Rüyasında Kabe'ye elini sürmek, dokunmak, rüya sahibinin dualarının kabul edileceğine ve istediklerinin bir bir gerçekleşeceğine işaret edilmektedir. Rüya sahibinin namazlarına, dualarına ve ibadetlerine devam etmesi durumunda daha güzel işlerle Allah tarafından mükafatlandırılacağı anlamlarına gelmektedir.
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı Kabe'deki tavaf koşullarına yeni düzenlemeler getirdi. Öteden beri tartışmalı olan Kâbe'ye, Hacer'ül Esved'e ve mültezeme el ve yüz sürme yasaklandı.
Rüyada Kabe'ye dokunmak rüya sahibinin büyük bir tevekkülle beklediği işlerin iyi şekilde sonuçlanacağı anlamına gelir. Rüya sahibinin kısa süre içinde çok mutlu olacağı sevindirici ve müjdeli haberler alacağına delalet eder.
Rivayetlere göre Hz. Âdem, cennetten çıkarıldıktan sonra Hz. Havva ile yeryüzünde buluşması sebebiyle Allah Teâlâ'ya şükretmek için, cennette iken ibadet maksadıyla etrafını tavaf ettiği nurdan sütunun kendisine yeniden verilmesini ister ve ardından Allah Teâlâ'nın emriyle Kâbe'yi inşa eder.
Rüyada Kabe'yi görmek Müslümanlar için namaz, dua ve Allah'a yöneliştir. Hayırlı ameller işlemek Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak bu rüya hakkında yapılabilecek temel yorumlardır. Kabe rüyasının detayları da büyük önem taşımaktadır. Rüyada Kabe'yi görmek, hayra yorulan bir rüyadır.
İlgili 40 soru bulundu
Mescid-i Haram'da namaz kılarken kıyam hâlinde nereye bakılmalıdır? Başka yerlerde olduğu gibi Mescid-i Haram'da namaz kılan kimse de secde edeceği yere bakar. Zira Resûlullah (s.a.s.), namazda kıyam hâlinde secde mahalline bakardı (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/48; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, 1/477).
اللَّهُمَّ زِدْ َهذاَ الْبَيْتَ تَشْرِيفاً وَ تَعْظِيمأً وَ تَكْرِيماً وَ مَهاَبَـةً وَ بِرّاً وَ إِيماَنـاً. وَ زِدْ مَنْ عَظَّمَهُ وَ شَرَّفَهُ وَ كَرَّمَهُ مِمَّنْ حَجَّـهُ أَوِ اعْتَمَرَهُ تَشْرِيفاً وَ تَعْظِيمأً وَ تَكْرِيماً وَ بِرّاً وَ إِيماَنـاً.
Sevgili Peygamberimizin dedesi Abdülmuttalip, amcası Ebu Talip, hanımı Hz. Hatice validemiz, küçük yaşta ölen oğulları Kasım ve Abdullah'ın ve birçok sahabe ve İslam büyüklerinin kabirleri bu mezarlıkta bulunmaktadır. Mekke'de vefat eden yerli veya yabancı her müslüman günümüzde de bu mezarlığa defnedilmektedir.
Kâbe'yi örtmek, örtüsünü bağışlamak bazı önde gelen asil ve zengin kabileler için imtiyaz sahibi olduklarının göstergesiydi. Herkes Kâbe'yi istediği kumaş ile örtebilir, kurbanlık hayvanlarını örterek tanrıya bağışlayabilirdi.
Sürekli farklı renkli örtüler ile kaplanan Kabe'nin örtüsü konusunda Abbasiler'in verdiği bir kararla Kisvenin sürekli değiştirilmesine son verilerek siyah renk üzerinde karar kılınmıştır.
Resulullah (s.a.v) buyurdu: Muhakkak bu Beyt üzerine, her gün, Allah-u Teala Hazretlerinin yüz yirmi rahmeti yağar,bunun altmışı tavaf edenler, kırkı namaz kılanlar, yirmisi ise, Beytullah'a bakanlar içindir. Resulullah (s.a.v) buyurdu: Beytullah'a bakmak ibadettir.
Murad döneminde yine sel baskını sonucu yıkılmış ve yeniden onarılmıştır. Kâbe'nin içinde dokuz adet oyma, bir adet altın kabartma ayet, işlemeli tahta bir sandık, oymalı ve içinde tütsü yakılan tarihi bir ocak, metal zemzem testileri ve kandiller bulunmaktadır.
Hacerül Esved ve Kabe'ye dokunmak yasak
Bunların yanında tavas sırasında hacı adaylarının Kabe'ye ve Hacerül Esved'e (Kâbe'nin duvarında yer alan ve Müslümanlarca kutsal sayılan siyah ve parlak taş) dokunması veya öpmesi yasak olacak.
Kabe'ye her Gün 120 Rahmet İner , 60 ı Tavaf Edene, 40 ı Namaz Kılana, 20 si de Kabe'yi Seyredene Verilir.
Tahmazoğlu, “Kabe'ye gitmek, Peygamber Efendimizin mescidini ve kabrini ziyaret etmek herkese nasip olmuyor. Eğer Allah (Celle Celaluhu) oraya gitmeyi nasip ediyorsa, O'nun daveti ve izniyle gidiyoruz.
Âdetliyken ihrama giren veya ihrama girdikten sonra âdet görmeye başlayan kadınlar, tavaf dışında haccın bütün vazifelerini yerine getirebilirler.
Değitirilen Kabe örtüsünün eskisi ne yapılıyor? Her yıl yenisiyle kurban bayramı arefesinde değiştirilen Kâbe örtüsünün eskisi zemzem suyuyla yıkandıktan sonra müzelerde sergilenmesi için farklı İslâm ülkelerine ve hediye olarak İslâm dünyasındaki çeşitli kişilere hediye ediliyor.
Yüzlerce temizlik işçisinin 24 saat boyunca vardiyalar halinde çalıştığı Kabe'de temizlik işleri, hem Kabe'de, hem de Medine'de peygamber efendimizin mezarının bulunduğu Mescid-i Nebevi'de Bin Ladin Grubu tarafından gerçekleştiriliyor.
Kâbe kapısı üzerinde: „Allah celle celaluhu, Muhammed“ ve; Hicr Suresi, ayet 46 „Onlara: "Selametle güven içinde oraya girin" denir.
Sayıları Ne Kadar? Kaynakları Ne? Kabe'nin altında yatan peygamberler İsmail AS İsmail AS, Kabe'nin altında yatan peygamberler arasında gösterilir.…
Kur'an-ı Kerim'de "Mukaddes makam", "Beyt-i Atik (en eski ev)", "Beytullah (Allah'ın evi)", "Saygıdeğer bir ev", "Müslümanların kıblesi" ve "Miraç mucizesinin başladığı makam" olarak anılan Kabe hakkında halk arasında daha çok "Kabe-i Muazzama" tabiri kullanılıyor.
Eğitimci Yazar Halit Akçor, Kabe'nin tavaf alanında 70 peygamberin kabrinin bulunduğunu, bunu bilen kişinin tavafıyla bilmeyenin tavafının aynı olamayacağını söyledi.
Bu. sebepten başlar önde yürünür ta Kabe'yi görme. mesafesine gelene kadar.
Umre Turunda, Mekkeye girişte Kabeyi görünce, Beytullah'ı ilk kez görünce şöyle dua edilir:Azamet sahibi olan Allah'tan başka güç ve kuvvet sahibi yoktur. Allah'tan başka tapılacak bir ilah yoktur, sadece O vardır. O'nun ortağı yoktur, Mülk O'nundur, hamd sadece O'na yapılır.
Kâbe hizmetleri Hz. İbrâhim ve İsmâil'in Kâbe'yi yapması ile birlikte başlar (el-Bakara 2/125; el-Hac 22/26) ve bilindiği kadarıyla Mekke'ye hâkim olan İsmâiloğulları, Amâlika, Cürhüm ve Huzâa kabileleri arasında el değiştirdikten sonra nihayet Kusay b. Kilâb zamanında Kureyş kabilesine intikal eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri