Köfte, Türk mutfağının önemli yemeklerinden biridir. Bir araştırmaya göre ülke mutfağında 291 çeşit köfte yemeği bulunmaktadır.
Kıymalı et köfte tarifleri, tavuklu köfteler, farklı sebzelerle ekonomik köfte tarifleri, patlıcanlı köfte çeşitleri, patates köfte tarifi, kadınbudu, İzmir köfte, anne köftesi, püreli köfte tarifleri, fellah köftesi, bulgurlu köfte tarifleri, şık sunumlu köfte çanakları, yufkalı köfte tarifleri, fırında soslu, güveçte ...
O, meşhur köfteler denince ilk akla gelendir. Kuzu ve dana etinin görece yağlı kısımlarından hazırlanan ve yapımından pişirilmesine, işlenmesinden bekletilmesine kadar türlü zahmetli süreçlerden geçen Tekirdağ köfte, içerdiği irmikle farklı bir lezzet yelpazesinde yer alır.
Bu yemeğin tarihi Çin Hanedanı dönemine (MÖ 221 - MÖ 207) kadar uzanmaktadır.
Kayseri mutfağından sucuklu köfte tarifi.
İlgili 27 soru bulundu
İnegöl köfte, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapılan ızgara köftedir. 19. yüzyılın sonlarında Balkanlardan İnegöl'e gelen Türk göçmenleri halkı tarafından yaratıldı.Ćevapi olarak Balkanlar'da bilinmektedir. Yuvarlak şekilde yoğrulur ve ızgarada pişirilir.
5. Köfte. Farsçadan dilimize giren bu kelimenin anlamıysa 'Dövülmüş, ciğnenmiş'tir.
Çiğ köfte adını içinde çiğ kullanılan et nedeniyle alır. Etli çiğ köfteler kimileri tarafından sevilirken kimileri tarafından sağlıksız bulunuyor. Bu nedenden dolayı çiğ köfte et kullanılmadan da yapılabilmektedir.
Köfte. Kebap gibi köfte de yüzlerce çeşidi olan bir başka Türkiye yemeklerinden. Neredeyse her şehrin kendine has bir tarife sahip olduğu köfte çeşitleri arasında İzmir köftesi, Tekirdağ köftesi ve Trabzon Akçaabat köftesi ilk akla gelenler arasında yer alıyor.
En lezzetli köfteler dananın göğüs kısmına ait olan döş etinden hazırlanan kıyma ile yapılır. Döş etinin orta yağlı kısmının iki kere çektirilmesiyle ideal köftelik kıyma elde edilmiş olur. Köftelerin lezzetini belirleyen bir diğer etmen ise içine fazla ekmek koymamak ve baharatını iyi ayarlamaktır.
Islama köfte, Adapazarı'nın yöresel lezzetlerinden olan bir yemektir. Dilimlenmiş ekmekler biberli ve yağlı et suyuna batırılır ve köftelerle birlikte ızgaralanır.
Köftelik kıymanın kuralı %70e %30dur. Dana kıyması ile koyun kıymasını daha et çekilmeden karıştırmak gerekir. Seçeceğiniz kıyma mutlaka yağlı olmalıdır fakat ne pişirdiğinizde ekmek banacak kadar çok yağ bırakacak kadar çok yağlı ne de pişirirken kuruyup kalacak kadar az yağlı olmalıdır.
Az yağlı kıyma ile hazırlanan bu köfte, baharat aroması ile zenginleştirilir. İsteğe göre ızgarada veya tavada kızartılır. Genellikle restoranlarda servis edilen bu köfte, davet sofralarının da vazgeçilmezidir.
Sinop'a ait yöresel bir lezzet.
Şanlıurfa yöresine ait çiğ köfte et ile yoğurulurken, Adıyaman yöresine ait çiğ köfte etsiz bir şekilde yoğurulmaktadır. Şanlıurfa Çiğ Köftesi 2008 yılında tescil edilirken, Adıyaman Çiğ Köftesi 2018 yılında tescil edilmiştir.
Ş. veya marka adı ile Komagene, Türkiye merkezli bir etsiz çiğ köfte zinciridir. Şirket, 2005 yılında kurulmuş olup adını Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde MÖ 2. yüzyıl ile MS 1. yüzyılda varlığını sürdürmüş olan Kommagene Krallığı'ndan almaktadır. Şirketin merkezi İstanbul'un Maltepe ilçesinde yer almaktadır.
çiğ köfte orta asya türk yemeğidir. lahmacun arap kökenli; kebap gene orta asya türk geleneğidir. kürtlerin hayvancılık, çiftçilik vs. gibi bir kültürleri de olmadığı için; icad olunan ünlü yemekleri de yoktur. hatta bir milleti millet yapan en önemli unsur olan mutfakları yoktur.
Arnavut mutfağına özgü bir yemek olan çula; dana ve kuzu kıymasıyla hazırlanır. Çeşitli baharatlarla tatlandırıldıktan sonra, kızartılır. Üzeri için sirkeli ve beşamel sosu kullanılır.
Çiğ Köfte'nin Tarihi Kral Nemrut'a Dayanıyor
Çiğ köftenin vatanı olan Adıyaman'da, bu muhteşem lezzetin efsanevi hikayesi şu şekilde anlatılıyor;''Adıyaman yöresinde eski bir medeniyetin kralı olan Kral Nemrut, Hz. İbrahim'i tek tanrıya inandığı için yakmaya karar verir.
Köftenizi dinlendirmeden tavanın içerisine atarsanız hem dağılır hem de pişerken küçülür. Bir başka sebebi ise çok kızgın yağ ya da tavanın içersine hemencecik atmak. Bu da hem tadını hem de görüntüsünü ciddi şekilde etkiliyor.
Kıyma, kıyılmış soğan, ekmek içi, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun. Yumurtaları ekleyip tekrar yoğurun. Cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırarak köfteler hazırlayın. Köftelerin her iki tarafına zeytinyağı sürüp ızgarada kızartın.
Köfte harcı için kıymayı, doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, yumurtayı, galeta ununu, tuzu ve karabiberi bir kaba alarak iyice yoğurun. Misket büyüklüğünde parçalar alarak köfteleri yuvarlayın. Tepsiye dizdiğiniz köftelerin üzerine unu serpiştirin. Tepsiyi sallayarak, unun köfteleri kaplamasını sağlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri