Çöpçü balığı sürü balığıdır ve toplu yaşamı sever. Kendi türleriyle son derece uyumludur. Vatoz, Melek balığı, Moli balığı, Japon Balığı, Lepistesler, Discuslar ve hatta agresif özellikleri ile bilinen Betalarla bile aynı akvaryumu paylaşabilirler.
İyi günler dilerim. Japonlar, çöpçü küçükse ağzına sığabilecek çöpçüyü yutaya meyledebiliyor, özellikle birde sahibi çok az yem veriyorsa japon açsa buna mutlaka teşebbüs eder, çöpçünün sırtında koruyucu bir iğnesi vardır.
Çöpçü balıkları canlı doğuran ve karma akvaryumlar için çok uygun balıklardır. Lepistes, Neon Tetra ve ufak tetra türleri, moli balığı, melek balığı, japon balığı ve discus gibi bir çok barışçıl türle birlikte bakılabilir.
Protein kaynağı dışında bu balık türünün karbonhidrat kaynağıyla da beslenmesi gerekmektedir. Japon balıkları kendi türleriyle daha iyi anlaşırlar. Fakat kendinden oldukça küçük veya büyük japon balıklarıyla iyi geçinemezler. Yaşadıkları sorunlar sonrası, küçük balıkları öldürüp yem olarak kullanabilirler.
İlgili 26 soru bulundu
Doğada birçok balık türünün birbirini yediğini biliyoruz peki japon balıkları birbirini yer mi? Cevap hem evet hem hayır. Japon balığı diğer balıklar için saldırgan ve tehlikeli bir balık türü değildir. Ancak, bazı durumlarda bir japon balığının diğerini yediği görülmektedir.
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
Çöpçü Balıklarının Özellikleri
Omnivör canlılardır, yani hem et hem ot ile beslenirler. Boyutları 25mm ile 12cm arasında değişkenlik gösterir. Topraktaki bitki, böcek, larvalar ve kurtçuklarla beslenirler. Dayanıklı, uzun ömürlü olan Çöpçü balıkları 20 yıla kadar yaşamlarını sürdürebilirler.
Çöpçü balığı, bilimsel adı ile Corydoras, dibe çökmüş olan yemleri yer. Bu şekilde akvaryum içerisinde olan yemlerin bozulmasını önlemektedir. Bu balıklar sanıldığı gibi akvaryumu temizlemez.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Arkadaşlar, eminim ki hepiniz akvaryumda aniden ters dönen ve karnı şişerek ölen balıklarınızı izlemekten bıkmışsınızdır. Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir.
Saygılar. Havasız ortam diye bir şey yoktur. Suyun içinde her daim çözünmüş oksijen bulunur. Bu balıkların tüketimine ve hava koşullarına bağlı olarak değişir.Yalnız Nitrat gibi içeriğinde Oksijen bulunan bileşikler suda var olduğu sürece Oksijenin çözünme oranı düşer.Bu yüzden sık sık dip çekimi yapmanız gerekir.
Aynı zamanda akvaryumun temizlik görevlileri olarak bilinen vatoz balıkları arasında anavatanı Güney Amerika'nın Amazon nehri olan Cüce Vatozlar, akvaryumların en bilinen canlılarından biri. Büyük vatozlar, 120 santimetre civarı olabilirken, cüce vatozlar büyüdüklerinde ortalama 10 santimetre boyutlara ulaşabiliyor.
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
Japon balığı sayısını da az tutmanız gerekecektir , yavru iseler 3 taneyi geçmemeli büyüdükçe daha büyük hacme ihtiyaç duyacaklardır . Japon tek tür olarak yaşar.
Kardeşim bir kere bu balıkların beraber yaşaması imkansız japon balıkları neonları çok rahat yer bu yüzden olmaz derece konusun gelirsek neonlar 25-28 arası japonlar 14-24 arası sıcaklıkta yaşayan balıklardır japonlar sıcak suLARI SEVMEZLER BİRDE NEONLAR JAPONLARA ÇOK RAHAT YEM OLUR ONUN YERİNE BENCE pengasius besleyin ...
Vatoz Balığı
Akvaryumdaki su dengesinin korunmasına yardım eden bu balıklar akvaryumun daha temiz olmasına ve gözükmesine yardımcı olurlar. Yumurtalarını yere döken balıklarla beslenmeleri önerilmez ancak Çöpçü balıkları ayrı bir akvaryumda ürediğinden bir sorun teşkil etmez. Birlikte yaşayabilirler.
Ahmet Bey kesinlikle almanıza gerek yok japonlar atılan tüm yemleri tüketir. Çöpçüler yeterince beslenemez,çöpçü için tablet yem ve dip yemi atılır ama onlarıda yiyen japonlar bu sefer kabız olur yada farklı sindirim bozukluklarına yakalanır. Bu yüzden japonla çöpçü zorunlu olmadıkça birarada beslenilmemeli.
Akvaryumda hava motoru yada iç filtre yoksa ondan dolayı yapıyorlardır.Havasız kaldıkları için su yüzeyinden hava alıyorlar. Sudaki oksijen yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir.
Bu noktada bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek gerek. Çöpçü balıkları dibe çökenleri yiyerek akvaryumu temizlemez. Dipteki yemleri yiyerek suda kalan yemlerin bozulmasını önlemiş olur. Ama bu balıklar da her akvaryum canlısı gibi suyun kirlenmesine katkıda bulunur.
Minimum 200 tl alımlarınızda balık gönderimi yapılır. Tercihinize göre; - Otobüs +125 tl den başlamaktadır(Koli boyutuna ve mesafeye göre değişmektedir.
Diğer çöpçü balıkları gibi pigme çöpçü balığı da iyi bir temizlikçidir. Fanusta artık yemlerin birikmesini önler. Barışçıl bir tür olduğu için diğer fanus balıkları ile aynı fanusu paylaşabilir.
Uygun bakımla, bazı japon balığı cinsleri 10-15 yaşına kadar hayatta kalabilir.
Beyaz kuvars, siyah kuvars(hagen), silis, lav kırığı uygundur. Midye, mercan kırığı suyu setleştirir. İnce olması sorun olmaz kalın olursa oynayamama, ağza alamama gibi sorun oluyor.
Japon balıklarının doyma hissiyatı olmadığından ne kadar yem görürlerse hepsini yerler ve bu da ölmelerine neden olmaktadır. Bundan dolayı balıkların beslenme programlarına dikkat edilmesi gereklidir. Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri