Öyle alışmışlar, ama bizim İstanbullu müşterimiz çok. Buraya gelip bu kokoreci yemek isteyen çok. Çünkü günün sonunda kokoreç dendiği zaman akla gelen ilk yer de İzmir`dir. Yani İzmir kokoreci diye bir gerçek vardır.
Mumbar adı verilen kuzunun kalın bağırsağı ile ince bağırsağının, leziz baharatlarla közde buluşmasının halidir kokoreç.
İzmir'de yapılan kokorecin İstanbul'dakinden farkını, şiş aşamasından sonra hemen tabağa ya da ekmek içine alınması oluşturuyor. İzmir'deki kokorecin bir başka özelliği de tadının daha iyi anlaşılması için az miktarda tuz kullanılması, isteğe göre yine az kırmızı biber veya kimyon ile sunulması.
Kokoreç severlerce Balıkesir, kokorecin başkenti olarak tanımlanırken, kokorecin üretim merkezi ise Balıkesir'in Susurluk ilçesinin Göbel mahallesidir (İHA, 2019).
Kokorecin, üstüne baharatlar ilave edilir. Ekmekler tavada ısıtılır, içine sıcak kokoreçler konulur.İzmir kokoreçte domates, biber gibi sebzeler olmuyor.
İlgili 42 soru bulundu
Kokoreç, şişten kesilir. Ekmeğin içerisine doğranır. İzmir`de tuz, kimyon isteğe göre acı biber atarız. Başka da hiçbir şey katmayız.
Kokoreç, Anadolu ve Balkanlarda, koyunun ince bağırsağından ve mumbardan yapılan, şişe sarılarak kor ateşte kızartılan bir çeşit yemek.
Uykuluk bir sakatat olup doğrudan ızgarada ya da tavada yağda kızartılarak yenildiği gibi kokoreç yapımında şişin ortasına yerleştirilerek de kullanılır. Uykuluk kuzu ve danalardan çıksa da, en çok süt kuzusu tercih edilir.
Doğru kalınlıkta hazırlanmış bir kokoreç muhakkak (odun veya kömür ateşinde olabilir) ağır ağır pişirilmelidir. Dışı kızarmış olmalı, ama içi sulu kalmalıdır… Mutlaka sipariş edildiği anda kesilip, doğranarak servis edilmelidir. İyi kokoreççi kendine güvenir, baharat eklemeyi müşteriye bırakır…
İçindekiler:Pul biber, kekik, karabiber toz, tatlı kırmızı toz, acı kırmızı toz, maya ekstraktı.
Kokoreç Yunanistan ile bir türlü paylaşamadığımız bir lezzettir. Sözcüğün köken Yunanca ve Arnavutça kelimelerden oluşup ''mısır koçanı''anlamına gelir. Kokoreci Orta Asya'daki Türk boylarının keşfettiği, yapılan arkeolojik çalışmalarla ispatlanmıştır.
Kokoreç, kuzu bağırsağının şiş üzerine sarılması ve tercihen kömür ateşinde pişirilmesiyle hazırlanan seneler boyu vazgeçemediğimiz sokak lezzetidir.
Bu kelimenin kokoreç mi, kokariç mi, kokareç mi olarak yazıldığı sosyal medya başta olmak üzere birçok TV programında tartışma konusu haline geldi. Bu kelimenin doğru kullanımı kokoreç şeklinde olmalıdır.
Kokoreçte kullanılan badem, boğazlık ve ince bağırsağın kesilen hayvandan çok az miktarda çıktığını düşünürsek kaliteli bir kokorecin neden bu kadar pahalı olduğu anlaşılıyor.
İstanbul usulü kokoreç tarifi
özel bir malzeme ihtiva etmez. Süt kuzusu bağırsakları bir şişe aralarına yağ parçaları da konularak sarılırlar. Bu şekilde müşterilerimizin ocak üzerinde gördüğü kokoreçler elde edilir.
ankara kokoreci ise yine izmir kokoreci gibi sade, baharatlı servis edilir, ancak buradaki fark ve ankara versiyonunu farklı kılan şey, izmir kokoreci gibi büyük parça olmamasıdır. kıyma gibi ince kıyım, iyi pişmiş kıtır kıtır yapılır ankara kokoreci.
Şöyle ki eti kendi üretmeyip dışarıdan alan bir kokoreççi için 2,5-3 kilo civarında olan tek bir şişin maliyeti 30-35 TL arası. Aynı zamanda bu şiş 20-25 arası yarım ekmek kokorece tekabül ediyor. Yani kaba bir hesapla yarım ekmek kokoreç aşağı yukarı 2,5 TL'ye geliyor.
1 kg kokoreç, 7 yarım ekmek yaptı. Tam kıvamında oldu.
"kokoreç" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 2 sonuç grilled sheep's intestines i.
İç yağı / gömlek yağı, kuzunun işkembesi üzerinde bulunan omentum olarak da bilinen değerli bir yağ çeşididir.
Kokoreç ekmek ile tüketildiğinde ve aşırı tüketimde kilo aldıran bir besin olmaktadır. Kokoreç yanında tercih edilen içecekler de kilo alımını tetikler. Yarım ekmek kokoreç ortalama 430 kalori içermektedir ve bu rakam bir öğün için oldukça yüksektir.
Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri