Tahmin edilene göre dünya üzerinde 600 çeşit makarna şekli var.
Ayrıca makarna salatası da makarnayı soğuk tüketebileceğiniz bir tercih. Yaklaşık olarak 27 çeşit makarna var.
Arkeolojik kazılara ve çıkarılan tarihi buluntulara, yazılara ve kaynaklara baktığımızda makarna Eski Yunan ve Romalılar tarafından, Çinliler ve Araplar tarafından yapılmış ve tüketilmiştir. Tarihsel kayıtlara bakıldığında Çinliler Milattan Önceki yıllarda Arpa Şehriye ile makarna üretimine başladıkları bilinmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Makarna (İtalyanca: Pasta), geleneksel İtalyan mutfağının temel besini ve ulusal yemeğidir.
Makarna A, B1, B2 vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden de çok zengindir. Yağsızdır. Çok az (%1-1,5 minör yağ bileşenlerini ve yüksek oranda linoleik yağ asidi içerdiğinden kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Makarnada bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar.
Çin Eriştesi ya da bir diğer adı ile noodle Çin Mutfağı'nın vazgeçilmez yiyecekleri arasındadır. Pek çok çeşit sos ile yapılabilen noodle, normal makarnaya göre biraz daha ince yapılı olmakla birlikte size lezzet anlamında da farklı bir deneyim yaşatır.
NOODLE NEYDEN YAPILIYOR? Makarnanın temel maddesi, durum buğdayıdır. Durum buğdayından elde edilen unlar kullanılır. Noodle ise genellikle pirinç unundan veya farklı un çeşitlerinden elde edilir. ...
Spagettiyi bol suda haşlamalı ve süzmelisiniz. Haşlama suyunun bir kısmını saklamalısınız. Bir sos tavasından yardım alarak makarna, dana bacon ve yumurta karışımını hafif ateşte pişirmelisiniz. Sos bütün makarnaya yayıldıktan sonra tuz ve haşlama suyunu eklemeli ve tekrardan birkaç dakika pişirmelisiniz.
Nefis Spagetti ( Al Dente)
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın.
Spagetti
İtalyan kökenli ince, uzun makarna çeşididir.
Makarna en iyi taze ve sıcakken yenir. Yemeğin tadını artırmak için üzerine rendelenmiş parmesan, pecorino romano gibi peynirler ya da kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Makarna bir ana yemek olarak yenir, etin ya da balığın yanında değil. Et ya da balık daha sonra sebzelerle ayrıca servis edilir.
Spaghetti
İtalyan makarna çeşitleri arasında söz edeceğimiz ilk seçenek spagetti. İnce ve uzun bir makarna çeşidi olarak biliniyor. İtalyan mutfağına göre domates sos, parmesan peyniri ve yanına eşlik eden bir kadeh şarap ile tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Noodle ve makarna iki özelliğiyle birbirinden ayrılır. Birincisi; noodle makarnadan daha ince kesilir ve ön pişirme işleminden geçirilir. Bu nedenle makarnaya göre daha kırılgan bir yapıdadır. İkinci ve belki de en önemli fark ise noodle'da kullanılan unun çeşididir.
Papara veya Popara (Ekmek makarnası, Ekmek mantısı) Türkiye ve diğer bazı Balkan ülkelerinde geleneksel olarak yapılan bir yemek çeşididir. Batı Marmara'da papara, doğu Marmara'da ve batı Karadeniz'de ekmek makarnası olarak adlandırılır.
Uzak doğudan çıkıp dünya mutfağında kendine yer bulan noodle makarnalar da bu makarna çeşitleri arasında en pratik olanıdır. Erişte gibi uzun şeritler halinde kesilerek elde edilen hamurdan yapılan noodle makarnalar, çin makarnası olarak da anılır.
- Makarna yoğun miktarda vitamin ve mineral içermektedir. - Makarna içerdiği yağ bileşenleri ve linoleik yağ asidi nedeni ile kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. - Makarnada bulunan karbonhidratlar kana daha yavaş karıştığı için kişiyi tok tutar. - Metabolizmada hemen enerjiye dönüşür ve vücuda enerji verir.
Makarnaların en sağlıklı çeşitlerinden biri olan tam buğday unlu makarna, beyaz undan yapılan makarnaya oranla glisemik indeksi açısından daha düşük bir besindir. Düşük glisemik indeksi sayesinde daha sağlıklı olan tam buğday makarnanın 200 gramlık bir porsiyonu 752 kaloridir.
Kalori ve yağ oranı çok düşük olan makarna hafif bir sosla yapılırsa sanılanın aksine şişmanlatmaz. Hem de vücudun gereksinim duyduğu vitamin ve mineralleri karşılar…
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri