Fakat aynı nedenle daha besleyici ve vitaminli hale gelen yoğurtlu cevizli kabak mezesinin kalori değerleri ise şöyledir: 1 porsiyon yoğurtlu cevizli kabak (330 gr) 202 kcal.
Kabak yoğurtlamanın 100 gramında 39 kalori bulunmaktadır. Kabak yoğurtlamanın 1 porsiyonunda (180 gr) 71 kalori, 1 çorba kaşığında (10 gr) 4 kaloridir.
Haşlanmış kabak kaç kalori sorusu özellikle diyet yapanlar tarafından cevabı oldukça merak edilen bir sorudur. Haşlanmış kabak kalori değerleri şöyledir: 1 porsiyon haşlanmış kabak (150 gr) 29 kcal.
Haşlanmış Yoğurtlu Kabak Kaç Kalori? Haşlanmış yoğurtlu kabak kalorisine baktığımızda 100 gramında yaklaşık olarak 40 kalori (kcal) bulunduğu görülmektedir. 250 gr ağırlığında 1 tabak kabak yoğurtlaması kalori değeri ise 140 kalori (kcal) değerindedir.
Sütlü kabak çorbasının 100 gramında 29.5 kalori bulunmaktadır. Sütlü kabak çorbasının 100 gramı 2.7 gram karbonhidrat, 1.1 gram protein, 1.5 gram yağ, 0.6 gram lif içermektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Domates, soğan, dereotu, kabak ve fesleğen ile hazırlanan kabak bastı yemeği, düşük kalorili olduğu için diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Diyet listelerinde ara öğünlerin yeri oldukça önemlidir. Kabak, tuz ve zeytinyağı ile hazırlanan kabak cipsleri, öğün aralarında tüketerek kilonuzu kontrol altına alabilirsiniz.
İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
KALORİSİ DÜŞÜK, VİTAMİN DEĞERİ YÜKSEK
Genellikle hafif de olsa pişirilerek tüketilen kabağın 100 gramı oldukça düşük denilebilen 45 kalori içermektedir. Lifli bir besin olan kabağın tüm bu özellikleri sadece kilo vermek için değil kalp, göz, cilt sağlığını korumak için de önem arz ediyor.
Bal kabağı; A vitamini, lif, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin bir meyve olduğu için sütlü tatlılardan sonra diyet menülerine eklenebilecek niteliktedir.
KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN BİREBİR!
İçerisinde bulunan lif miktarının yüksekliği sayesinde tokluk hissi verdiren bal kabağı bu sayede zayıflamak içinde birebirdir. Sindirim ile ilgili problemleri olan kişilerin bal kabağı tüketmesi uzman doktorlar tarafından bolca önerilmektedir.
Bal kabağının kalorisi oldukça düşüktür. 100 gramı 26 kalori içerir, doymuş yağ ve kolesterol içermez. Diyete yardımcı olan mineraller ve posadan zengindir. Kilo kontrolü programlarında bu özellikleriyle iyi bir seçenektir.
Yüksek su ve lif içeriği, ona düşük kalorili olma özelliği kazandırır. 100 gram kabak, 20-25 kaloridir. Bu sebeple özellikle kilo vermeye yardımcı olan diyetlerin gözde sebzelerindendir. Liflerle bağırsak sağlığına iyi gelir ve sindirimin düzenlenmesine yardımcı olur.
kabak detoksunu en az ayda bir olacak aralıklarla uygulayabilirsiniz.
150 gramlık orta porsiyon 107 kalori. 90 gramlık yarım tabak bulgur pilavı 64 kalori olacaktır.
Maydanoz özellikle çiğ tüketildiğinde besin içeriği en zengin sebzelerden biri. Yapısında bulanan bol lif ve C vitamini, çiğ yenildiğinde ya da haşlanıp suyu içildiğinde ödemin atılmasında çok etkili.
Bağırsak tıkanıklığını önler ve mide şişliğini ortadan kaldırır. Kabağın suyunu sıkıp günde 1 fincan içerek bağırsaklarınıza detoks yapabilirsiniz.
Yoğurt; Zengin probiyotik içeriği ile yoğurt hem vücudun dezenfekte olmasına yardımcı olmakta hem de ödemlerin giderilmesinde destek sağlamaktadır. Özellikle de az yağlı yoğurt, ödem oluşumunun atılması açısından daha etkilidir.
Ara öğünde kefir ve meyve yenir. Akşam içi sote kabak ve ceviz içi idealdir. İkinci gün: Kahvaltıda yağsız omlet, dereotu, küçük beyaz peynir, az tuzlu zeytin yenir. Öğle yemeği için sütlü kabak çorbası yenir.
7 gün boyunca uygulanan bu diyette günlük 2,5-3 litre suyun yanında bitki çayları, meyve suları, sebze çorbaları, meyveler ve detoks suları tüketilmektedir. Çok düşük kalorili bir diyet olduğu için vücutta enerji açığı oluşmakta ve metabolizmayı da bir miktar hızlandırdığı için kilo kaybı görülmektedir.
Kabak kızartılarak tüketilebilir. Soğan ve zeytinyağıyla birlikte hafif kızartılıp tüketilmesi mümkündür. Tadı çok iyi olsa da bu şekilde tüketilmesi pek tavsiye edilmez. Kabağın antioksidan etkisinin çoğaltılması için haşlanarak tüketimi çok daha iyi olabilir.
1 porsiyon yoğurtlu cevizli kabak (330 gr) 202 kcal.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri