Ülkemizde çıkan yaz sebzeleri; sivri biber, taze fasulye, dolmalık biber, salatalık, patlıcan, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce ve bamya.
Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır. Bunlar da sera ile yetiştirilen kabaklardır.
Yaz Meyveleri:
Yaz sebzeleri arasında taze patates, marul, enginar, kabak, taze fasulye, bamya, bezelye, dolmalık biber, sivribiber, taze sarımsak, mısır, salatalık, domates, börülce yer alır.
İlkbaharda yetişen sebzeler: İlkbahar meyvelerinde olduğu kadar ilkbahar sebzeleri de çok fazla tüketilmektedir. Enginar, havuç, bakla, barbunya, patlıcan, kabak, domates ve bezelye ve gibi sebze çeşitleri yer almaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Her meyveyi mevsiminde yemek, hem daha sağlıklı bir tercih hem de o meyvenin lezzetine tam olarak varılmasını sağlıyor. Yaz meyveleri denilince ülkemizde ilk akla gelenler; karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, yeşil erik, çilek ve böğürtlen.
Yaz boyunca kış sebze ve meyvelerinin güneş ışığını çekerek köklerine kadar ulaştırdığını dile getiren Karacanoğlu, 'Bu dönemin vazgeçilmez sebze ve meyveleri kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armuttur.
Haziran ayında tüketilmesi uygun olan sebze ve meyveler enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya, bamya, ...
Kabak yetiştirilme mevsimleri ve değerlendirilme şekillerine göre özellikleri yönünden diğer sebzelerden önemli ölçüde farklılık gösteren bir yazlık sebzedir. Ülkemizde yazlık kabak üretimi son yılarda örtü altında yapılan yetiştiricilik ile kış ayları da dahil olmak üzere bütün yıl boyunca yapılmaktadır.
Balkabakları kış ayı hariç her mevsimde ekilebiliyor.
Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır. Bunlar da sera ile yetiştirilen kabaklardır.
Ay Bebek Beslenmesi. Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.
İlkbahar sebzeleri: bakla, bezelye, enginar, ıspanak, kuşkonmaz, marul, semizotu, havuç. İlkbahar meyveleri: çilek, yeşil erik, elma, çağla.
Yağlık kabaklar, hava durumuna bağlı olarak eylül ve ekim aylarında hasat edilir.
Kabak tohumu ekimi için genellikle İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları tavsiye edilir.
Bal Kabağı Hangi İklimde Yetişir? Bal kabağı, sıcak ve ılıman iklim bitkisidir. Soğuk havayı sevmeyen bal kabağı, bu nedenle ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında ekilebilir.
Kabak tohumları fide şekline geldiğinde yaklaşık 4-5 cm şeklinde olduğunda daha büyük bir saksıya aktarabilirsiniz. 4. Ektiğiniz kabak fidelerini düzenli olarak sulayın ve yeterli güneş ışığı almasını sağlayın.
Bal kabağı, lahana, pırasa, kereviz, ıspanak, karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, turp ve pazı. Sonbaharın gelişiyle balık mevsiminin de geldiğini hatırlatmakta fayda var.
Kabak hangi bölgede yetişir? Türkiye'de kabak çekirdeği üretimi daha çok Orta Anadolu Bölgesi'ndeki illerde üretiliyor.
Mevsim Yeşillikleri Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Kıvırcık, maydanoz, roka, nane, salatalık, kapya biber, çarliston biler yıkanıp kurutularak kesilir.
Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.
Peki, kış mevsimi sebzeleri ve meyveleri neler? İşte mevsimin ürünleri: Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri