlık programı ücretsizdir. Eğer ikinci öğretim öğrencisi iseniz her iki dönemde de harcınızı yatırmanız gerekmektedir. Hazırlık Eğitimine başvurduğumuz zaman, KYK yurt ve burs imkanlarından mahrum kalır mıyız?
İlgili 32 soru bulundu
İsteğe Bağlı Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Öğrenciler, dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar ve hazırlık sınıfını tekrar etmezler. Bu bir yılın sonunda başarılı olan ve olamayan öğrenciler bir sonraki akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar.
Evet, İngilizce Zorunlu Hazırlık Programında bir sene için en az %85 oranında, İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfında ise en az % 80 oranında devam zorunluluğu vardır.
Ancak, isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere bu süre zarfında burs ödenmez, söz konusu öğrenciler birinci sınıfa başladıkları yıl burslarını almaya hak kazanırlar. (5) Öğrencilere her yıl ekim ayından itibaren on iki ay süre ile burs ödenir.
Eğitim-öğretim yılı sonunda başarılı olanlara Üniversitemiz tarafından diplomaları ile birlikte yabancı dil yeterlilik sertifikası verilir. Ayrıca, diploma ekinde de 1 yıl süreli hazırlık eğitimini başarıyla tamamladığı belirtilir.
Üniversiteye giriş bursu öğrencinin kayıtlı olduğu hazırlık sınıfında azami süre (iki yıl), önlisans ve lisans programlarında, not ortalaması veya ders geçme gibi başarı şartları aranmaksızın normal öğrenim süresince devam eder.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık programı ücretsizdir, ancak öğrencilerimizin kayıtlı oldukları Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulunun öğrenim ücreti yükümlülüğünü yerine getirmeleri gerekir.
İngilizce Dil Hazırlık Programı üç düzeyden oluşur: A2, B1 ve B2. B2 düzeyinin koşullarını yerine getiren öğrenciler, İngilizce Dil Öğretim Okulunun yeterlik sınavını (Akademik İngilizceye Hazırlık Sınavı - TRACE) almaya hak kazanırlar. Bu sınavdan başarılı olan öğrencilerin birinci sınıfa başlamalarına izin verilir.
MADDE 8 – (1) Yabancı dil eğitiminin zorunlu olmadığı programlara yerleşen öğrencilere, talep etmeleri halinde, Yüksekokuldaki olanaklar ölçüsünde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi verilebilir.
İngilizce Hazırlık Programı'nın süresi nedir? İngilizce Hazırlık Programı'nda normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıl, azami eğitim süresi 2 (iki) akademik yıldır.
İngilizce yeterlik sınavında konuşma bölümü yoktur, ancak öğrencileri ileride kendilerini bekleyen öğretime hazırlamak üzere Hazırlık Okulu'nda dersler bütünüyle İngilizce yapılmakta ve öğrencilerin derse katılımlarında İngilizce kullanmaları beklenmektedir.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Zorunlu hazırlık programı bulunan bölümler 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt Kılavuzunda belirtilmiştir. (2) Eğitim-öğretim yılı başında (Eylül ayında) yapılan Düzey Belirleme Sınavına girmezsem ne olur? Sınava girmeyen öğrenciler lisans eğitimlerine başlayamaz ve Hazırlık Programına dahil olurlar.
E- devlet üzerinden veya şahsen dilekçe ile yapmış olduğunuz başvurunuzu iptal etmek için dilekçeyi doldurduktan sonra Yüksekokulumuzun Yabancı Diller Bölüm Sekreterliğine şahsen gelerek veya mail – faks yolu 03.10.2023 tarihine kadar iletilebilirsiniz.
Üniversitelerin hazırlık sınıflarında okuyan öğrenciler KYK burs veya kredi başvurusu yapabilmekte ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu ödemesinden yararlanabilmektedir. Ancak burs alan öğrencilerin, hazırlık sınıfında istenen başarıyı sağlayamamaları halinde bursları krediye dönüşmektedir.
Hazırlık sınıflarında haftada kaç saat ders verilmektedir? Tekrar grupları haricinde, A2, B1, B1+, B2, B2+ ve C1 seviyeleri için haftada 23 saat yüz yüze ders verilir.
Bu programlarda Senato Kararı ile isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi uygulanabilir. İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık okumak isteyen tüm öğrencilerin muafiyet ve/veya düzey belirleme sınavlarına girmeleri zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri