Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları. 5. 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) veya (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.
İtfaiyede çalışmak için C sınıfı ehliyete sahip olmak gerekiyor.
G Sınıfı İtfaiye Ehliyet ve Operatörlük Belgesi; İtfaiye İş Makinasını kullanacaklara verilir.
Üniversitelerin iki yıllık ön lisans bölümünden mezun olan kişiler itfaiyeci olabilirler. İtfaiyecilik ön lisans bölümünü bitirenler Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek yeterli bir puan almalıdır. KPSS'den itfaiyeci olmak için minimum 70 puan almak gerekir.
İtfaiye eri olmak için 2 yıllık Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümünü bitirmeniz gerekmektedir. Ön lisans eğitiminin asıl amacı, itfaiye eri olacak kişilere yangın söndürme ve yangın sırasında can-mal kurtarma işleminde nasıl etkin rol alacaklarını öğretmektir.
İlgili 15 soru bulundu
Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları, İtfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen sürücü belgesine sahip olmaları gerekir.
Yeni mezun bir itfaiye eri, ortalama olarak 13.000 TL ile 17.500 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli itfaiye erlerinin maaşları ise 20.500 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir. İtfaiye müdürü veya itfaiye şefi gibi üst düzey pozisyonlarda çalışanlar ise daha yüksek maaşlar alabilirler.
Boy uzunluğunun erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre olması (tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacak) ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına (Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve ...
İstabul Büyükşehir Belediyesi en az 60 KPSS puan le 541 itfaiye eri alım ilanı yayınladı. Yayınlanan itfaiye eri ilanı ile başvuru şartları başta olmak üzere itfaiye eri alımları başvuru tarihine ilişkin tüm detaylar açıklanırken, adaylardan en az lise mezunu olma şartı aranmakta.
c. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları (2/7/1988 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar), ç.
Türkiye'de her araç için belirlenmiş bir ehliyet grubu bulunmaktadır. Kamyon ve çekici kullanmak isteyenler için oluşturulan ehliyet türü ise C sınıfı sürücü belgesidir. Kendi içerisinde de bazı türlere ayrılan bu ehliyet sınıfında bazı şartlar ön plandadır.
C sınıfı ehliyet almak B sınıfı ehliyete sahip olma koşulu bulundurduğu için C sınıfı ehliyeti olanların kullanabileceği araçlar geniş bir kapsamda yer alıyor. C sınıfı ehliyete sahip kişilerin kullanabileceği diğer araçlar: M - Motorlu Bisiklet. B1 - 4 Tekerlekli Motosiklet.
D sınıfı ehliyet almak isteyen bir sürücü en az B grubu ehliyete sahip olmak zorundadır. Ayrıca 24 yaşını doldurup 25 yaşından gün almış olması gerekmektedir.
C Ehliyet. Standart kapsama sahip C ehliyet sınıfı 21 yaşını doldurmuş ve B sınıfı sürücü belgesine sahip adaylar tarafından alınabiliyor. Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne göre herhangi bir ağırlık şartı belirlenmeyen bu sürücü belgesi kamyon ve çekici kullanmak için gerekiyor.
Öncelikle tır ehliyeti almadan önce B sınıfı ehliyet almanız gerekmekte. Değişen kanunlarla birlikte artık direkt olarak C sınıfı ehliyet verilmiyor. B sınıfı ehliyetinizi aldıktan sonra 21 yaşını doldurup, 22'den gün aldıysanız C sınıfı ehliyet için başvuruda bulunabilirsiniz.
C sınıfı ehliyete sahip kişiler 14 kişiden fazla yolcu taşıyabilecek olan araçları kullanamaz. Otobüsler 14 yolcudan fazlasını taşıyabileceği için, C sınıfı ehliyete sahip olan kişiler otobüs kullanamaz.
İtfaiye eri olarak işe alınacak adaylarda aranan şartlar da açıklandı. Buna göre adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekiyor. Ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmiş olmaları da isteniyor.
Ayrıca fiziki engel teşkil edecek durumunun olmaması, yükseklik fobisi olmaması, sağlık sorunları, renk körü olmaması, aşırı kilolu olmaması, astım gibi kronik rahatsızlığın olmaması, görme bozukluğu, kalın mercek gözlük kullanmaması, konuşmada bozukluk olmaması, 60 kg altında olmaması gerekir.
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Sivil Savunma ve İtfaiyecilik 4 yıllık değil 2 yıllık bir bölümdür. Bu bölümde okumak isteyenler, her yıl değişiklik gösterebilen Sivil Savunma ve İtfaiyecilik taban puanları üzerinde bir puan elde etmelidir.
Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları. 5. 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) veya (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.
12.04.2021 tarihinde başlayacak olan ve 14 hafta sürmesi planlanan Temel İtfaiye Eri Eğitimi'ne 206 itfaiye eri adayımız katılım sağlacak.
Diğer taraftan; 21/10/2006 tarihli ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 7'inci maddesinde; “İtfaiye hizmetleri resmi tatil günleri de dâhil olmak üzere, 24 saat esasına göre yürütülür.
İTFAİYE PERSONELİNİN ÇALIŞMA SAATLERİ
Maktu mesai olarak ayda 20 gün işe gidiyoruz 20x12=240 saat çalışıyoruz.
Aylık : 860., TL. Ayrıca bunun % 4 ü vergi iadesi yerine geçen ek ödeme olarak ödenmektedir. İkramiye : 32.232 TL.
Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir), temiz bakımlı ve taranmış olur. (Danıştay Onikinci Dairesinin 20/4/2022 tarihli ve E.:2021/7000; K.:2022/2247 sayılı kararı ile iptal ibare; Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri