İzmir iline bağlı bir ilçe olan Urla, tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Temiz havası ve sakin ortamı ile Urla, huzurlu bir atmosfere sahip ilçelerden biri. Urla hangi bölgede diye sorarsanız, Ege Bölgesi'nde bulunuyor. Ege Denizi'nin kıyısında yer alan Urla'nın turizm olanakları oldukça gelişmiş.
İzmir'in şirin bir ilçesi olan Urla, Ege Bölgesi'nin en güzel tatil beldeleri arasındadır. Tarihi dokusunu korumayı başarmış küçük köyleri, sakin havası, tertemiz denizi ile tatilcileri kendisine çeken Urla ziyaretçilerine bol huzur vadetmektedir. Antik çağlara uzanan tarihi ile Urla'nın eski ismi Klazomenai'dir.
Bölgede yaşayan birine “Urla'ya nasıl giderim?” diye sorduğunuzda size tarif edecekleri yer: Urla merkez! Özellikle İstanbul'dan kaçıp temelli Ege'ye yerleşenlerin sıkça tercih ettiği Urla merkez yaz -kış aktif bir kasaba.
Ege otlarının meşhur olduğu Urla mutfağında; kabak çiçeği dolması, enginar, Girit kabağı salatası, katmer, damat helvası, un kurabiyesi, kekik turşusu, patlıcan turşusu, kınalı bamya, oğlak dolması ve balık buğulama mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alır.
Urla'da gezilecek yerler arasında; Urla İskelesi, Çeşmealtı, Limantepe, Sanat Sokağı, Urla Bağ Yolu, Bademler Köyü, Özbek Köyü, Malgaca Pazarı ve Güvendik Tepesi yer almaktadır. Urla tatilinde günübirlik ziyaret edebileceğiniz yerler arasında ise Seferihisar ilçesi ve Urla'ya bağlı olan Yassıca Adası yer almaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Urla Kum Denizi Plajı
Urla ilçesinin Çeşmealtı mevkiinde yer alan Kum Denizi Plajı, Urla'nın en güzel plajları arasında yer almaktadır.
İçinde su parkı, yürüyüş ve bisiklet yolları, yeme-içme alanları, yeşillik alanların da olduğu geniş bir alana yayılıyor. Denizin suyu soğuk. Halk plajı olduğu için giriş ücretsiz.
Ilıman bir mevsimi olan Urla, yaz-kış turistlerin tercih ettiği bir tatil beldesidir. Çoğunlukla yaz aylarında tercih edilen Urla'ya dört mevsim gidilir.
Urla'ya Özel Araç İle Ulaşım
İzmir şehir merkezine ortalama 30-35 km uzaklıkta yer alan Urla ilçesine özel araç ile ulaşım ortalama 35-40 dakika sürmektedir. İstanbul ile Urla arası mesafe ortalama 600 km'dir ve iki mesafe arası yolculuk ortalama 5 saat sürmektedir.
Tertemiz bir havaya sahip olduğu için “Ege'nin akciğeri” olarak bilinen Urla'da yıllık hava sıcaklığı ortalaması 16,8 derece, nispi nemlilik ise yüzde 61 oranında.
doğalgaz verilmeye başlanacak. İzmirgaz yetkilileri. Urla'nın diğer bölgelerine hatların döşenmeye devam. edildiğini söyledi.
İlçe Merkezi İzmir'e 38 km uzaklıktadır. Urla'nın kuzeyinde ve güneyinde Ege Denizi, güneyinde Seferihisar ilçesi, batısında Çeşme ilçesi, doğusunda ise Güzelbahçe ilçesi yer almaktadır.
Sakin ve Huzur Dolu Bir Tatil Yapmak İsteyenler İçin Urla'nın Birbirinden Güzel Plajları Kalabalık tatil beldelerinden sıkıldıysanız ya da zaten her daim sakinlikten ve dinginlikten hoşlanıyorsanız tam sizlere göre bir tatil önerisiyle geldik. Ege'nin incisi İzmir'se huzur arayanlar için de İzmir'in incisi Urla'dır.
Urla Otobüs Terminali, İzmir'in şehir merkezine yaklaşık 40 kilometre mesafede yer alıyor.
Urla - Marmaris arası toplam 206 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat sürüyor.
Ankara - Urla arası yaklaşık olarak 637kms'dir.
Yaz sezonu boyunca cuma, cumartesi ve pazar günleri el emeği ürünlerin satışa sunulduğu pazar burada kuruluyor. Urla merkezdeki halk pazarı ise cuma günü kuruluyor. Bu pazarda çeşit çeşit Ege otları, tazecik enginarlar, mis kokan domatesler bulabilirsin.
Urla'nın en güzel plajlarından biri olan Kalabak Halk Plajı oldukça sığ olması ile bilinmektedir. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kalabak Plajı Urla'nın kuzeyinde yer almaktadır. Kalabak Plajı'nda denize sıfır konumda bulunan birçok evin önünden denize girilebilmektedir.
Urla Kum Denizi
Kumlu bir plaja ve ılık, temiz bir suya sahip olan plaj aynı zamanda mavi bayraklıdır. Sığ denizi ile çocuklu aileler için de uygun olan bu plajda, belediyeye ait bir tesis de bulunmaktadır.
Halk plajı kısmında kendi şemsiyeniz ve sandalyeniz ile içeride keyifli vakit geçirebilirsiniz veya ücret karşılığında işletmelerin şezlong ve şemsiyelerini kullanabilirsiniz. Kişi başı bayram ve özel günlerde giriş 100 TL diğer günlerde ise 80 TL ücreti bulunuyor. Tuvalet, duş yemek gibi imkanlar da mevcut.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri