Zirkonyum diş hem etkinlik hem maliyet açısından titanyum implantların önemli bir ikamesi olan uzun ömürlü ve yüksek kaliteli implantlar olarak bilinirler. Metal implantlar gibi korozyonun söz konusu olduğu durumlarda zirkonum implantlar herhangi bir soruna neden olmaz.
Dünya genelinde en çok satılan implant markaları arasında Straumann, Nobel Biocare, Dentsply Sirona, Zimmer Biomet ve Osstem gibi markalar yer almaktadır. Bu markalar, uzun yıllardır diş hekimliği sektöründe lider konumda olmaları, yüksek kaliteli ürünleri, uzman destekleri ve geniş ürün yelpazeleriyle öne çıkmaktadır.
Binlerce seçenek arasından sağlıklı olan implantın ayırt edilebilmesi için belli standartlar bulunmaktadır. Tercih edilmesi doğru olan implant markalarının FDA ve Ce belgelerine sahip olması bununla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından onay almış olması gerekmektedir.
Hem zirkonyum hem de titanyum korozyonlara karşı dayanıklıdır; ancak titanyum dişte aşınmaya, zirkonyum kadar dayanıklı değildir. Titanyumun zirkonyuma göre yorulma ömrü daha uzundur. Bundan dolayı titanyum implantlar daha uzun ömürlüdür.
İmplant titanyum veya alaşımlarından üretilir.
İlgili 19 soru bulundu
Yerli implantların iyi oluşunu firmaların müşteri memnuniyeti, güncelliği, ar-ge çalışmaları gibi birçok neden etkilemektedir. Genel olarak Nucleoss, Mode, Evoss, İmplance gibi markalar en iyi yerli implant markaları arasındadır.
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
Aklınızda ortalama bir zirkonyum diş fiyatı olsun istiyorsanız, en ucuz zirkonyum diş fiyatı 2023 yılı için 1500 TL olacaktır. Bunun üst sınırı için bir fiyat belirtmek çok doğru olmasa da 6000 TL – 7000 TL arasında olacağını söyleyebilirim.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Zirkonyum uygulaması, diş tedavisinde kullanılan oldukça avantajlı bir uygulamadır. Zirkonyum kaplama yaptıranlar bu işlem sonunda oldukça memnun kalmaktadırlar. Bu avantajlardan bazıları şunlardır: Zirkonyum diş kaplama, tamamen metalsiz olarak üretilmiştir ve özellikle metal alerjisi olan kişiler için uygundur.
İmplant diş ömrünü, bakımı düzenli bir şekilde yapıldığında, özenle yerleştirilmiş bir diş implantının 20 yıl ile 30 yıl arasında bir ömrü vardır. Diş implantının ömrü implantın doğru şekilde uygulanması ve sonrasında ise hastanın implant bakımlarını aksatmaması ile uzun ömürlü olmaktadır.
İmplant tedavilerinde implantın tutmaması durumu belli dönemlerde karşımıza çıkabilir. İmplantın uygulanmasının hemen ardından bölgede gelişen bir enfeksiyon, implantın çene kemiği ile kaynaşmasına engel olacaktır. Operasyondan sonra ki ilk bir hafta ağrıların olması normaldir.
Vidalı implantlara kıyasla daha az invaziv bir yöntemdir. İşlem sırasında kesilmesi gereken daha az diş dokusu vardır ve iyileşme süreci daha kısadır. Ayrıca, vidalı implantlarda olduğu gibi vidaların gevşemesi veya kırılması gibi sorunlar yaşanmaz. Vidasız implantlar da uzun ömürlüdür ve yıllarca dayanabilirler.
İmplant Seçimi Yaparken Marka Neden Önemlidir? İmplant seçimi yaparken marka önemlidir çünkü: Kalite: Kaliteli bir implant, daha güvenilir ve uzun ömürlü sonuçlar garanti eder. Güvenilirlik: Markalar, kalite kontrol süreçleri, denetim ve sertifikasyonlar gibi faktörlerle güvenilirlik sunarlar.
Alman implant markaları, diğer markalara göre daha kaliteli malzemelerden yapılmıştır. Bu nedenle, implant takıldıktan sonra hastaların ağız sağlığı daha uzun süre korunur. İmplantın düzgün bir şekilde takılması ve sabitlenmesi de Alman implant markalarının diğerlerine göre daha iyi olduğu bir diğer avantajdır.
Buna göre SGK, implant tedavisinde yalnızca 4 implant dişe kadar ödeme yapmaktadır. SGK'nın her bir implant için hastalara ödediği ücret ise 90 TL'dir.
Toplamda ağız büyüklüğü ve çene yapısına göre tüm ağız implant için genelde 24 ila 28 adet dişten oluşan protez yapılır. İmplant destekli bir üst protez yapılırken, implant sayısı ve konumu dikkatlice planlanmalıdır. İmplantlar, protezin güvenli bir şekilde tutunması için stratejik olarak yerleştirilir.
Diş hekimi titanyum implantları, çene kemiği içerisine yerleştirir. Cerrahi müdahalelerin gerçekleştiği bu kısım yaklaşık olarak 1 ila 2 saat arasında sürer. 1 ile 2 saat arasında süren, implant yerleştirme süreci, hastanın ağız açıklığı ve implantın yerleştirileceği konuma bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Bu nedenle, zirkonyum kaplama, klasik metal destekli porselen kaplamaya göre daha maliyetlidir. Fakat porselen kaplamaya göre çok daha uzun yıllar, sorunsuz ve sağlıklı bir kullanım seçeneği sunduğundan, zirkonyum kaplamanın uzun vadede daha avantajlı olduğunu belirtmek gerekir.
Eğer uzun ömürlü, dayanıklılık oranı yüksek olan bir sonuç bekleniyorsa sert ve dayanıklı olan zirkonyum, implant üzerine daha doğru bir kaplama yöntemi olacaktır. Zira biyouyumluluk sayesinde implant üzerine zirkonyumun uyum sağlama süreci oldukça hızlı ve kolay olacaktır.
Türk implant markaları tatmin edici bir kaliteye sahip olup yapılan işleme ve seçilen implanta göre maliyeti 2500-3000 TL arası değişkenlik göstermektedir.
Belki 15 yıl sonra o implant kayboluyor oraya tekrar kemik greftleri kemik ilavesi yapıp yeniden bir implant yapılıyor. Yapılan implantın uzun süreli kullanılabilmesi için ağızda nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Öncelikle hijyen diyoruz.
Maksillofasiyal travma, kist ve tümörlere bağlı olarak eğer maksiler ve mandibuler kemikte aşırı doku kaybı görülür ise; devlet implant tedavi masraflarını karşılamaktadır. Alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik var ise; implant diş tedavisi devlet tarafından karşılanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri