Sōka (Japonca: 草加市 Sōka-shi), Japonya'nın
Suki kelimesi aslında bir sıfattır. Fiil değildir ve sevilen anlamına gelir. Fakat bir kalıp var ve bu kalıpla birisine onu sevdiğinizi söyleyebilirsiniz. Çok yaygın bir kullanımdır.
Seni seviyorum kelimesi her dilde özel bir yere sahiptir. Bu diller arasında yer alan Japonca da romantizm içeren kelimelerin çokça yer aldığı bir dünya dilidir. Japonlar sevdiklerine onları sevdiklerini ifade etmek için "anata ga dai suki desu" derler.
Anime (Japonca: アニメ), Japonya'ya özgü manga çizim sanatıyla çizilmiş animasyondur. Anime kelimesi İngilizcedeki animation kelimesinin kısaltılmış halidir.
o genki desu ka?
İlgili 38 soru bulundu
o namae wa nan desu ka?
Benim adım ...'-dır. 私は ... です。 Watashi wa ... desu.
Cinsel içerikli olsa bile, bariz şekilde ifade edilmez. Yaoi: İki erkek arasındaki aşk hikayelerinin anlatıldığı animelerdir. Genellikle +18'dir.
Sayonara kelimesi, hoşça kal anlamına gelmektedir. Bu kelime Japon dilinde kullanılan bir kelimedir.
Senpai (先輩), küçüklerin büyüklere kullandığı ektir. Daha çok eğitim kurumlarında küçük sınıftakiler tarafından üst sınıftakilere karşı kullanılır. Kohai (後輩), senpai'nin aksine büyüklerin küçüklere kullandığı ektir. Ancak çok yaygın olmayıp daha çok "-kun" kullanılır.
Evet, iki elini çenenin altında birleştirip hafifçe eğilerek selam vermek Japonya'da bir tebriği, kabulü ve saygıyı simgeliyor. Ancak Japonlar bu selamlaşmayı yabancılardan beklemiyorlar aslında. Hafifçe başını eğmen ya da el sıkışman da onlar için yeterli.
Sosyal medya kullanıcıları arasında popülerleşen “bu gece ay çok güzel değil mi” cümlesinin Japonya'ya ait bir sevgi mesajı olduğu iddia ediliyor. Rivayete göre Japon erkekleri sevdiklerine utandıkları için seni seviyorum demek yerine “bu gece ay çok güzel değil mi?” cümlesini söylüyor.
Bir Japon, aşkından ölse dahi en fazla 'suki desu' diyormuş. Yani, 'senden hoşlanıyorum'. Onlara göre bunun nedeni, 'sevginin kelimelerle değil,davranışlarla ifade edilmesi gerektiğine inanmaları' imiş.
japonca'da 1. tekil sahis olarak kullanimi informaldir. oyle amirinize boku falan derseniz boku yersiniz kanimca. japonca sadece erkeklerin kulandigi ben zamirinin bir halidir. arada kizlarin kullandigi duyulsa da duymazliktan gelinmistir. o kizlardan hayir gelmemistir.
Japonların en sık kullandığı kelimelerden birisi de Arigato kelimesidir. Arigato kelimesi teşekkür ederim veya sağ ol anlamına gelmektedir. Buna ek olarak da Doomo kelimesi de Dağ ol anlamına gelmektedir. Bu nedenle Japonca dilinde Arigato kelimesi söylendiği zaman teşekkür ederim dendiği anlaşılmaktadır.
Genki (Japonca: 元亀), Japonya tarihinde Nisan 1570-Temmuz 1573 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Eiroku'dan sonra gelmekte olup Tenshō'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Ōgimachi idi.
ing. japon dilinde merhaba. teorik olarak aslında hoş bulduk, hatta hoş gördük anlamına gelen japonca söz.
Sauna Finlandiya'da yeniden hayat bulup geliştirilmiştir, çünkü Fin halkı orman ve tabiatla içiçe yaşar ve saunayı günlük hayatlarında kullanmaktan asla vazgeçmezler. Bu tutum kısmen bir gelenek olmaktan başka, Finlandiyalıların insan bedenini sağlıklı kılmak için tarihsel olarak benimsedikleri bir tavırdır.
sayonara teriminin İngilizce Türkçe sözlükte anlamı
güle güle!
shoujo: kızlar için yapılmış anime veya manga. genelde güzel, romantik, duygusal konular işlenir.
İlk anime ise 1917 yılında yayınlandı. İsmi Namakura Gatana olan bu ilk anime, sadece dört dakika uzunluğunda ve çizimleri günümüzün modern anime stilinden çok daha farklı. Anime varlığını neredeyse yüz yıldır sürdürmekte.
Manga içerisinde olmayan bölümlere filler adı verilmektedir. Türkçesi ise doldurma anlamı taşımaktadır. Bu şekilde animelerin boş alanlarını doldurma adına kullanılan kelimelerden biri fillerdir. Filler anime oluşturma sürecinde bulunan boş kısımların doldurulması olarak bilinmektedir.
"Nan desu ka" yani "nedir" deki "nan" ile "nani o shimasu ka" yani "ne yapacaksın?" daki "nani" aynı anlamdadır.
japonca "ii" sözcüğü (sıfatı), türkçedeki "iyi" sıfatına karşılık gelmektedir.
Konban ie (ni) imasu (Bu gece evdeyim.) defa (Bahçeye çıktım.) ikimasu (Ayşe eve gidiyor.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri