Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler. Ancak balığınızın öncesinde iyi ve düzenli besleniyor olması, sağlıklı olması gerekmektedir.
Japon balıkları hakkında tam olarak bişey diyemeyeceğim.Fakat yaklaşık 1 hafta kadar aç kalabilirler.
Bir aylıktan daha genç yavruların dışında balıklar, birkaç gün hatta birkaç hafta zarar görmeden aç kalabilirler. Yemlenmedikleri bu süre içinde, akvaryumda kalmış artıklar, yosunlar ve vücut rezervleriyle idare edebilirler.
Normalde yetişkin balıklar 3 gün sorunsuz kalabilir ama dönüşünüz gecikir vs. aksilikler çıkabilir diye en iyi seçenek otomatik yem makinası kullanmak.. Olmazsa 2. seçenek tatil yemi..
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
İlgili 37 soru bulundu
Tatile çıkarken, evden ayrılmaları gerekirken akıllarında sürekli balıkları olur. Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler.
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
Sz geldiğinizde köşede pısırık takılan balık cama saldırıyorsa fena halde aç demektir. Bunun dışında pek anlaşılmaz iyice acıktığı. Balıklarda tokluk hissi yok diye biliyorum hatta bazen japon balıkları fazla yemden şişerek öldüğünü biliyorum.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır.
Japon balıklarının diyeti bitkisel ağırlıklı olmalıdır. Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Öncelikle fanusta balık beslemeniz tavsiyem değildir.2. olarakta Japon balıkları özellikle tek başına yalnızlık çeker ve bir zaman sonra ölür. Sağlıklı balıklar. Fanusta beslemek hayvana eziyet olur hemde sizde hiçbir zevk alamazsınız .
1 hafta çok çok rahat aç yaşayabilir.
Eğer balığı poşete koymadan önce bir iki gün aç bırakırsanız ve poşetşin üçte birini su gerisini hava doldurursanız ve su da sıcak ise ortalama 12 saat kadar yaşabiliyorlar.
Günde 8-10 saat uykuya ihtiyaçları vardır japon balıklarının. Bunun için karanlık ve sessiz bir ortama ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden gece akvaryum aydınlatması kapalı tutulmalıdır. Ayrıca oda aydınlatması da kapatılmalı ve aniden açılmamalıdır.
Balıklar yüzeye çıkıp, ağızlarına sürekli açıp kapatıyorsa büyüj ihyimal oksijen yetersizliği vardır.
Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir. Öncelikle bunun sebeplerini bilmek önlem alma açısından faydalı olacaktır.
Büyüdükçe farkla biraz daha belirgin hale gelebilir. Erkek melek balıklarının gözlerinin üzerinde ufak bir çıkıntı bulunur. Aynı şekilde kafalarında da bu ufak çıkıntıya rastlanır. Tüm erkeklere olmasa da bazı erkeklerde bu çıkıntı dikkat çekici boyutta olabilir bu sayede balığın cinsiyeti daha net belli olur.
Karantina akvaryumuna bol oksijenlenme yaptığınıza emin olun. Japon balıkları çok fazla atık üretir ve akvaryum suyu hızla kirlenebilir ve amonyak patlaması oluşabilir. Bakteri oluşumunu hızlandırmak için akvaryumunuzun suyunu haftada bir yüzde 30 değiştirin. Su değişimini de dipten çekerek yapın.
Japon Balığı çok dayanıklı bir türdür. 5 litrelik fanuslarda 2-3 yıl bakanlar bile var.Ancak balığı sağlıklı bir şekilde yaşatabilmek için bence akvaryum hacmi min. 100 litre olmalı ve balık başına 20 litre su düşmelidir. En az 80 litrelik akvaryumda balık başına 25 litre düşecek şekilde bakılması en sağlıklısıdır.
ben sizin yeni japon akvaryumu kurma yöntemi isimli konunuzun 14. maddesini okudum tolga bey aynen şöyle yazıyor (Eğer akvaryumunuzda bitkiniz bulunmuyorsa,suyunuza belirli zaman dilimleri içerisinde ve belirli aralıklarla kaya tuzu eklemeniz balıklarınızın hastalık riskini azaltacaktır.)
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Japon balıklarının en güzel yönlerinden biri de budur. Akvaryumdan çıkabilse, yanınıza kadar gelebileceğini düşünürsünüz. Fakat balıklara elle dokunmak, her zaman mukozalarına veya bazı yerlerine zarar verme riskini taşır. Örneğin kontrolünüzde olmadan, balığın ani bir hareketi ile tırnağınız balığa zarar verebilir.
Çok nazik olmadıklarından japon balıklarını musluk suyunda besleyebilirsiniz. Ancak suyu kullanmadan önce en azından iki gün dinlendirin. Bu sayede içindeki klor gazı uçmuş ve pH değeri stabil hale gelmiş olur. Klordan tamamen kurtulmadan akvaryumunuzda kullanmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri