Bitter çikolata için, kakao kütlesi, kakao yağı ve şeker karıştırılır. Sütlü çikolata elde etmek için kakao kütlesi, kakao yağı, şeker ve süt tozu karıştırılır. Beyaz çikolata yapımında ise, çikolatanın kararmasına neden olacağından kakao kütlesi kullanılmaz. Bunun yerine kakao yağı, şeker ve süt tozu kullanılır.
Evde sağlıklı çikolata yapımı esnasında, normal ölçülerde bir çikolata elde etmek için 50 gram kakao yağı, 50 gram pudra şekeri, 3 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı süt tozu ve tuz kullanabilirsiniz. Bu malzemeler ile gerçek çikolata yapımı işlemini başarıyla tamamlayabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Deneyerek halen ön kristalleştirilmiş olduğundan emin olun: Bıçağın uç kısmını çikolataya batırın. Düzgün bir şekilde ön kristalleştirilmesi halinde, çikolata 18 ila 20°C ortam sıcaklığında 3 dakika içinde eşit bir şekilde sertleşecektir.
Çikolata, tropik kakao ağacının çekirdek denen tohumlarından yapılan yiyecektir. Çikolataya istendiğinde fıstık, fındık ve süt de katılır.
Bir kavanoza oda ısısında süt, oda ısısında sıvı yağ ve toz şeker alınır. Blender ile 1-2 dakika çekilir. Hemen koyulaştığını göreceksiniz. Kremşanti kıvamı aldıktan sonra üzerine kakao eklenip 1 dakika daha blender ile çekilir.
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
Evde çikolata yapmanın en basit yolu Fransızcadan gelen benmari usulünü uygulamaktır. Benmari usulü çikolata yapımında kullanılacak malzemelerin kaynamasını ve tatlarının bozulmasını önleyerek eşsiz lezzette çikolata yapılmasını sağlar.
Evde Organik Çikolata Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? İçerisine pudra şekeri ve kakao koyup, pütür pütür olmayacak şekilde çırpıcıyla karıştırarak çırpıyoruz. Son olarak buzdolabımıza koyacağımız kalıbımıza koyarak (bu esnada içerisine üzüm, badem ve bal katmak isteyenler koyabilir) buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
Lezzetli çikolataların mimarı kakao ağacı, dünyanın Güney Amerika ve Afrika kıtalarında yetişiyor. Çikolatanın temel bileşeni olan kakao ise "Theobroma Cacao" Latince ada sahip. Bu ağacın boyları genellikle 4 metre ile 15 metre arasında değişiyor.
Kakao Yağı Nereden Alınır? Kakao yağı nereden alınır sorusu kullanıcılar için önemli. Genellikle eczane veya aktar gibi yerlerde satışa sunulan ürüne online olarak da ulaşılabiliyor. Kakao yağı Hepsiburada ile kolayca satın alınabiliyor.
Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp iyice çırpıyoruz. Daha sonra eritip soğuttuğumuz margarini ve sütü yumurtaların üzerine alıp tekrar çırpıyoruz. Un kakao ve vanilyayı da ekleyip iyice çırptıktan sonra kavanoza koyup buzdolabında 1 gece bekletip servis yapıyoruz. Sarelle hazır.
Bir kapta su kaynatın üstüne suya değmeyecek şekilde bir kap oturtun, kakao yağını bu kapta benmari usulü eritin. Kakao yağı eriyince pudra şekerini koyun ve karıştırın. Daha sonra süt tozu ve kakaoyu ekleyin iyice karışınca silikon kaplara dökün ve buzdolabında yarım saat bekletin.
Ekmeğe sürmek amacıyla kahvaltılık çikolata yapacaksanız sütlü çikolatayı benmari yöntemiyle eritebilirsiniz.
'Gerçek' çikolata, kakao çekirdeğinden elde edilen iki malzeme (kakao kütlesi ve kakao yağı) ile şeker kullanılarak yapılır. Bitter çikolata yapımında bunlara ek olarak şeker, sütlü çikolata yapımında ise şeker ve süt tozu eklenir.
1) Belçika Çikolatası
Çikolata dendiğinde herkesin aklına ilk önce Belçika çikolatası gelir. Yıllardır benzersiz kalitesiyle övgüleri hak eden Belçika çikolatası, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Belçika'da 16'ya yakın çikolata fabrikası bulunuyor.
Çikolata kafein içermektedir ve asidik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mide ve bağırsak sağlığına zarar verebilmektedir. Ayrıca çikolata yemek borusu ve mide arasındaki kasın gevşemesine neden olur bu nedenle özellikle reflü, ülser gibi hastalıklara sahip kişiler çikolata tüketmemelidirler.
Çikolata Temperleme
Çikolatanın içinde düzensiz kakao kristalleri vardır. Bu kristallerin düzenli bir şekilde kristalize olmasını sağlama işlemine temperleme denilir. Temperleme çikolata işlemi ile çikolata çok daha pürüzsüz ve parlak bir hale gelir.
En basit anlatımla temperleme; çikolatanın içindeki düzensiz kakao yağı kristallerinin düzenli bir şekilde kristalize olmasını sağlayan bir yöntemdir. Bu işlem sonucunda çikolata parlak ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olur. Temperlemek çikolatanın tam istediğiniz kalıba, istediğiniz şekle girmesini sağlar.
Yine aşırı sıcak havalarda alabileceğimiz önlemlerden biri, çikolatayı koyduğumuz koliyi metalize folyo ile sararak, sevkiyat sürecinde güneşli bir ortamda kalsa bile ısıdan direkt etkilenmesini önleyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri