Çerezin sunduğu diğer fayda ise sindirim sisteminde bulunan aksaklıkları gidermesidir. Kabak çekirdeği parazit düşürmek isteyenler için doğal bir şifa kaynağıdır. Az miktarlarda düzenli tüketildiğinde bir diyet ürünü olarak nitelendirilebilir ve kilo vermenize yardımcı olabilir.
Kabak çekirdeği kalori cetveli
Araştırma sonucunda günde en az 35 gr lif alımının zayıflamaya yardımcı olup, toplam vücut yağ oranını azalttığı tespit edilmiştir. 1 su bardağının dörtte biri kabak çekirdeğinde 15 mg kalsiyum, 2,5 mg çinko, 2,8 mg demir, 261 mg potasyum, 191 mg magnezyum ve 19 mcg folat bulunur.
Kabak çekirdeği potasyum, sodyum, protein, karbonhidrat, A vitamini, B vitamini, C vitamini, E vitamini ve lif mineralleri açısından çok faydalı olan bir atıştırmalıktır. Kabak çekirdeği kilo yapar mı sorusunun cevabı ise hayır olacaktır.
Kabak çekirdeği, bilinçli bir şekilde tüketildiğinde kilo vermek isteyenler açısından faydalı bir besin. Çünkü kayda değer bir protein kaynağı. Ayrıca kan şekerini dengeleme konusunda da etkili. Yani haftanın iki günü ara öğün olarak tüketeceğiniz bir avuç kabak çekirdeği uzun süre tokluk hissi sağlar.
Kabak çekirdeği çok önemli bir protein kaynağı olan bir besindir. Diyet sürecinde protein kaynağı gıdaların yağ yakma sürecinde çok önemli katkılar sunduğunu biliyoruz. Bu anlamda kabak çekirdeği kilo verme sürecinde metabolizmayı hızlandırması ve yağ yakımını desteklemesi nedeniyle kilo verdirdiğini söyleyebiliriz.
İlgili 37 soru bulundu
Uyandıktan sonra kahvaltınızı ilk 45 dakika içerisinde yapmaya özen gösterin. Bu şekilde metabolizmanız hızlanacaktır. Protein dolu bir kahvaltı, haşlanmış yumurta, yoğurt ve granola parfe, yulaf ezmesi ile güne başlamak için güzel bir başlangıç olacaktır.
Beyin sağlığı için önemli besinlerden olan kabak çekirdeği bir avuç tüketildiğinde günlük çinko ihtiyacını karşılar ve hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur. Kabak çekirdeği kilo vermeye yardımcıdır. Şeker hastalığı, kalp hastalığı, obezite gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Kabak çekirdeği diyeti içerisinde olduğu gibi faydalarını görmek için tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerekir. Aksi takdirde yapısındaki kalori ve doymamış yağ unsurları kilo alınmasına sebep olacaktır.
Kabak çekirdeği kilo aldıran besinler arasında yer almaktadır. Kilo almak isteyen kişiler genellikle gün içerisinde 1 avuç kabak çekirdeği tüketmektedir. İçerisinde bulunan lif ve mineraller sayesinde kilo vermek isteyen kişiler için de önerilen faydalı besinlerden biridir.
Kabak çekirdeğinin zararları
Lif bakımından yüksektir, çok miktarda yemek gaz veya şişkinliğe neden olabilir. Lif, dışkıyı toplamaya yardımcı olur ve uzun vadede kabızlığı önler, ancak bir kerede çok fazla kabak çekirdeği yemek kabızlığa neden olabilir.
İçeriğinde nitrik oksit kan damarlarını genişletmeye yardımcı olur. Uykuyu iyileştirir. Uyumakta zorluk çekiyorsanız yatmadan önce kabak çekirdeği yiyebilirsiniz. İyi bir magnezyum kaynağı olmasından dolayı uyku döngünüzü düzenlemeye yardımcı olur.
Kabak çekirdeğinin içeriğinde lif oranı çok yüksektir. Bu yüzden tüketim miktarında dikkatli olunmadığı takdirde midede şişkinlik ve gaza neden olabilir. Kabak çekirdeğinin içeriğindeki lifler, kabızlığa iyi gelir ancak fazla tüketilirse kabızlığa yol açabilir.
Kabak çekirdeği sindirim sistemine de etkisi olmasının yanında günde 1 avuç kabak çekirdeği tüketilmesi tavsiye edilir. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımız için önemli bir yere sahiptir. Tadı ile damaklarda kendini hissettiren kabak çekirdeği günde 1 avuç tüketilmesi yeterli olacaktır.
Bağırsakların düzenli olarak çalışmasında etkilidir. Kabızlığa karşı iyi gelir. Kabak çekirdeği yağı kemikleri güçlendirir.
Kabak çekirdeğinin faydalarından maksimum derecede faydalanmak için çiğ yenilmesi gerekir. Kuruyemişçilerde satılan kabak çekirdekleri genelde sıcak ortamlarda uzun süre kaldıklarından dolayı kısmen özelliklerini yitirirler.
Kabak çekirdeği bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Bağırsaklarda kolay sindirilen kabak çekirdeği bundan dolayı sindirim sistemi dostu olarak da bilinmektedir. Kabak çekirdeğinin düzenli olarak tüketilmesi bağırsaklara oldukça iyi gelmektedir.
Lif bakımından oldukça zengin olan kabak çekirdeği, mide yanmasını rahatlatır. Hazmı kolaylaştıran ve mide hastalıklarına iyi gelen kabak çekirdeği, sindirim sistemi rahatsızlıklarına de oldukça faydalı olduğu için bağırsak sağlığını da korumaktadır.
"Düşük kalorisi, içerdiği vitaminler ve antioksidan özelliği ile kabak, yaz aylarında fit ve zinde kalmak için vazgeçilmez bir besin. Doğru bir beslenme planı ile tüketilen kabak, hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra vücuda enerji sağlıyor; cilt, kalp ve göz sağlığını koruyor.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir ya da fazla kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeği aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.
Kabak çekirdeğinin diğer bir faydası da uyku düzenine yardımcı olmasıdır. İçerdiği triptofan isimli amino asit sayesinde daha iyi bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Kabak çekirdeğindeki çinko, triptofan amino asidinin serotonin hormonuna ve melatonin hormonune dönüşerek uyku döngülerini düzenlemeye yardımcı olur.
KABAK ÇEKİRDEĞİNİN ZARARLARI
Kalori bakımından yüksek olduğu için sağlıklı beslenen kişilerin dikkatli olmaları gerekiyor. Aşırı tüketilmesi ishale yol açabiliyor. Mide rahatsızlığı olanların kabak çekirdeğini günde bir tutamdan fazla tüketmemeleri önerilmekte.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri