italyanlar kahvaltıda cappuccino ve cornetto dışında cantucci ya da biscottini tagliati adı verilen bademli bisküviler ve çeşitli marmelatları sıklıkla tüketirler.
Adeta kahveye bağımlı olan İtalyanlar için kahvenin yanında her şey kahvaltı demek olabilir. Yeme alışkanlıkları bölgelere göre farklılıklar gösterse de genelde ponçik isimli içi kayısı reçelli yiyeceğin öne çıktığı İtalyan kahvaltısında, bisküvi ve pastaneden alınma çeşitli tatlı ve tuzlular bulmak mümkün.
İtalya'da yemek kültürü
En önemli öğünün kahvaltı olmasına rağmen, onlarda asla kahvaltı kültürü yok. Genelde sabahları cappuccino veya latte ile bazen yanında focaccia veya kruvasan ile kahvaltıyı geçiştirip, 12'de öğle yemeklerine otururlar.
Bacon, yumurta, krem peynir, donut, sosis, meyve, bagel, reçel, yumurta, waffle, pancake ve mısır gevreği gibi bol çeşitli bir kahvaltıdan hoşlanan Amerikalılar, sabahları güne kahvaltı eşliğinde filtre kahve ile başlarlar.
Alman mutfağı ve yemek kültüründe kahvaltıda bolca şarküteri ürününe yer verildiğini söylemek mümkün. Tipik Alman kahvaltılarında genellikle sofradan salam ve sosis çeşitleri eksik olmuyor. Ayrıca; tahıllı ekmekler, tereyağı, inek sütünden yapılan peynirler ve marmelatlar da kahvaltıda sıklıkla tüketiliyor.
İlgili 22 soru bulundu
Bu sorunun yanıtı bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de genel bir bilgi vermek mümkün. Çin'de sabah yemeklerinde kızarmış, haşlanmış yada buharda pişirilmiş pirinç ekmekleri, yine pirinç veya buğday unundan yapılmış içine karides, kıyma veya sebze konulan börekler yenir.
Geleneksel olarak Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç (gohan), miso çorbası, nori (deniz yosunu) ve pişmiş (füme, kavrulmuş, kızartmış, ızgara) balık yerler. Birde sabah sofrasında marineli ve taze sebzeler, tofu peyniri (soya peyniri) ve mutlaka yeşil çay bulunur.
Hemen hemen bütün kahvaltı salonlarında öne çıkan seçenekler; avakadolu tost, ev yapımı granola ve yulaf ezmesi... Sağlık düşkünleri için yeşil smoothie, chiapudding ya da sağlığı dert etmeyenler için fransız tostu ve haşlanmış yumurta.
İngiliz Kahvaltısında neler bulunuyor? Günümüzde tam İngiliz kahvaltısı tipik olarak sosis, domuz pastırması, çırpılmış veya göz yumurta, domates, kuru fasulye ve kızarmış ekmekten oluşmaktadır. Diğer bileşenler arasında mantar, black pudding (sucuk) ve nadiren de olsa hash browns denilen patates mücveri bulunur.
Bunun en güzel örneklerinden biri Belçika kahvaltısı. Ağırlıklı olarak peynir, reçel, sıcak çikolata sosu ve ekmekten oluşan bir kahvaltı ile güne enerji dolu bir başlangıca ne dersiniz? Eet smakelijk!
İtalya'da yıllık ortalama kişi başına makarna tüketimi yaklaşık 30 kilo kadardır ve dünyada hem üretim hem de tüketim de ilk sırada yer alır. Cappuccino ve caffelatteyi sabahları içmeyi tercih eden İtalyanlar için saat 11'den sonra espresso zamanıdır.
1- Peynir ve Sos Aşkına: Pizza. Pizza, İtalyan mutfağının en lezzetli ve en bilinen yiyeceğidir. Büyük abi ve ablalarımız pizza için ''Lamborghini ve Ferrari'den daha güzel bir icat'' diye boşuna dememişler.
Çünkü İtalyanlara bakarız kilo almazlar, fit dururlar ama makarna yerler. Ve makarnayı da çok pişirmezler. Aslında bunun nedeni çok basit: Makarna bildiğiniz gibi rafine undan, beyaz undan yapılıyor; yani karbonhidrat açısından baktığınızda basit karbonhidrat kısmına giriyor.
Bunu sakın yapmayın! Zira İtalya'da pizzanın yanına sadece iki şey sipariş verebilirsiniz: Su ve şarap.
Tipik bir Fransız kahvaltısı genellikle bir fincan kahve ve croissant'dan (kruvasan) oluşuyor, yanına da ne alaka diyeceksiniz ama portakal suyu eşlik ediyor.
Kore'de kahvaltı kültürü yok, ana öğünlerde tüketilen tüm yemekler kahvaltıda da yeniyor. Kahvaltı sofralarında genellikle çorba, tavuk gibi yemekler tüketilirken ekmek yerine de pilav kullanılıyor.
Hemen hemen bütün kahvaltı salonlarında öne çıkan seçenekler; avakadolu tost, ev yapımı granola ve yulaf ezmesi... Sağlık düşkünleri için yeşil smoothie, chiapudding ya da sağlığı dert etmeyenler için fransız tostu ve haşlanmış yumurta.
Kahvaltıda tahıl ve hamur işlerinin yanında meyve suyu, çay, kahve, sıcak çikolata içilir. Ayrıca sabah kahvaltılarında yedikleri kendilerine özgü bir reçelleri vardır. Bu reçel Kanada'da yetişen bir çam ağacından elde edilen bir Nepul şuruptur,reçel olarak sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir.
Bu 2 bin yemeğin içerisinde milli yemek menümüze dahil kahvaltılık yemek ve ürünlerin sayısı da oldukça fazla. Özellikle kahvaltı sofralarımızda yerel ürünlerin ayrı bir yeri var. Tereyağı, bal, peynir, kükü, lavaş, tandır ekmeği, Azerbaycan çayı ve tatlılarını bu yerel ürünlerimiz arasında sayabiliriz.
İspanyol kahvaltısı genellikle geçiştirilen bir öğündür. Meyve, sütlü kahve, krosan, jabonlu-peynirli bir tost (bikini), tereyağlı kızarmış ekmek (tostada) ya da tereyağlı sandviç-tost (torrada) yenilir. Bazen öğleden önce tapas şeklinde ikinci bir kahvaltı da alınabilir.
Genellikle morina balığından veya mezgitten yapılan Hollanda tarzı bir diğer atıştırmalık ise kibbeling. Sokaklarda satılan balık özel bir sosa batırılarak kızartılıyor ve sonuçta enfes bir tat ortaya çıkıyor.
Mini mini miniler: Hollandse Garnalen
Bunlara Hollanda Karidesi demek yanlış olmayacaktır. O kadar minikler ki yerken aklınıza gelecek ilk şey "Bunları nasıl ayıklamışlar?!" olacaktır. Yine diğer tatlarda olduğu gibi bunu da seyyar satıcılarda ya da ufak köşe başı büfelere bulabilirsiniz.
Japonya'da çocuklara 7 yaşından itibaren kahvaltı saati en az 2 yumurta yediriyorlar. Ekmek genellikle yok varsa da çok az. Her akşam ise kesinlikle sofrada deniz ürünü yani balık kesin oluyor.
Aslında bu sır Japonların binlerce yıllık beslenme geleneğine dayanıyor. Bu gelenek çok sade ve basit: Yemek yemek için karnının guruldamasını bekle! Günde tek öğün tüket!
Japon çocukları kahvaltıda genellikle balık ve pirinç ağırlıklı beslenirken, yumurtayı ise omlet biçiminde tüketmeyi tercih ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri