Routerınızı, ağların ulaşımını optimize etmek amacıyla evinizin açık ve merkezi bir yerinde konumlandırmak genel bir kural denebilir. CloudCheck gibi mobil uygulamalar, evinizdeki en güçlü sinyal olan yeri belirleyebileceği gibi ölü bölgelerde olan kablosuzun tam olarak yerini tespit etmenize yardımcı olabilir.
Önce router'daki WPS düğmesine ve ardından WiFi menzil genişleticideki WPS düğmesine basın. Böylece cihazlar birbirleriyle iletişim kurmaya başlarlar. Daha sonra genişletici otomatik olarak kendi ağını oluşturur ve sinyali yükseltmeye başlar.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
İlgili 31 soru bulundu
Wi-Fi güçlendirici, kalabalık ortamlarda internet hızını korumayı sağlar. Birden fazla kullanıcının bağlandığı modemlerde kimi zaman kopma ve yavaşlamalar meydana gelir. Wi-Fi güçlendirici kullanımı, söz konusu problemlerin oluşmasını önleyerek kaliteli sinyaller almanızı sağlar.
Çok iyi bir modem olmasa bile genellikle her sinyal güçlendirici en az 100 metre çeker durumdadır. Tabii bunu en kötü durum olarak değerlendirebiliriz. Eğer gerçekten çok iyi bir modem sinyal güçlendiriciye sahipseniz, 15 km'ye kadar bir çekim gücüne sahip olabilirsiniz.
Wifi güçlendirici yorumları dikkate alındığında; en iyi wifi güçlendirici markaları sıralamasında Tenda, Xiaomi ve Mercusys bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek wifi sinyal güçlendirici tavsiyesi olarak ise Tenda A9, Xiaomi Mi Wifi Pro ve Mercusys ME30 modelleri sıklıkla öneriliyor.
WiFi Güçlendirici Sıkça Sorulan Sorular
%4 indirimle TP-Link ME70X AX1800 Wifi Güçlendirici 1.359 TL'ye, %7 indirimle Universal Mercusys Wifi Pro Sinyal Güçlendirici 300 Mbps-3 Antenli Sinyal Menzil Genişletici 399 TL'ye, %9 indirimle Everest EWR-N300 300 Mbps Wifi Güçlendirici 351 TL'ye sahip olabilirsiniz.
İnternet güçlendirici alırken dikkat edilecek bir diğer konu da bağlantı hızınız. Seçim yaparken mutlaka bağlantı hızınızı da göz önüne almalı hız ve ping testi yapmalısınız. İnternet sinyal güçlendirici cihazların başlangıç seviyesi 300 Mbps'dir ancak daha yüksek hız seviyeleri de mevcuttur.
Mevcut modeminizi yenisiyle değiştirebilirsiniz. İnternet hizmet sağlayıcısını değiştirebilir veya geniş bant paketinizi yükseltebilirsiniz. Ev ağında kaç cihazın çalıştığını kontrol edin ve kullanılmayan cihazların bağlantısını kesin. Arka planda çalışan bant genişliği gerektiren uygulamaları ve görevleri kapatın.
Etrafınızdaki engeller: Wi-Fi sinyalleri, duvarlar ve diğer sinyal erişimini güçleştirebilecek engeller sebebiyle zayıflayabilir. Cihazınızın eskimesi: Telefonunuzun Wi-Fi alıcısı zamanla yıpranabilir ve bu da Wi-Fi sinyallerinin zayıf bir şekilde alınmasına neden olabilir.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Sinyal seviyesinde sorun yaşandığında Android telefonlarda “Ayarlar > Mobil Ağlar > Şebeke operatörleri > Şebekeleri ara ” adımlarını takip ederek, otomatik olarak seçilmiş olan servis sağlayıcısı ayarını manuel'e çekip, gelen operatörlerden seçim yapılabilir.
3- Modeminiz Destekliyorsa 5GHz Kullanın
Eğer modeminiz destekliyorsa modem arayüzüne girip işlemi yapabilirsiniz. Tarayıcınıza 192.168.1.1 yazarak arayüze ulaşın. Ardından menüden “Kablosuz Ağ Ayarları” kısmına tıklayın. Burada yer alan “Band” bölümünden 5 GHz'yi seçin.
Amplifikatör, gelen sinyali büyütür ve daha güçlü bir sinyal oluşturur. Bu teknoloji sayesinde, güçlendirici vericiden aldığı zayıf sinyali çoğaltarak güçlendirir ve daha geniş bir alana yeniden yayınlar. Böylece, sinyal daha uzak noktalara ulaşabilir ve daha güçlü bir Wi-Fi bağlantısı sağlanır.
Açık alanda 1 Km'ye kadar çekim sunmaktadır. * MIMO teknolojisi ürünler mevcut 802.11b/g üzerinden veri aktarımı sağlar. * Bilgisayarın herhangi bir USB port üzerinden yüksek hızlı Kablosuz-N (draft 802.11n) İnternete girebilirsiniz.
Wi-Fi dağıtıcı genel adı ile (Access point). Wifi dağıtıcı birden fazla bilgisayarı mobil cihazı akıllı telefonları kısaca internete erişebilen tüm cihazları internete bağlayan cihazların ortak ismidir. Wi-Fi dağıtıcı genellikle kablolu ve kablosuz bağlantıları dağıtmak için kullanılır.
Wi-Fi Sinyal Güçlendirici (Wi-Fi Range Extender), Router'dan gelen Wi-Fi sinyalini arttıran ve kapsama alanı dışında kalan cihazlarınıza Wi-Fi bağlantısını ulaştırmanıza yardımcı olan donanımlardır.
iki katlı, üç katlı, terası ya da bodrumu bulunan evlerde modemler neredeyse her zaman bir sorun yaratır ve evin tam olarak hangi noktasına Wi-Fi sinyal güçlendirici cihazı kurmak gerektiğine bir türlü karar verilemez. Çok katlı evlerde Wi-Fi sinyal güçlendiricinin kurulacağı en doğru yer, modem ile aynı hizadır.
Türkçe karşılığını erişim noktası olarak çevirebileceğimiz Access Point'ler mevcut kablosuz ağ yapısının sinyal gücünü arttırarak erişim potansiyelini yükselten ya da kablolu olan internet erişimini kablosuz şekilde erişime açmak için kullanılan cihazlardır.
Tp Link Menzil Genişletici Kaç Metre? 2.4 GHz ve 5 GHz frekanslarında ortalama 500 metrekare alanda kapsama sağlar. Güçlü antenleri sayesinde evinizin her köşesine internet sinyalini ulaştırır. Genişletici, mevcut internet bağlantısının 1000 metreye kadar olan alanını kapsama alanına dahil edebilir.
Modem güçlendirici, modem kullanımı sırasında sinyallerin ulaşmadığı yerlere sinyalleri ulaştırır. Sadece internetin çekmediği zamanlarda değil, aynı zamanda internet hızı yavaş olduğunda da modem güçlendiriciler kullanılır. Modem güçlendirici, modem gibi internet sağlamak için kullanılmaz.
İnternet dağıtıcı modem ya da çoğaltıcı olarak adlandırılabilen dağıtıcı modem ve ağ ürünleri, hem kablolu hem de kablosuz bağlantıları dağıtmak için kullanılabilir. Havaalanı, kafe, restaurant, otel ve işyerinde sıklıkla kullanılanları genelde kablosuz dağıtıcı modem çeşitleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri