Türk Hava Yolları Kabin memuru alımında adayların 01.01.1983 ile 31.12.2003 tarihleri arasında doğmuş olması gerekmektedir. Diğer şartlar ise şu şekilde; •T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.) İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih nedenidir.)
Özellikle de kabin memuru olmak istiyorsanız. Meslek hakkında eğitim alırken Türkçeyi kullanabilirsiniz ancak, sertifikaya hak kazanabilmeniz için B1 seviyesinde İngilizce bilginizin olduğunu kanıtlamak ve sertifikanızı alabilmek için yabancı dil sınavından geçmek zorundasınız.
Uçuş gerçekleştirilen noktalar ve bağlantılı uçuşlarımız göz önünde bulundurulduğunda adayların iyi derecede İngilizce bilmeleri olmazsa olmazdır. İkinci yabancı dil bilmek de tercih sebebidir.
Kabin memurluğu İngilizce eğitimi için İngilizce seviyenizin en az B1 seviyesinde olmanız yeterlidir. Kursun sonunda sizlere verilecek Sertifikamız ile birlikte aşağıdaki niteliklere sahip olacaksınız.
Meslek yüksek okulunda yürütülmekte olan derslerin yanı sıra kabin memurluğu ile ilgili temel dersler çeşitli havayolları ile yapılacak ortak protokol doğrultusunda verilecektir. Ayrıca programımızın ingilizce hazırlık eğitimi bulunmakta olup, isteğe bağlı olmaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
THY kabin memuru alımı için en az lise mezunu adaylar başvuru yapabilirken iyi derecede İngilizce bilinmesi şartı aranıyor. Yaş şartı, eğitim şartı, fiziksel koşullar ve sağlık koşullarını sağlayan adaylar başvuru yapabilecek.
Kabin memuru olmak istiyorsan İngilizce bilmen şart. İngilizce kabin memurluğu için oldukça önemli. Çünkü daha işe alım aşamasında dahi havayolu şirketleri, dil yeterliliğini ölçüyor. Temel seviyede bir İngilizce bilgin varsa ya da sıfırdan İngilizce öğrenmek istiyorsan endişelenme, Open English yanında!
CEFR ilkelerine doğrultusunda, B1 İngilizce seviyesinde olan bir konuşmacı: İş, okul ve özel hayatta sürekli karşılaşılan, genel konularda yazılan ve söylenen fikirleri ana hatlarıyla rahatça anlayabilir. İngilizce konuşulan bir bölgeye seyahat ettiğinde, günlük sorunlar ve konular konusunda rahatça iletişim kurabilir.
Temel seviye kabul edilen A2 seviyesini bitirmek de aşağı yukarı 6 ya da 8 hafta sürer. Yani hiç İngilizce bilmeyen biri aşağı yukarı 4 ayda orta seviye İngilizce eğitimi almaya hazır hale gelir. Orta seviye İngilizce B1 seviyesiyle başlar. B1 seviyesini tamamlamak aşağı yukarı 10 hafta sürer.
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
Hostes olmak için gerekli İngilizce seviyesi
Seviye olarak söylersek B1 seviyenizde İngilizce gerekli, sınavları geçmek için. En azından B1 ve B2 seviyesinde speaking bazlı akıcı konuşmak gerekiyor.
Kabin görevlisi olmak için üniversite mezunu olmak şart değil. En az lise mezunu olmak yeterli. İyi derecede bir ya da iki yabancı dil bilmek tercih edilmek için önemli bir kriter.
Fakat Borçlar Kanunu'nda yıllık ücretli izin süresinin kıdem arttıkça artması gibi bir durum söz konusu değil. Borçlar Kanunu'na tabi olarak çalışanların yıllık izin süreleri 2 hafta ile sınırlı. Dolayısıyla hosteslerin kıdemi artsa da yıllık izin süreleri artmıyor.
Türk Hava Yolları (THY) kabin memuru adayları gerekli şartları sağlamaları halinde İngilizce konuşma seviyesi en az B1-B2 seviyesinde olan adaylar başvuru yapabilmektedir. İngilizce konuşma seviyenizin ileri seviyede (Advanced) olması, rakiplerinize fark yaratmak bakımından oldukça önemlidir.
Hostes maaşı 2023 verilerine göre ortalama 34.700 TL civarındadır.
İngilizce dil öğrenmeye yeni başlayan bir birey 3 ayda düzenli çalışma ile İngilizcenin 6 basamaktan oluşan olan çoğunlukla A1-A2-B1 seviyelerini tamamlayabilir.
İlk adım olan A1 seviyesinde bir kişinin en temel 500 kelimeyi bilmesi yeterli olmakta. Fakat A2'ye geçtiğimiz zaman bu sayı 1000-1500'e ulaşıyor. B1 seviyesinde ise artık sosyal olarak aktif konuşabilmeye başlandığı için 2000-2500 kelimeye kadar çıkıyoruz.
İlerleme durumu her ne kadar kursun türüne ve öğrencinin kendisine bağlı olsa da öğrenciler, toplamda 800 saatlik ders ile C1 İngilizce seviyesine erişebileceklerini tahmin edebilirler.
İngilizce seviyeleri A1 Beginner (Başlangıç), A2 Pre Intermediate (Orta-altı), B1 Intermediate (Orta), B2 Upper-intermediate (Orta-üstü), C1 Advanced (İleri), C2 Proficient (Anadil seviyesi) olarak tanımlanmıştır.
Hostes olmak için yaş sınırı var mı? Diye merak edenler için 39 olduğunu söyleyebiliriz. Bu yaş yeni belirlenmiştir.
İngilizce yazılı sınavı, aynı genel yetenek sınavı gibi DynED Sistemi üzerinden yapılıyor. Sınavda sorular kolaydan zora doğru ilerlemekte.
Hosteslik kolay bir meslek gibi görünse de aslında aşamaları olan oldukça zor bir meslektir. Belki de aramızda bu aşamalardan geçen başarılı veya geçmek isteyip de başarısız olan birçok genç vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri