Bu dil ailesine de Altay Dilleri ailesi denir. Önceleri Türkçe, Moğolca, Mançuca ve Tunguzcanın aynı dil ailesinde bulunduğu kabul edilirken sonradan bu aileye Japonca ve Korece de eklenmiştir. Bu diller arasında Türkçeye en yakın dil de Moğolcadır.
Her iki dil de Ural-Altay dillerinin Altay kolundan geldiği için önemli benzerlikleri vardır: 1- Her ikisi de sondan eklemeli dillerdir, ellerini sonlarına alırlar. 2- Yapım ve çekim ekleri sözcük köklerini değiştirmezler. 3- Tamlamalarda tamlayan, tamlanandan önce gelir.
Japoncanın Korece ile akraba olabileceği öne sürülmüştür. Ayrıca Aynuca, Avustroasya dilleri ve (diskredite edilmiş) Ural-Altay dil ailesi/Altay dillerinin Japonca ile ilişkili olduğu savunulmuştur.
Japonca Dil Gerçekleri
Japonya'nın ulusal dili Japoncadır.
Konnichiwa! (Konniçiva!) Merhaba! / İyi günler! おはようございます。
İlgili 44 soru bulundu
Evet, Japonca öğrenmek sıfırdan başlamak zor olabilir. Japonca çok karmaşık bir dil ve çok sayıda karmaşık kuralları ve sözcükleri içerir. Ancak, günlük konuşma düzeyine ulaşmak için sıfırdan başlayarak çok zaman harcanmasa bile, dikkatli bir çalışmayla başarılabilir.
Anata ga suki desu – Seni seviyorum. Anata ga dai suki desu – Seni çok seviyorum. Watashi wa Bilge ga suki desu – Ben Bilge'yi seviyorum.
Öz. Japonya milli dini olan Şintoizm'de kami terimi, basit bir biçimde doğaüstü güce sahip olan her şey için kullanılır. Bununla birlikte, Tanrı'ya inanmakla özdeşleştirilen bu terim mezkûr izahtan çok daha karmaşıktır. Bu bağlamda, “Şinto tanrıları” genel itibariyle kami olarak adlandırılmıştır.
Japonca ve Korece ise Çin dilinden yazı sistemi olarak etkilenmişlerdir. Japoncanın Kanji karakterleriyle Çince karakterler, mânâları ve okunuşları Çinceden çoğu zaman farklı olsa da şeklen birbirlerine çok benzerler.
Japonlar çoğunluğu inanmamasına rağmen Şintoizm ve Budizm'i toplumun geleneği olarak gördüğünden iki dininde gereklerini yerine getirebilir bu yüzden toplam %100'den fazladır. Japonya'da Şintoizm ve Budizm olarak 2 din hakimdir.
Japonca'da üç alfabe vardır: Hiragana, Katakana ve Kanji. Hiragana ve Katakana alfabelerindeki karakterler seslere dayalıdır ve her biri bir heceyi ifade eder.
Japonca, Türkler için öğrenmesi en kolay ikinci dildir. Japonca, bildiğiniz gibi Japonya'nın resmi dilidir.
Anata no namae wa nan desu ka? (Anata no namae va nan des ka?) Adınız nedir?
Yama ayrıca Antaka, Kala veya Mrtyu kelimelerine benzer olarak kısaca 'Ölüm' olarak da ifade edilebilir. Bir kişinin eylemlerinin kayıtlarına dayalı olarak doğruya karar verme sorumluluğu nedeniyle, tanrı özellikle hukukun üstünlüğü ile ilişkilendirilir.
Çince, farklı biçimlerde kurallara sahip bir dildir. Dünya nüfusunun yaklaşık beşte biri Çince konuşmaktadır. Ancak, bu dilin öğrenilmesi oldukça zordur. Yazım şekli ve harfleri oldukça değişik olan Çince, dünyanın en zor dili olarak ünlenmeyi başarmıştır.
8. はい。
Japonca'da “evet” sadece "はい。" diyerek anlatılır.
Dilbilimi “dağının” zirvesindeyse öğrenilmesi en zor dillerin yer aldığı Kategori V bulunuyor. Bu en zorlu grubun içinde Arapça, Çince – Mandarin ya da Kantonca – Korece ve Japonca yer alıyor.
Türkiye'deki oran yüzde 4'ün altında. Başka bir araştırma bu oranı yüzde 2 olarak saptamıştı. The Independent'ın haberine göre Çin nüfusunda kendilerini 'ateist' diye niteleyenlerin oranı yüzde 40 ile yüzde 49.9 arasında değişiyor. Şintoizmin yaygın olduğu Japonya'da ise bu oran yüzde 30 ile 39 arasında değişiyor.
En kabul gören teoriye göre, yaklaşık 2000 – 3000 yıl önce Japon adalarının sakinleri olan avcı toplayıcı Jomonlar ile Doğu Asya'nın tarımcı topluluğu Yayoi'lerin bölgeye göçü ile beraber doğan sentez sonucu modern Japon popülasyonu oluştu.
Dr. Recep Şentürk, "İslamiyet dünyada en hızlı yayılan din. İslamiyet Avrupa'da ve Amerika'da ikinci din oldu, Afrika'da hızla yayılıyor, Uzak Doğu'da ve Rusya'da yayılıyor. Bu hızla yayılış istatistiki olarak öyle gösteriyor ki 50 sene sonra Avrupa'nın ve Amerika'nın çoğunluğu Müslüman olabilir." dedi.
Sosyal medya kullanıcıları arasında popülerleşen “bu gece ay çok güzel değil mi” cümlesinin Japonya'ya ait bir sevgi mesajı olduğu iddia ediliyor. Rivayete göre Japon erkekleri sevdiklerine utandıkları için seni seviyorum demek yerine “bu gece ay çok güzel değil mi?” cümlesini söylüyor.
Bir Japon, aşkından ölse dahi en fazla 'suki desu' diyormuş. Yani, 'senden hoşlanıyorum'. Onlara göre bunun nedeni, 'sevginin kelimelerle değil,davranışlarla ifade edilmesi gerektiğine inanmaları' imiş.
o genki desu ka?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri