Merhaba önce güzelce suyla yıkayın ve soyun. Sonra ortadan ikiye bölüp çatal veya kaşık gibi dibe batmasını sağlayacak birşey saplayın bu şekilde balıklarınza akşam öğünü olacak şekilde balıklar açken verebilirsiniz.
Japon balıkları hangi sebzeleri yer ? Japon balıkları bezelye, marul, brokoli, karnabahar, bal kabağı, kabak, salatalık ve havuç ile beslenebilir.
Salatalık çoğu balık için vazgeçilmez bir yem ve genelde cüce vatozlara verilir.Salatalığın iç-sulu kısımlarını yerler.Bir vida yada kurşun gibi bir ağırlıkla dibe batması sağlanabilir.Akvaryumda 3-4 saatten fazla bekletilmesi suyunuzu bozar.
Marul, ıspanak, bezelye bunları haşlayarak balıklarınızın yiyeceği kadar verirseniz hem suyunuz daha az kirlenir hemde yeteri kadar yediklerinden emin olursunuz.
Salatalık taze sebze olarak verilen yemlerin malesef en tehlikelisidir. Aslında bazı arkadaslarımın yazdığı gibi 2-3 gün kaldığında bir zararı olmadıgı gibi, 4 saat sonra çürümeye ve suyu bozmaya başladığı da bir cok sefer gozlemlenmistir.
İlgili 16 soru bulundu
fakat salatalık dibe batmıyor en güzel dibe nasıl sabitlerim salatalığı ? Selam; dibe batırmak için bir dilim salatalığı çay kaşığından geçirip akvaryuma bırakmanız yeterli olucaktır. İplik ve ağırlık(çay kaşığı gibi) kullanarak salatalığı istediğiniz derinlikte sabitlemeniz mümkün.
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
Japon balığına yem dışında haşlanmış bezelye taneleri, salatalık, kabak, lahana, havuç ve brokoli gibi sebzeler verilebilir. Artemia ve kan kurdu gibi canlı yemler de verilebilir.
Japon balıklarına haftada bir kez canlı balık verebilmek mümkündür. Ayrıca ıspanak, brokoli ve bezelye gibi sebzelerde Japon balıklarına verilebilir. Japon balıklarının hem etçil hem de otçul olmalarından dolayı canlı yemler de tercih edilebilir.
Balıklar, taze besinleri daha çok severler. Özellikle hızlı ve sağlıklı büyümeleri bakımdan da taze olması önemlidir. Ayrıca balıkların en sevdiği besinler karides ve solucan olmaktadır. Bu besinlerin ara sıra kuru yem yerine verilmesi önemlidir.
Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir.
Muhtemelen yenmistir japon baliklari cok obur baliklardir. Balığın boyutuna göre yarım bezelyeyi ezip elinizle verin. Bir iki parça yeseler yeter.
3 tane tek kuyruklu büyük japon balığı besliyorum marul yerler mi ? Yer. Marul yanında sebze olarak havuç, ıspanak, bezelye gibi sebzeleri de verebilirsiniz. Yer.
Japon Balıkları
Belirli bir bitkinin tadından hoşlanmasalar bile, açlıklarını bastırmak için etraftaki her bitkinin tadına bakacaklardır. Anubias ve Echinodorus türleri bu canlılar için akvaryumda bakılabilecek uygun türler arasında yer alır.
Sonuç olarak evet, Japon balığını alıştırdığınız taktirde ekmek yer ancak, bu kesinlikle tavsiye edilmez. Japon balığınızı hazır yemlerin dışında arada bir dondurulmuş kan kurdu, tuzlu su karidesi gibi diğer yiyeceklerle beslemek en iyisidir.
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir. Balıkların aşırı beslenip beslenmediğini anlamak için balık dışkılarını gözlemleyebilirsiniz.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Evet,balıkların suda oluşan titreşimleri algılama,sesleri işitme özellikleri vardır.Dolayısıyla duymaktadırlar. Balıklar duyarlar..Hatta balıkalrın iç kulağı daha geniş bir ses dalgasıdizini algılar.
Beyaz kuvars, siyah kuvars(hagen), silis, lav kırığı uygundur. Midye, mercan kırığı suyu setleştirir. İnce olması sorun olmaz kalın olursa oynayamama, ağza alamama gibi sorun oluyor.
Bitki ve vatoz bulunan tanklarda tuz kullanılmaz. Bunun yerine Tuz Banyosu önerilir.
En kolay elle yakalanır.Bir zararı dokunmaz ben elimle yakalıyorum biraz huylandırır okadar. Yukarıda bahsettiğim gibi elle yakalaması çok kolay, tabi elinize alabiliyorsanız. [QUOTE=mustafa34] Vatos lar geceleri aktif olurlar ,gece ışıklar kapandıktan sonra ,bir süre sonra el çabukluğuyla yakalaybilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri