Sodyum bikarbonat veya kabartma tozu, doğası gereği alkali olan beyaz bir tozdur. Beyazlatma özellikleri çok güçlüdür ve dişlerinizdeki ve minenizdeki lekeleri oksitleyerek çıkarmanıza yardımcı olabilir.
Kabartma tozu faydaları arasında cilt lekelerini giderme de vardır. Lekelerden kurtulmak için kullanabileceğiniz maskede de yine kabartma tozu başrolü oynar.
5) Cilt tonunu açar
Kabartma tozu maskenizi yüzünüzde 5 dakika boyunca beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Bu uygulamayı haftada 1 kez uygulayarak etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.
Halk arasında diş beyazlatma ile ilgili doğru bilinen yanlışlardan biri de kabartma tozu kullanımıdır. Kabartma tozunun dişlerinizi beyazlatacağı bir nebze olsa da doğrudur. Fakat bu beyazlık kısa sürelidir. Üstelik daha büyük ağız ve diş sağlığı sorunlarına yol açar.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Dişleri her seferinde iki dakika boyunca günde en az iki kez düzgün bir şekilde fırçalamak, diş ipi veya diş ipi alternatifleriyle dişlerin arasını temizlemek ve antiseptik veya beyazlatıcı bir gargara kullanmak ağzınızı sağlıklı tutmak için iyi bir uygulamadır.
Evde diş beyazlatmak isteyenler limon ve karbonat karışımını kullanabilirler. Bir çay kaşığı karbonatı bir kabın içerisine atarak üzerine limon sıkınız. Daha sonra karışımda köpükler oluşana kadar karıştırınız. Daha sonra diş fırçanıza karışımdan bir miktar sürerek dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.
Tek kelime: yaprak porselenler. Kozmetik diş hekimliği (özellikle yaprak porselenler ve prepless laminalar) Hollywood seviyesinde bir gülümseme elde etmenin tek kesin yoludur. Yaprak porselen tedavisi yaklaşık 20 yıldır ülkemizde popüler bir tedavi seçeneğidir.
Kabartma tozunun ne olduğunu anlatmak için; öncelikle bir benzeri olan karbonatın içeriğinden söz etmek doğru olacaktır. Karbonat, doğada bulunan tuzlu bir yapısı olan sodyum bikarbonat adı ile anılan kimyasaldır. Kabartma tozu da karbonat ile asidin aynı anda yer aldığı karışımdır.
Bir bardağa 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı tuz eklenip iyice karıştırılır. Macun kıvamına gelen karışıma diş fırçası batırılarak dişler fırçalanır. Bir hafta süreyle günde bir kez yapılan uygulama dişlerin daha beyaz görünmesini sağlayacaktır.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
1 kâse yoğurdu 1 tatlı kaşığı yulaf unu ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma 1 çay kaşığı kadar bal ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımı 1 saat soğuması için buzdolabında bekletin. Yoğun kıvama gelen maskenizi boyun ve yüzünüzün her yerine sürün. 30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Cilt Lekelerinin Azaltılmasında Kullanılır:
Cilt beyazlatma özelliği bulunan karbonat aynı zamanda lekelerin yavaşça açılmasını sağlar. Çoğu zaman yanlış ürün kullanımı, hava değişimi, güneş ışınları gibi farklı etkenlerde ortaya çıkan lekeleri düzenli karbonat maskesi ile yok edebilirsiniz.
1 tatlı kaşığı su ve tatlı kaşığı karbonat ile hazırlanan karbonat su maskesi, kalın bir karışımdır. Hazırlanan karışım yüze sürülerek kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra ılık su ile yıkanır. Bu maske haftada 1 gün uygulanır.
İşte karbonat maskesi ve cilt üzerindeki bazı etkileri… Cilt ten renginin açılmasını sağlar. Daha aydınlık ve ışıl ışıl bir cilt görünümü verir. Cildinizi derinlemesine temizlemeyen ve mükemmel bir cilt bakım ürünü olan karbonatı cilt rutinlerine mutlaka dahil etmelisiniz.
Diş macunu maskesinin cildi temizlediği ve sivilcelere iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca siyah noktaların yok olması içinde ideal bir maske çeşididir. Bunun yanında cilde temiz bir görünüm kazandırması açısından da son derece yararlıdır.
Baz maddeler, suyla etkileşime girdiğinde H+ iyonunu kabul eder. Bu sonuca göre kabartma tozu suyla temas ettiğinde köpürme meydana gelir.
Bunlar kekin tadında, dokusunda bazı farklılıklar yaratsa da keki tamamen bozmaz. Sadece malzemeye göre farklı durumlar ile karşı karşıya getirir. Keke yarım ölçü fazla kabartma tozu eklemiş olmanız tadında bir bozulma vsye sebep olmamakta.
Müvekkil yapılan muayene esnasında ön üst dört dişinde kompozit lamine uygulaması olduğunu diğer dişlerinden memnun olduğunu, oyuncu Hande Erçel'in diş modelini çok beğendiğini ve kendisinden aynısını yapabilecekse işlemlere başlamasını istemiştir.
Son on yılda diş beyazlatıcı maddeler yaygın ola rak kullanılmaktadır. Beyazlatma amacıyla, ge nellikle farklı konsantrasyonlarda hidrojen pe roksit, sodyum perborat ve karbamid peroksit kullanılır.
B1 Diş Rengi Nasıl? B1 diş rengi VITA Classical renk skalasının en beyaz renk tonudur.
Dişleri çamaşır suyu gibi temizlik ürünleri ile fırçalamak dişleri asla beyazlatmaz, çok sağlıksızdır. (DOĞRU) Diş beyazlatma işlemi, mutlaka bir diş hekiminden profesyonel yardım alınarak yapılmalıdır.
Bunlardan en yaygın olanı şüphesiz ki: Karbonat. Doğal bir aşındırıcı olan karbonat, lekeleri mekanik olarak çıkarabilir. Dişlerinizi beyazlatmak için karbonat denemek istiyorsanız, eşit miktarda su ve karbonatı karıştırarak bir macun yapın. Diş fırçanızı 1 dakika boyunca dişlerinize sürtün, ardından tükürün.
Beyazlatma işleminden alınan sonuç, kişinin diş yapısına bağlı olarak değişir ve yaklaşık 6 ay-2 yıl arasında sabit kalır. Tabii ki bu süre kişinin kendisine de bağlıdır. Beyazlatma sırasında ve sonrasında en az iki hafta dişleri boyayan maddelerden uzak durulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri