Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Japonlar neden ekmek yemezler? Zira pirinci hiç tuz ve yağ kullanmadan, haşlayarak yiyor Japon dostlarımız. Yani şöyle de düşünebilirsiniz bizim kültürümüzde nasıl her sofrada ekmek varsa ve onu yemek zorunda hissediyorsak onların ekmeği de haşlanmış pirinç.
Zengin ve Dengeli Bir Diyet
Taze yiyecek tüketimine dikkat eden Japonların en çok tükettikleri yiyecekler arasında kış aylarında et, balık, sıcak içecekler ve çorba; yaz aylarında ise soğuk çorbalar, deniz ürünleri, soğuk Japon eriştesi ve salata çeşitleri geliyor.
Bir asırlık ömrü geride bıraktıktan sonra bile sağlıklı bir hayat sürebilen Japonların sırrı ne? Aslında bu sır Japonların binlerce yıllık beslenme geleneğine dayanıyor. Bu gelenek çok sade ve basit: Yemek yemek için karnının guruldamasını bekle! Günde tek öğün tüket!
Kullandıkları lezzetlerin orantılı olmasına özen gösterirler. Bu nedenle tatlı, acı ve ekşiyi aynı oranda kullanırlar. Bir öğünde 50-60 kalori alan Çinlilerin en büyük zayıf kalma sırrı budur.
Kahvaltı kültürleri tamamen bizden uzak olan Güney Korelilerin aslında tükettikleri her şey metabolizmayı çalıştıran besinlerdir. Vücutlarında neredeyse hiç yağ olmayan Güney Koreliler bunu sabah kahvaltısında çorba ve lapa pirinç tüketmeye borçlular. Aslında bu gelenek Anadolu köylerinde de var.
İlgili 23 soru bulundu
Baktığımızda Doğu Asyalı insanlar nispeten daha kılsızdırlar. Doğu Asya popülasyonlarının çoğunda, 10.000 yıldan daha önce Çin civarında ortaya çıkan bir EDAR geninin mutasyonu sayesinde, daha fazla ter bezleri ve daha seyrek vücut tüyleri vardır.
Danışanlarımız tarafından en çok duyduğum şikayetlerin başında geliyor bu durum. Siyah sarımsak idrar söktürücü özelliği ile vücutta fazla sıvının birikmesini engelliyor ve vücudu rahatlatıyor. Sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmek isteyen herkes bu besini rahatlıkla tüketebilir.”
Klasik okul derslerinin yanında Japon öğrencilere kendi kültürlerine ve yüzyıllardır süregelen geleneklerine de saygı duymaları öğretiliyor. Japon kaligrafisi, ya da diğer adıyla Shodo bu derslerin başında geliyor. Shodo, bir bambu çubuğunu mürekkebe batırıp pirinç kağıdına hiyeroglif yazma sanatı.
Pirincin bu yönü vücudun su tutmamasına, dolayısıyla şişkinliklerin önlenmesine yardımcı olur. Yani, haşlanmış pirinç, kilo almak istemeyenler için ideal bir besindir. Belki de Çinlilerin zayıf olmalarının sırrı da budur.
- Yeşil çay, yaşlanmayı erteliyor. Çünkü yüksek oranda antioksidan içeriyor. Yeşil çay, cildi dolgunlaştırıyor ve vücuttaki kırışıklık ile sarkmaların önüne geçiyor. - Japon kadınlarının yaklaşık yüzde 10'u sigara içiyor, işlenmiş şeker tüketimi de oldukça düşük.
Japon çocukları kahvaltıda genellikle balık ve pirinç ağırlıklı beslenirken, yumurtayı ise omlet biçiminde tüketmeyi tercih ediyor.
Tatlı kültürleri neredeyse hiç yok
Dolayısıyla yemek üzerine tatlı yemek gibi bir alışkanlığı olmayan Japonlar ancak yeşil çay yanında düşük yağ ve şeker oranına sahip tatlılar tüketiyorlar.
Bu durum size garip gelebilir ama Japonlar buna İnemuri adını veriyor ve bu durum Japon kültürünün bir parçası. Yapılan bir araştırmaya göre, bir Japonun gece ortalama uyuma süresi 6 saat 35 dakikaymış. Japonlar bütün bir gece uyumanın tembellerin işi olduğunu düşünüyor.
Geleneksel olarak Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç (gohan), miso çorbası, nori (deniz yosunu) ve pişmiş (füme, kavrulmuş, kızartmış, ızgara) balık yerler. Birde sabah sofrasında marineli ve taze sebzeler, tofu peyniri (soya peyniri) ve mutlaka yeşil çay bulunur.
Kökeni 400 sene öncesi ve Zen Budizmine dayanan Japon Çay Seremonisi yani Sadou, sadece Japonya'da çay içmek ile kalmayıp bir sanat haline gelmiştir. Tıpkı Türklerde olduğu gibi Japonlarda da Japon çayı içmek bir kültür ve bir keyif sembolüdür.
Sabah, öğle, akşam her öğünde mutlaka pirinç bulunur. Sabah kahvaltılarında pirince çiğ yumurta ve soya sosu karıştırılarak yenir. Öğle ve akşam yemeklerinde ise sade ya da sebzeli olarak yemeğin yanında ya da sonunda sunulur.
Japonca'da ¨hakumai¨ olarak bilinen beyaz pirinç, Japonya'da yetiştirilen ve tüketilen en yaygın pirinç türü.
DÜNYA PİRİNÇ TÜKETİMİ VE BAŞLICA TÜKETİCİ ÜLKELER Günümüzde ise üretimde olduğu gibi pirincin en çok tüketildiği ülke Çin'dir.
Zeka testi sonuçlarına göre ise 107 puan alan Singapurlular en zeki toplum… Onu 105.8 puan ile Çin ve 105.7 puan ile Hong Kong takip etti. Okul performansında da Singapurlular zirvede. 2'nci sırada Güney Kore yer alırken 3'üncü ise Hong Kong oldu.
Bu ilginç manzaranın sebeplerinden biri elbette yoğun çalışma saatleri. Japonya bizden 5 saat azda olsa haftalık tam 40 saat çalışıyor.
Japonya'da ortalama yaşam süresi 82.7. İtalya da, Japonya gibi ortalama 82.7 yıl yaşam süresine sahip. Bu iki ülke listenin ikinci ve üçüncü sırasında yer alıyor.
Koreli kadınların daha küçük yaşlarda başladıkları yüz egzersizleri, cildin kırışıklıklar ile savaşmasına yardımcı olduğu gibi kan dolaşımını hızlandırır. Bu egzersizler sayesinde yaş ilerlese dahi cilt elastikiyetini kaybetmez. Koreli kadınların geç yaşlanmasının nedenlerinden birisi de bu egzersizlerdir.
Bu arada Güney Kore, Asya ülkeleri arasında açık ara en çok alkol tüketilen ülke!
Kore diyetini ilk defa deneyecek olanların hayatından tuzu, yağı ve kırmızı eti çıkarması önerilir. Bu diyette omega kaynakları daha ağır basar. Vücudu yoran tuz ve şeker hiçbir besine eklenmez. Böylece daha kolay kilo verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri