Gövde yapıları farklılık gösteren başka japon balığı türleri de bulunmaktadır. Bu balıkları beslemenizi önermediğimiz için rehbere dahil etmedik. Özellikle yavru japon balıkları için seratofilyum, Brazilian Pennywort (Hydrocotyle leucocephala) ve elodya gibi hızlı büyüyen bitkiler uygun olacaktır.
Japon balığı sadece otobur (Otçul) değildir, ancak obur birer omnivorlardır (Hem otçul hem Etçil beslenen canlılar). Yeterince yemediklerinde yani doymadıklarındaki genellikle akvaryumda kirlenmeye sebep olduğu düşüncesi ile yetersiz beslenen bu balıkların menüsünde mutlaka bitkileriniz yer alacaktır.
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
Japon balıkları hangi sebzeleri yer ? Japon balıkları bezelye, marul, brokoli, karnabahar, bal kabağı, kabak, salatalık ve havuç ile beslenebilir.
Japon balıklarına haftada bir kez canlı balık verebilmek mümkündür. Ayrıca ıspanak, brokoli ve bezelye gibi sebzelerde Japon balıklarına verilebilir. Japon balıklarının hem etçil hem de otçul olmalarından dolayı canlı yemler de tercih edilebilir.
İlgili 34 soru bulundu
Merhaba önce güzelce suyla yıkayın ve soyun. Sonra ortadan ikiye bölüp çatal veya kaşık gibi dibe batmasını sağlayacak birşey saplayın bu şekilde balıklarınza akşam öğünü olacak şekilde balıklar açken verebilirsiniz.
Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
Japon balığına yem dışında haşlanmış bezelye taneleri, salatalık, kabak, lahana, havuç ve brokoli gibi sebzeler verilebilir. Artemia ve kan kurdu gibi canlı yemler de verilebilir. Ancak balığın bitkisel ağırlıklı beslenmesi gerektiğinden hayvansal yemin miktarı az olmalıdır.
Evet,balıkların suda oluşan titreşimleri algılama,sesleri işitme özellikleri vardır.Dolayısıyla duymaktadırlar. Balıklar duyarlar..Hatta balıkalrın iç kulağı daha geniş bir ses dalgasıdizini algılar.
Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler. Ancak balığınızın öncesinde iyi ve düzenli besleniyor olması, sağlıklı olması gerekmektedir.
Beyaz kuvars, siyah kuvars(hagen), silis, lav kırığı uygundur. Midye, mercan kırığı suyu setleştirir. İnce olması sorun olmaz kalın olursa oynayamama, ağza alamama gibi sorun oluyor.
Gövde yapıları farklılık gösteren başka japon balığı türleri de bulunmaktadır. Bu balıkları beslemenizi önermediğimiz için rehbere dahil etmedik. Özellikle yavru japon balıkları için seratofilyum, Brazilian Pennywort (Hydrocotyle leucocephala) ve elodya gibi hızlı büyüyen bitkiler uygun olacaktır.
Japon Balıkları sazangiller familyasından gelmektedir. Birçok çeşidi de soğuk suda yaşayabilir. Yani beslendiğiniz akvaryumda tek cins olarak besliyorsanız bir ısıtıcıya gerek yoktur.
Karantina akvaryumuna bol oksijenlenme yaptığınıza emin olun. Japon balıkları çok fazla atık üretir ve akvaryum suyu hızla kirlenebilir ve amonyak patlaması oluşabilir. Bakteri oluşumunu hızlandırmak için akvaryumunuzun suyunu haftada bir yüzde 30 değiştirin. Su değişimini de dipten çekerek yapın.
Uygun bakımla, bazı japon balığı cinsleri 10-15 yaşına kadar hayatta kalabilir.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır.
1 hafta çok çok rahat aç yaşayabilir.
Sz geldiğinizde köşede pısırık takılan balık cama saldırıyorsa fena halde aç demektir. Bunun dışında pek anlaşılmaz iyice acıktığı. Balıklarda tokluk hissi yok diye biliyorum hatta bazen japon balıkları fazla yemden şişerek öldüğünü biliyorum.
ben sizin yeni japon akvaryumu kurma yöntemi isimli konunuzun 14. maddesini okudum tolga bey aynen şöyle yazıyor (Eğer akvaryumunuzda bitkiniz bulunmuyorsa,suyunuza belirli zaman dilimleri içerisinde ve belirli aralıklarla kaya tuzu eklemeniz balıklarınızın hastalık riskini azaltacaktır.)
Çok nazik olmadıklarından japon balıklarını musluk suyunda besleyebilirsiniz. Ancak suyu kullanmadan önce en azından iki gün dinlendirin. Bu sayede içindeki klor gazı uçmuş ve pH değeri stabil hale gelmiş olur. Klordan tamamen kurtulmadan akvaryumunuzda kullanmayın.
Japon balıkları canlı doğurmazlar yumurtlarlar.Japon balığı üretmek çoğu kişinin söylediği kadar zor değildir. Aşağıdaki link e bakmanızı tavsiye ederim. Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Suyun oksijeni bittiği için çıkıyorlar hava motoru yardımıyla bu sorunu gidere bilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri