Kestaneleri çizdikten sonra 1 saat tuzlu suda beklettikten sonra fırında pişirdiğimizde çok kolay ayrılıyormuş kabuklar.
Kestanelerin yarısına kadar su koyalım. Hızlı ateşte altını hiç kısmadan pişmeye bırakalım. Kestanenin suyu bitecek hızlı ateşte közlenmeye başlayacaklar. Kestane kokusu gelmeden ve iyice közlenmeden çevirmeyin.
çok sıcakken el yaktığı için soyulamayan kestane bir süre beklersek de soğuduğu için soyulmaz. kalın kabuğun altındaki ince kabuk kestaneye iyice yapışır.
Kestanelerinizi suda da pişirebilirsiniz. Bu yöntemle kestanelerin kurumasını da engellemiş olacaksınız. Kestane suda pişirilmeyecekse mutlaka iki saat kadar suda bekletilmelidir. Bu işlem kestanelerin hem yumuşamasını hem de daha kolay soyulmasını sağlamaktadır.
Kabukları bıçakla çizin. Sonra sıcak suyla dolu bir kabın içinde bir süre bekletin. Ardından 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Hem kabukları rahat soyulacak hem de çıtır çıtır kestane kebap yapmış olacaksınız.
İlgili 32 soru bulundu
Kestaneleri çizdikten sonra 1 saat tuzlu suda beklettikten sonra fırında pişirdiğimizde çok kolay ayrılıyormuş kabuklar.
Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar haşlayın. Suyun içinde tam olarak haşlandıklarını düşündüğünüz anda kestaneleri süzdürün. Fazla sularını süzdükten sonra oda sıcaklığında birkaç dakika dinlendirdikten sonra tüketin.
Kesiklerin çok derin olmaması gerekiyor ancak kabuğu kestiğinizden de emin olmalısınız. Kestaneleri yarım daire olarak bu şekilde kestikten sonra tuzlu bir suyun içerisinde 1 saat boyunca bekletin ve ardından suyla durulayıp kurulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine kestaneleri dizmeye başlayın.
Kabuğunu çizdiğiniz kestaneleri önceden tuzlu suda bekletirseniz kabukları daha kolay soyulacaktır.
Suda bekletme işlemi 2 saat kadar sürmeli. Eğer suda bekletecek kadar vaktiniz yoksa kilo başına bir çay bardağı kadar su koyarak hemen tavaya da alabilirsiniz. Suda bekletme işlemi sayesinde içi daha yumuşak oluyor. Orta yükseklikteki ateşte yaklaşık 20 dakika pişirirseniz kestaneleriniz hazır olacaktır.
Dolayısıyla at kestanesi çiğ olarak kesinlikle tüketilmemelidir. Eskulin maddesi DNA hasarına yol açtığından tehlikelidir. Baş ağrısı, mide bulantısı, felç, koma ve ölüme neden olabilir. Bu nedenle at kestanesi halk tarafından çok fazla kullanılan ve tercih edilen bir bitki değildir.
Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın.
Kestanenin zararları: Aşırı tüketimde hazımsızlık ve ishal gibi problemlere yol açmaktadır. Yüksek tansiyon ve diyabet hastaları, kestaneyi fazla tüketmekten kaçınmalıdır. Kestane damar sertliğine yol açtığı için, damar hastalığı olan kişilerin kesinlikle kullanmaması önerilir.
Kestaneleri iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerine tuz ve şeker ilave edip, kaynar su dökerek, 20-25 dakika haşlamaya bırakın. Kestanelerin kabukları kenarlardan ayrılmaya başladığı zaman haşlanmış demektir. Kestane haşlamaya tuz ve şeker katmamızın sebebi daha lezzetli olmasıdır.
Deniz kestanesi iğnesi batan bölge zeytib yağı ile ovulmalıdır.ayrıca her gün iğne batan bölge sıcak suda bekletilmelidir. Dairesel hareketlerle ovulan bölge 2 veya 3 gün sonra deri yüzeyine çıacaktır. ancak bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra temiz bir cımbızla kalan iğneleri toparlayabilirsiniz.
Kestanelerin enine uzun çizikler atın. İyice yıkadıktan sonra kurulamadan tavaya dizin. Tava ısındığında altını kısın ve tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte kestaneleri 10 dakika pişirin.
Kış aylarında yoğun ilgi gören kestaneye karşı uyarı geldi. Özellikle Çin kestanesinin kalitesiz ve sağlıksız olduğu belirtilirken, "Tadı yok gibidir. Pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur" denildi.
İşte, bilinmesi gereken tüm detayları derledik. Kestane ürünü her eve giren ve tüketimi yapılan bir üründür. Kestanelerin doğru şekilde saklanması çok önemlidir. Kestaneler buzdolabı poşetlerine yerleştirilerek buzdolaplarında 8 aya kadar saklanabilir.
Kabuk kırıldığında içinden çıkan yemişler çiğ veya pişirilerek tüketilir.
Bunun için öncelikle alüminyum folyoya kestaneleri sarmanız gerekiyor. Ardından buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzlukta tutabilirsiniz. Bu şekilde kestaneleri yaklaşık olarak 2 ay boyunca sağlıklı şekilde tutmanız mümkün.
Kestaneleri bir süre bekletin ve suyunu süzün. Suyunu süzdüğünüz kestaneleri fırın tepsisine dizin. Fırını tüm bu işlemlerden önce 200 derecede ısıtın ve kestaneleri içine atın. Kestanelerin rengi değişene kadar fırında pişirin ve sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Aldığınız kestanenin renginin güzel olmasına, kabuğunun parlak ve dış yüzeyinin pürüzsüz olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Rengi siyaha yakın olan kestaneleri almamaya özen gösterin. Kokusu da kestaneyi ele veren diğer bir özelliktir. Kötü kokan kestane çürüktür ya da çürümeye başlamıştır.
Tavada kestane pişirmek için gerekli olan süre yaklaşık 20 ile 25 dakika aralığındadır. Sobada kestane pişirme süresi ise 30 dakika aralığındadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise kestanelerin pişirme öncesinde suda yıkanmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri