Öğle ve akşam yemeklerinde tüketmeniz gereken kabağı dilerseniz haşlayıp yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. Bu şekilde tüketmek istemezseniz yoğurtla karıştırıp salata gibi de tüketebilirsiniz.
Yoğurtlu Kabak Salatası yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, gendime çorbası, soğanlı tavuklu pilav, yoğurtlu kabak salatası ve bulut tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
İlgili 29 soru bulundu
Kabak detoksu, kabağın içeriğinde ki A-B-C-E-K vitaminleri yanı sıra magnezyum ve demir gibi minerallerin yanında lif yönünden zengin, bolca su içeren ve kalorisi az bir besin olması sebebi ile vücuttaki toksin ve ödemleri atıp, yağ yakımını hızlandırması için öğle ve akşam uygulanan diyet programıdır.
Kabak, düşük kalorili bir sebzedir ve çeşitli şekillerde tüketilmektedir. İştah açan sofralarda mücver, kabak çorbası, kabak salatası ve yemeği olarak yer aldığında pek çok kişinin midesini şenlendirir. Kabak besin değeri yüksek, kalorisi düşük bir sebze olduğu için sık sık tüketilmelidir.
Yoğurtlu kabak kalori değerleri şöyledir: 1 porsiyon yoğurtlu kabak 90 kcal.
Çorba ile başlangıç yapmak isteyenler yayla çorbasını tercih edebilir. Hafif bir lezzet olmasının yanı sıra besleyici olan yayla çorbası iyi bir tercih olacaktır. Kabak yemeğinin yanına en çok yakışan tariflerden biri makarna salatasıdır. Makarna salatası ile özellikle zeytinyağlı kabak yemeği oldukça yakışacaktır.
Kabak Yemeği yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, yoğurtlu patates çorbası, mercimekli kabak yemeği, arpa şehriyeli bulgur pilavı ve muzlu magnolia son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.
Kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim. Kabaklar piştiğinde ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım. Afiyet olsun.
Kabaklarımızı yıkayıp rendeleyelim. Ardından tavamızı en yüksek ateşe alıp kabaklarımızı 3 dakika boyunca çok karıştırmadan soteleyelim. Sotelenen kabakları soğumaya bırakalım.
Kabakla birlikte havucu da kavurarak yapacağınız, lezzetli mi lezzetli yoğurtlu havuçlu kabak salatasını sizlerde çok seveceksiniz. Yoğurtlu kabak tarifini dilim dilim doğrayıp fırına verdiğiniz kabaklarla da hazırlayabilirsiniz.
Tavaya sıvı yağı ekliyoruz ve doğradığımız soğan ile sarımsağı kavuruyoruz. Daha sonra doğradığımız biberleri kavrulan soğanlara ekliyoruz. Sotelenen karışıma kabakları ekliyoruz. Ara ara karıştırarak kabakların da şişmesini bekliyoruz.
Soğan ve biber yemeklik doğranır. Tencereye yağı koyup önce soğan pembeleşene kadar kavrulur, biberler eklenip biraz daha kavrulur salça tuz ve baharatlar da eklenir, en son kabak eklenip üzerini geçecek kadar su koyulup 20 dk pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Patatesli Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ardından salçayı koyun, iyice kavurduktan sonra doğranmış kabak ve patatesleri atın. 10 dakika kadar kapağı kapalı piştikten sonra pirinçle beraber suyunu da tencereye koyduktan sonra baharatları atın.
Kalori değeri düşük olması nedeniyle tercih edilen kabak sebzesini 3 gün tüketerek 3 kilo vermeniz mümkün. Öğle ve akşam yemeklerinde tüketmeniz gereken kabağı dilerseniz haşlayıp yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. Bu şekilde tüketmek istemezseniz yoğurtla karıştırıp salata gibi de tüketebilirsiniz.
Domates, soğan, dereotu, kabak ve fesleğen ile hazırlanan kabak bastı yemeği, düşük kalorili olduğu için diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Diyet listelerinde ara öğünlerin yeri oldukça önemlidir. Kabak, tuz ve zeytinyağı ile hazırlanan kabak cipsleri, öğün aralarında tüketerek kilonuzu kontrol altına alabilirsiniz.
Kabak % 39,56 karbonhidrat, % 30,87 protein, % 7,72 yağdan oluşur.
Kabak, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin, besleyici bir yaz sebzesidir. Yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı önler. İçerdiği A ve C vitamini, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksianlar sayesinde pek çok göz hastalığından korunmamızı sağlar.
Kabağın içerisinde hem çözünebilen, hem de çözünemeyen lif barındırması tokluk hissinin uzamasına yardımcı olmakla beraber, aynı zamanda bağırsak hareketini hızlandırarak sindirim sistemini olumlu yönde destekler.
Diyet yapanların listelerinde vazgeçilmez besinler arasında yer alabiliyor. Kabağın içerisinde bulunan yardımcı maddeler, bağırsakların işlevlerini daha iyi yerine getirmelerine destek sunabiliyor. Kabak vücuttaki kolesterol seviyelerini düşürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri