Şanlıurfa'ya özgü yemekler arasında lahmacun, etsiz çiğ köfte, Urfa kebabı, patlıcan kebabı, şabut balığı, üzlemeli pilav, ciğer kebabı, içli köfte, yöresel çorbaları, şıllık tatlısı, aya köftesi, ağzı açık, ciğer kebabı gibi pek çok lezzet yer almaktadır.
Urfa'nın yöresel sofrası lezzetlerinin tadına bakmak için geleneksel bir adres Gülhan Restoran. Urfa'da lahmacunun ve şıllık tatlısının en lezzetli yapıldığı yerlerden biri.
İlgili 17 soru bulundu
Buzdolabı magneti, yöresel kumaşlar, yöresel kıyafetler, halı ve kilimler, cevizli pekmezli sucuk, isot biberi, bakır eşyalar, taş süslemeleri, Urfa akıtması, Urfa peyniri, menengiç gibi pek çok ürün satın alabilir ve sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
hakiki urfalılara verilen isim.
genelde en başta balıklı göl akla gelir sonra çiğköfte, sonra isot, sıcak, ciğer kebabı ve daha bir sürü şey.
Şanlıurfa Sıra Gecesi Yapan Yerler Urfa'da sıra gecesi yapan yerler arasında ilk sırada Cevahir Han gelmektedir. Bu mekân şehrin en eski hanlarından biri olma özelliğini taşımaktadır.
Akşam saatlerinde başlayan Sıra geceleri yasal izinlere bağlı olarak gece 24:00 – 01.00 arası bitiyor. Çoğunluk ile Güneydoğu Gap turlarının vazgeçilmez gece eğlenceleri olarak çıkıyor karşınıza.
Şanlıurfa'da da içilen mırra, Arapların yaşadığı; Harran ve Ceylanpınar'da yaygın olarak içilir.
Şanlıurfa'nın en meşhur ve en çok sevilmekte olan yemeklerinden biri ise sini taraklık yemeğidir. Pek çok kişi tarafından tavsiye edilmekte ve sevilerek tüketilmekte olan sini taraklık yemeği, Urfa yöresinde “sini daraklık' şeklinde de biliniyor.
Sıra gecelerinde yemek olarak “çiğköfte” yapılır, nadiren diğer yemekli sıra geceleri de vardır. Diğer bir ifade ile “Çiğköfte” sıra gecelerinin değişmez yemeğidir diyebiliriz. Sırada sohbet veya müzik faslı biterken köfteyi yoğuracak kişi ve ona yardımcı olacaklar köfte yoğurmak üzere kalkarlar.
Rivayete göre eski Yunanlılar Enoch'un (Enoch=Hermes = İdris Peygamber = Uhnud, bu dört ismin aynı kimse olduğu kabul edilmektedir.) insanlara şehirler kurmayı öğrettiğini ve onun devrinde 180 şehir kurulduğunu, bunların en küçüğünün Urhai veya diğer bir okunuşla Orhay yani Urfa olduğu söylenilmektedir.
İlde en çok ekilen tarımsal ürünlerin başında buğday, arpa, pamuk, mercimek, susam, nohut, karpuz, kimyon, biber, mısır, domates ve patlıcan gelmektedir.
Urfa Şivesi - Mehlenin Uşağları - Günaydın,Subah Elğer,Roj Baş.. | Facebook.
Osmanlı döneminde Oğuz/Türkmen oymaklarından Karakeçililerin Urfa bölgesine yoğun bir şekilde yerleştikleri bilinmektedir. Karakeçililer Kayı boyunun büyük oymaklarından biridir.
Urfa'ya özgü şıllık tatlısı tarifi.
Karacadağ, Tektek Dağları, Takırtukur Dağları, Susuz Dağları, Germuş Dağları, Nemrut Dağları, Şebeke Dağları, Arat Dağı, Cudi Dağı, Kaşmer Dağları, Molla Ömer Dağı, Kalkan Dağı başlıca dağlardır. Şehir merkezinin etrafındaki dağlarda çok sayıda mağara ve sarnıç bulunmaktadır. İlin en önemli akarsuyu Fırat Nehri'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri