Kablosuz ağlara özgü çeşitli güvenlik tedbirleri bulunmaktadır. Bunların başlıcaları, SSID kullanımı, cihaz kimlik doğrulama mekanizmaları, MAC adresi filtreleme ve şifreleme teknolojisi olan WEP şeklinde sıralanabilir.
Kablosuz ağ güvenliği için modem veya hotspot ayarlarınızda WPA2+AES metotlarını kullanmalısınız. AES askeri şifreleme metotlarından biridir ve kablosuz ağ güvenliği konusunda sizi yüksek derecede koruyacaktır.
Wi-Fi Korumalı Erişim (WPA), kablosuz İnternet bağlantıları olan programlama cihazlarına yönelik bir güvenlik standardıdır. Orijinal Wi-Fi güvenlik standardı olan Kablolu Eşit Gizlilik'ten (WEP) daha iyi veri şifreleme ve kullanıcı kimlik doğrulaması sağlaması için Wi-Fi İttifakı tarafından geliştirilmiştir.
Kablosuz Ağınızın Adını Değiştirin
SSID olarak bilinen Wifi ağ adınızı değiştirmek güvenlik için ilk adım olacaktır. Genel olarak tüm modemler ve kablosuz ağ özelliğine sahip cihazlar varsayılan bir SSID ismi ile yayın yaparlar. Bu adı değiştirmeniz kötü niyetli siber saldırganlara karşı sizi güvende tutacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Kablosuz ağınızın şifrelemesini WPA2-AES olarak ayarlayın
Sistem birden çok şifreleme sağlasa da, gerekli olmadıkça şifreleme ayarlarınızı WPA2-AES olarak belirlemenizi öneririz.
Ağ güvenliği, tüm bilgi işlem kaynaklarının kullanılabilirlik, gizlilik ve bütünlük saldırılarına ve hatalarına karşı korunmasını tanımlamak için kullanılan geniş bir terimdir. Bu, kötü amaçlı yazılımdan koruma, güvenlik duvarları, izinsiz giriş algılama, veri kaybı önleme teknolojisi ve diğer korumaları içerir.
Ayarlarını görmek istediğiniz ağın adına (SSID) sağ tıklayın ve açılan menüde Bağlantı özelliklerini görüntüle öğesine tıklayın. (SSID) Kablosuz Ağ Özellikleri iletişim kutusu gösterilecektir. Güvenlik sekmesine tıklayın. Güvenlik türü, Şifreleme türü ve Ağ güvenlik anahtarı sağındaki öğeleri doğrulayın.
Günümüzde Wi-Fi ağları WPA, WEP ya da WPA2 olmak üzere farklı şekillerde şifrelenebilir. Bağlanılan Wi-Fi ağının WPA2 şifreleme türüne sahip olmaması durumunda kullanıcının ağa bağlandığı telefona, tablete ya da bilgisayara güvenli olmayan ağ uyarısı ya da zayıf güvenlik uyarısı gelir.
Kablosuz ağ tasarımında, yönlendiricilerin kablosuz bağlantı desteği, hızı, güvenlik özellikleri ve yönetim kolaylığı gibi faktörler dikkate alınmalıdır.
Kablosuz ağ bilgisayarlar, tabletler, cep telefonu ve diğer ağ aygıtları arasında iletişim kurmak için radyo sinyal frekansını kullanarak ayarlanmış bir ağdır. Wi-Fi ağı veya WLan olarak da adlandırılır. Kurulumu kolay ve kablo gerektirmeyen bu ağ günümüzde popüler bir hal almıştır.
Ağ güvenliği, çok sayıda teknoloji, cihaz ve süreci kapsayan geniş kapsamlı bir terimdir. En basit haliyle, yazılım ve donanım teknolojilerinden faydalanarak bilgisayar ağlarının ve verilerin bütünlük, gizlilik ve erişilebilirliğini korumak için tasarlanmış bir kurallar ve yapılandırmalar dizisidir.
Ağ alt yapısının arıza, yanlış kullanımı, imha vb. durumlara karşı korumasında yardım eden önleyici tedbirler almanızı sağlar. Verilerinizi internete yüklerken ve bunun güvenli olup olmadığını düşünürken bilgisayar korsanları verileri ihlal edebilir ve gizli bilgileri sızdırabilir hatta mali zarara bile yol açabilir.
· Firewall (Güvenlik Duvarı) gibi çeşitli koruyucu programlar kullanın. · Bilgisayarınızın bir fiziksel adresi (MAC adresi olarak da bilinir) vardır. MAC filtreleme kullanarak kablosuz ağ trafiği güvenliğini sağlayabilirsiniz. Bunların dışında ise kablosuz ağ şifreleme türünü belirlemeniz gerekmektedir.
Güvenlik Ağları Nedir? Güvenlik ağların temel amacı, yüksek yerlerde çalışan işçilerin yüksekten düşmesini engellemektir. Diğer bir amacı ise düşme korkusu olmadan rahat bir biçimde çalışma olanağı sağlamasıdır.
802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, bu standartlardan en çok kullanılanlardır. 802.11ac, 802.11ad, 802.11ax ise yeni standartlardır. 802.11 standardının yetersiz hale gelmesiyle, 1999 yılında ortaya çıkan ilk geliştirilmiş sürümdür. Bu standart temelde 802.11 ile benzer olmasına karşın 5 GHz frekansında çalışmaktadır.
İlk olarak 2003'te tanıtılan WPA, kablosuz ağ trafiğini şifrelemek için daha güçlü yöntemler sunar ve böylece daha önceki standard olan Wired Equivalent Privacy (WEP)'ten daha güvenlidir. WPA, şifreleme anahtarlarını dinamik olarak değiştirir, bu da saldırganların trafiği dinleyerek anahtarı kırmasını zorlaştırır.
Güvenlik anahtarı, Wi-Fi üzerinde iletilen verileri şifreleyen bir Wi-Fi güvenlik protokolüdür. Ayrıca şifreleme anahtarı veya WEP (Wired Equivalent Privacy) anahtarı olarak da bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri