Kadife Çiçeğinin Çeşitleri Nelerdir? Kadife çiçeğinin katmerli ve katmersiz iki farklı çeşidi vardır.
Sarı ve mor gibi renklere sahip olan kadife çiçekleri kadifemsi bir dokuya sahiptir. Pek çok renk çeşitliliğine sahip bu çiçekler ayrıca portakal kadife çiçeği, horoz ibiği kadife çiçeği ve top kadife çiçeği gibi farklı cinslere de sahiptir.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 5-20 günde çimlenir.
Tagetes erecta-Kadife çiçeği
Tek yıllık bir bitkidir, • Tohum ekimi Mart ayında yapılır, • Gelişimi süresince 18-20ºC sıcaklık uygundur.
Papatyagiller (Asteraceae) familyasından olan kadife çiçeğinin ana vatanı Orta Meksika ve Amerika'dır. Ülkemizde özellikle Akdeniz başta olmak üzere diğer sıcak bölgelerde zahmetsiz bir şekilde yetiştirilebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Mor kadife çiçeği bitkisi, büyütülmesi oldukça kolay bir ev çiçeği bitkisi olmaktadır. Güneş gören bir alana koyma, doğru biçimde sulama yapma ve düzenli bir şekilde besin verme gibi temel gereksinimlerinin giderilmesi yeterli olacaktır.
Kadife çiçeği her ne kadar hafif ve nemli toprakları sevse de çoğu toprağa uyum sağlar. Güneşi ve doğrudan gün ışığını seven kadife çiçeğinizi evin en çok güneş alan bölümüne yerleştirmelisiniz. Soğuk havaları ve fazla suyu pek sevmez.
Tagetes erecta L. Kadife çiçeği yıllık bir bitkidir. Sarı ve turuncu renkleri olan çiçeklerinin çapı 2 ile 3 santimetredir.
Şebboy çiçeği Brassicaceae familyasına ait bir çiçek türüdür. Şebboy çiçeği aynı zamanda karanfile benzeyen bir yapıya sahiptir. 4 parçalı olarak açan şebboy çiçeği, beyaz, turuncu, pembe, mor ve sarı renklerde çiçeklere sahiptir. Yılın her mevsiminde bu çiçeği yetiştirmeniz mümkündür.
Tek yıllık otsu bir bitkidir. Turuncu, kırmızı ve sarı renkli çiçekleri vardır ve yoğun kokuludur. Kadife çiçeği yoğun kokulu olup bakımı çok kolaydır.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 5-20 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
Yoğun güneş ışığı alan bir alanda yetiştirmek gerekir. Oldukça fazla sıcaklara bile dayanan bir çiçektir. Hatta güneş almayan ortama koyulduğu zaman küsen bir çiçektir. Kadife çiçeğini sularken aşırıya kaçmadan sulamak gerekir.
kadife çiçeği havalar soguyup don yapana kadar çiçek verirler,diktiğimiz çeçeklerden olgunlasan tohumlardan kış dönemine kadar istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz yumusak ve nemli topraklarda çapi ve boyuda epeyce gelişir,ister balkonunuza ister bahçenizin uygun bir yerine dikin bulunduğu ortama renj katacaktir.
Özellikler. Sarı, turuncu ve kahverengi tonlarında kadife dokulu, parlak renkli çiçekleri vardır. Tagetes erecta yıllıktır, bazen 0.5 metre (1.64 ayak) 0.3 metre (1,64 ayak) boyunda geniş. Bazı iklimlerde temmuzdan ekime kadar çiçek açar.
Kadife Çiçeği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Saksıda elbette yetişir. Yetiştiriciliği kolay ve uzun süre çiçeklenmesi nedeniyle hoş bir saksı bitkisi olarak değerlendirilebilir.
Latin Amerika ve Meksika'da Azizler günü kutlamasında, İspanya'nın manastır bahçelerinde, Hindu'ların dini törenlerinde, cenaze ve festivallerde kadife çiçeği yer almaktaydı. Bu yüzden, kadife çiçeğinin anlamı; yeniden doğuş ve kutsal sevgi şeklinde kabul edilmektedir. Kadife çiçeğinin Latincesi; Tagetes erecta'dır.
Renklerine Göre Şakayık Çiçekleri
Beyaz Şakayık: Beyaz şakayık mahcubiyeti ve masumiyeti simgeleyen bir çiçektir. Pembe Şakayık: Pembe renge sahip olan şakayık çiçeği güzel şansı bolluğu ve refahı simgeler. Kırmızı Şakayık: Kırmızı her zaman olduğu gibi aşkın simgesidir.
Şebboy çiçeği, Turpgiller familyasına ait olup, çok güzel görünümü ve büyüleyici kokusuyla bilinen bir çiçek çeşididir. Farsça dilinde şebbuy sözcüğünden alan isminin anlamı, gece kokusudur. Kokusundan ötürü bu ismi alan çiçeğin, hem saksılarda hem de bahçelerde çok kolay bir şekilde yetiştiğini belirtmek mümkündür.
Şebboy çiçeği (Matthiola incana), Brassicaceae familyasının Matthiola cinsine ait kırmızı, açık sarı ya da mor çiçekleri olan odunsu ve otsu bir bitkidir. Peyzaj bitkisi olarak dekoratif amaçlı kullanılan şebboy çiçeği aynı zamanda popüler bir kesme çiçek bitkisidir.
Kadife çiçeği, cilt bakımının yanı sıra saç bakımında da kullanılıyor.
Bitki, karakteristik güçlü bir kokuya sahiptir ve bu kokunun sinekleri ve böcekleri uzak tuttuğu bilinir. Bu nedenle, bahçelerde zararlı böceklerle mücadelede doğal bir alternatif olarak kullanılabilir. Ayrıca, kadife çiçeği tıbbi özelliklere sahiptir ve geleneksel tıpta çeşitli amaçlarla kullanılmıştır.
Hafif bitter ve narenciye aromalarına sahip kadife çiçekleri bütün olarak ya da yapraklarına ayrılarak kullanılabilir. Çiçekleri kadar yaprakları da yenilebilen bu çiçeğin müthiş yapraklarını bebek yapraklar sayfamızdan satın alabilirsiniz.
Yetersiz sulama veya aşırı sulama yaprakların sararmasına neden olabilir. Aşırı sulama durumunda köklerde çürüme oluşabilirken, yetersiz sulama yapraklarda kuruma ve sararma görülebilir. Toprağın uygun olmayan pH seviyesi veya toprakta bir besin eksikliği yaprakların sararmasına sebep olabilir.
Açıklama. Tabela kadife çiçeği "Paprica" (Tagetes tenuifolia), düzgün bir alışkanlık ve küçük kırmızı-kırmızı çiçeklerin bolluğu olan bir çeşittir. Bu büyüleyici yıllık bitki, kompakt tutamlar 20 - 30 cm yüksekliğe ulaştığından oldukça düşük büyür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri