Marconi, radyonun mucidi olarak bilinir ve kablosuz telgrafın gelişimine katkılarından ötürü Karl Ferdinand Braun ile 1909 Nobel Fizik Ödülü'nü paylaşmıştır.
1997'de 802.11 standartlarını oluşturan IEEE komitesine başkanlık ettiği için Vic Hayes, “Wi-Fi'nin babası” olarak anılıyor.
İlk kez gerçekleşen telsiz bağlantısı ise 1896 yılında Guglielmo Marconi tarafından gerçekleştirilmiştir. Marconi bu bağlantıyı gerçekleştirebilmek için ise radyo ışınlarının varlığını kanıtlayan Heinrich Hertz'in telsiz vericisi ve alıcı, anten telleri ve elektro manyetik dalga göstergecini kullanmıştır.
İlk telsiz bağlantısı 1896 yılında ünlü bilim insanı Guglielmo Marconi tarafından gerçekleştirilmiştir. Marconi bunu gerçekleştirmek için, radyo ışınlarının varlığını kanıtlayan Heinrich Hertz tarafından yapılan, bir telsiz vericisi ve alıcısı, anten telleri ve elektro manyetik dalgalar için bir göstergeç kullanmıştır.
Marconi, radyonun mucidi olarak bilinir ve kablosuz telgrafın gelişimine katkılarından ötürü Karl Ferdinand Braun ile 1909 Nobel Fizik Ödülü'nü paylaşmıştır.
İlgili 35 soru bulundu
Telsizin icadı, İtalya'nın Bologna şehrinde Guglielmo Marconi tarafından gerçekleştirildi. Marconi aynı zamanda radyonun icadını da gerçekleştiren isimdir. İlk deneylerini 1894 yılında Villa Grifone'de gerçekleştiren Marconi, 1895 yılına doğru yaptığı deneysel çalışmaları sokağa dökmüştür.
Antonio Santi Giuseppe Meucci (13 Nisan 1808-18 Ekim 1889), İtalyan mucit. 1854'te teletrofono adını verdiği sesi önce elektrik dalgalarına, daha sonra aletin diğer ucunda sese çeviren aleti icat etmiştir. Bu, telefonun ilk örneği olarak kabul edilir.
Floresan Lamba Edmund Germer tarafından icat edilmiştir. Bu icat, Heinreich Geissler ve Thomas Edison tarafından yürütülen çalışmaların ana felsefesinin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. İki bilim adamı tarafından yapılan çalışmalar, floresan lamba üzerinde önemli role sahiptir.
Wi-Fi kelimesinin tam açılımı Wireless Fidelity'dir. Wireless bağlantıları kendi içlerinde “Wan” ve “Lan” olmak üzere ikiye ayrılır. Lan olarak bilinen WLAN kablosuz yerel alan ağı demektir. Wan ise kablo bağlantısının yetersiz olduğu durumlarda binalar arası bağlantının kablosuz cihazlar ile yapıldığı sistemdir.
Türkiye'de internet, ilk kez 12 Nisan 1993 tarihinde kullanılmaya başlamıştır. Sultanahmet Meydanı'nda İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından yerleştirilmiş bir ücretsiz Wi-Fi noktası tabelası.
1989 yılında İsviçre'nin Cern şehrinde herkesin ortak kullanabildiği ve kampüsteki kişilerin kullanabilmesi için bir alışveriş ağı kurulmak istendi. Daha sonra oluşturulan bu ağa Dünya'da ki farklı kişilerin de bağlandığı görüldü. Bu şekilde internet artık halka açılmış oldu. Böylelikle internet icat edilmiş oldu.
Teleskopu Kim İcat Etti? Televizyonu Kim İcat Etti? İlk mekanik televizyon 1923 yılında İskoç mühendis John Logie Baird tarafından icat edilmiştir. İcadını, kablosuz görüntülü iletişim kuran bir makine olarak ifade eden Baird; 26 Ocak 1926 yılında Londra'da ilk televizyon yayınını gerçekleştirmiştir.
İlk uçuş 4 Haziran 1783 tarihinde Fransız Joseph Michel Montgolfier (1740-1810) ve Jacques Etienne Montgolfier (1745-1799) kardeşler tarafından Annonay köyünde çapı 10,5 metre olan ketenden bir torbayı sıcak havayla doldurarak olmuştur. Balon 450 metre kadar yükselerek 10 dakikada 1,5 millik mesafe katetmiştir.
Radyo; 1895 yılında İtalyan mucit Guglielmo Marconi tarafından icat edilmiştir. Bir gemiden sahile gönderilen 3 adet S harfiyle beraber, yeryüzünde ilk kez radyo dalgaları yayılmıştır. 1896 yılında patenti de alınan radyo insanlık tarihinin en önemli buluşlarından biri olarak kabul edilmektedir.
Peki, hayatımızı inanılmaz derecede kolaylaştıran taşınabilir bilgisayarların fikir babasının kim olduğunu biliyor musunuz? Genelde aklımıza Apple, IBM veya Microsoft gelir, ama aslında dizüstü ve tablet bilgisayarı ilk düşünen ve geliştiren Alan Kay'dir.
Tarihçe. Televizyon 1923 yılında, John Logie Baird tarafından Birleşik Krallık'ın Hastings kasabasında icat edilmiştir. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayımlanmıştır. Başlangıçta noktalar hâlinde ve titrek olan görüntülerin kalitesi Baird tarafından geliştirilmiştir.
Radyo günü her yıl 7 Mayıs'ta kutlanır. 7 Mayıs'ın radyo günü olarak seçilmesinin nedeni Alexander Stepanovich Popov'un 7 Mayıs 1895'te icat ettiği radyoyu başarılı bir biçimde sunmasından ileri gelir. 1895 yılında Popov Rusyanın St. Petersburg şehrinde halka açık olarak icadı radyoyu çalıştırdı.
Binicisi tarafından itme gücü sağlanan iki tekerlekli ve kanıtları tartışmalı olmayan ilk taşıt, Alman Baron Karl von Drais de Sauerbrun tarafından icat edilmiştir. Drais, 1817 yılında aracı 14 km boyunca kullandı ve 1818 yılında Paris'te sergiledi.
Kaynaklarda net olmasa da 1826 yılı olarak gösterilen ilk fotoğraf makinesi, gümüş bir levha üzerinde çeşitli kimyasalları deneyerek 8 saat boyunca uzun pozlama yapmasıyla ilk fotoğraf da elde edilmiştir. J. Nicephore Niepce çektiği ilk fotoğrafı Le Gras köyünde evinin arka bahçesini çekerek ulaşmıştır.
İlk fotokopi makinesini 1938 yılında Chester Carlson tarafından icat edilmiştir. 1960'lı yıllarda Amerikalı Xerox firması tarafından fotokopi makinesi geliştirilmiştir.
Marconi, radyonun mucidi olarak bilinir ve kablosuz telgrafın gelişimine katkılarından ötürü Karl Ferdinand Braun ile 1909 Nobel Fizik Ödülü'nü paylaşmıştır.
Telefonun icat edilmesinin ardından kısa bir süre sonra ise birden çok cihazın birbiri ile bağlanmasını sağlayabilmek amacıyla santraller kuruldu. Ankesörlü telefonların kullanılmaya başlandığı tarih 1889'dur. Sonrasında geliştirilen ilk tuşlu telefonların kullanımına ise 1963 yılı itibari ile başlanmıştır.
Hollandalı bir mercek imalatçısı olan Hans Lippershey; atölyesinde art arda duran iki merceğin, yakınlarda bulunan bir rüzgârgülünü yakın gösterdiğini fark etmiş ve bunun üzerine ilk teleskopu icat etmiştir. Lippershey'in bu başarısı farklı bilim insanlarının da bu konu üzerine düşünmesine öncülük etmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri