Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğruyoruz. Kabaklarımızı istediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın ister yemek ister çorba olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabaklar uzunlamasına 4 e bölünerek iri küp şeklinde doğranır. Soğan ve biber yemeklik doğranır. Tencereye yağı koyup önce soğan pembeleşene kadar kavrulur, biberler eklenip biraz daha kavrulur salça tuz ve baharatlar da eklenir, en son kabak eklenip üzerini geçecek kadar su koyulup 20 dk pişmeye bırakılır.
İlgili 25 soru bulundu
Kabakları çok büyük olmayacak şekilde küp küp doğrayıp soğanlara ekleyip 5 dk. daha soteliyoruz. Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve tuzunu ilave edip kısık ateşte kabaklar pişene kadar soteliyoruz. Baharatlarını ekleyip 1-2 dk. daha pişirip ocaktan alıyoruz. Soğuduktan sonra üzerine yoğurt döküp servis yapıyoruz.
Kızgın zeytinyağına önce soğanları koyun ve pembeleşmeye yakın kabakları koyun suyunu çekip hafif kızarmaya başlayın, önce sarımsakları koyup 2-3 defa çevirin. Sonra minik minik doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyin. Domatesleri suyunu çekene kadar kavurun, sonra baharatlarını koyup karıştırın ve ocaktan alın.
Kabak fazla su saldığı için suyunu bir miktar sıkmanızı öneririm. Sonra yumurta, tuzu, pul biber ve karabiberini ilave edip unu da ekledikten sonra yanmaz yapışmaz tavamıza dibini kaplayacak şekilde sıvı yağ sürüp biraz ısındıktan sonra karışımımızı ekleyip üstünü düzlüyoruz . Arkalı önlü pişiriyoruz .
Kabaklarımızı alacalı soyalım, yıkayalım ve küp küp doğrayalım. Tenceremize sıvı yağ dökelim. Yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edelim, kavuralım. Salçasını ve pul biberini de ekledikten sonra bulgur ilave edelim ve suyunu koyup kısık ateşte pişirelim (yaklaşık 15 dk kadar).
Soğanı uygun bir tencerede zeytinyağı ile birlikte şeffaflaşana kadar soteleyin. Ardından kabakları tencereye ekleyin ve limonu kabakların üzerine sıkıp, pirinci ilave edin. Daha sonra tuz ve toz şeker serperek karıştırın. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte pirinç ve kabak yumuşayana kadar pişirin.
Yanına şehriyeli pirinç pilavı veya sade bulgur pilavı ile çok besleyici olur. Ayran, cacık, sarımsaklı yoğurt veya yoğurtlu salatalar da bu menüye çok yakışır.
Kabakları doğrayıp çok az suyla diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Fazla haşlamayın sonra suyunu salıp lezzetini bırakıyor. Diğer yandan domates dereotu doğrayıp diğer malzemelerle karıştırıp haşlanmış kabağı ekliyoruz. Servise hazırdır.
Kabaklar tencereden alınıp pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine konulur. Dilimlerin üzerine damak tadına göre şeker serpilir. 160 derecedeki fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz, fındık vs serperek servis edilir.
İyice ezilen kabak dilimlerini blenderdan geçiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak süt ilave ediyoruz. Şekerini de kattıktan sonra karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayan sütlü kabak tatlımızı kaselere bölüp servis ediyoruz.
Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Makarna haşlanınca suyunu süzün. Kabağı ekleyip harmanlayın ve üzerine kıyılmış dereotu serpin. Dilerseniz soğuk servis yapabilirsiniz.
Öncelikle soğanımızı tencereye alıyoruz. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteliyoruz. Ardından havuçları küp küp doğruyoruz ve soğanlara ilave ediyoruz. Son olarak kabakları küp küp doğrayıp ilave ettikten sonra 5 dakika kavuruyoruz. Tuz , şeker, salça ve su ilave edip 30 dakika pişiriyoruz.
Pul biber, nane, kekik ve tuz bir kasede karıştırılıp kabakların üzerine serpiyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Zeytinyağını ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın kabına kabakları diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabaklar kızarana kadar pişiriyoruz.
Tepsimize kabak, domates ve soğanı sıralıyoruz. Aralarına doğradığımız sarımsakları yerleştiriyoruz. Fırına veriyoruz. 180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri