Birçok kişi kaçamak olayını abartarak sağlıksız beslenme yoluna gitse de arada aşırıya kaçmadan en az 2 haftada bir kaçamak öğün yapılabilir. Diyet yaparken güçsüz düştüğünüzde veya diyet yapmakta zorlandığınızda kaçamak öğün yapmak diyetin gidişatı açısından önemlidir.
Diyetisyen Hilal Mutlu, diyet yapan kişilerin çok sık tartılıp motivasyonunun bozulduğunu ancak en ideal tartılma süresinin haftada bir gün olduğunu söyledi.
Bu soruların cevabını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bazı araştırmalar uyguladığınız diyette kaçamaklar yapmanın daha fazla kilo kaybına sebep olabileceğini bildiriyor. Bunun sebebi vücudun ''kıtlık'' bilinci ve bu bilinçle oluşturduğumuz tepkiler olabilir.
Birkaç gün üst üste normalden fazla tüketim yaptıysanız, kilo almanız olasıdır. Pazartesi günü tartıya çıktığınızda gördüğünüz rakam 2 gün öncesine göre 1-2 kilo fazla olabilir. Fakat bunu çözmek için açlık diyetlerine girmemelisiniz.
Diyet günlere ve zamana yayılabilir. Özellikle bu zamana ayak uydurmak ve doğru şekilde uygulamak önemli bir yer taşır. Fakat hayatın değişik zamanlarda ne getireceği belli olmadığı için bazen diyet bozulabilir. Eğer bu bir gün ile sınırlı kalır ise herhangi bir şekilde sorun yaratmaz.
İlgili 25 soru bulundu
Hiçbir zaman yediğimiz yemeğin kütlesinde bir kilo artışı yaşayamayız. Besinleri ağız yoluyla aldığımız andan itibaren fiziksel ve kimyasal sindirim reaksiyonları başlar. Bu reaksiyonlar sayesinde vücut hücreleri aktivitelerini devam ettirirler.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Haftanın kaçamak için en uygun günü perşembe, cumartesi ve pazar ise kaçamak için en riskli gün. Örneğin; pazartesi günü diyete başladıysanız salı ve çarşamba günü diyet konusunda kararlı olduğunuzu kendinize ispatlayabilirsiniz. Bu yüzden perşembe nefes almanız için ideal bir gün oluyor.
Eğer, 3 gün kaçamak yaptıysanız bu kürleri 3 gün uygulayın. 1 hafta kaçamak olduysa; haftanın 3 günü yine yoğurt kürü yapın, biraz normal beslenin, sonra tekrar 3 gün daha yoğurt kürü yaparsanız, bu kaçamakları telafi etmiş olursunuz.
Cheat day'in genel olarak haftada 1 ya da 2 defa uygulanabileceği öngörülüyor.
Kaçamak yapılan diyetin tekrar toparlanması adına normal diyette atlanılan öğünlere geri dönebilirsiniz. Tokluk hissini artırmak için yulaflı ya da çavdarlı ekmek türlerinin yanı sıra kepekli ekmek tüketebilir ve bu süreçte bol su tüketimi yapabilirsiniz.
Diyette kaçamak (cheat meal) temel olarak diyet esnasında kısa bir süre için tekrardan besin alımının artırılması anlamına gelir. Birçok kişi kaçamak olayını abartarak sağlıksız beslenme yoluna gitse de arada aşırıya kaçmadan en az 2 haftada bir kaçamak öğün yapılabilir.
Bir sonraki videolarımda bu konulara yer veriyor olacağım.👇 Diyeti Bozdunuz, İşte Diyet Bozulduktan Sonra Telafi Yöntemleri: 1. Ertesi günlerde, su tüketimini 1 litre arttırın. 2. Ertesi günlerde, karbonhidrat tüketimini azaltın. 3. Ertesi günlerde, ana öğünlerde sebze ve yoğurt tercih edin.
Vücutta yağ kaybını gösteren en önemli ölçütlerden biri de mezura ile çevre ölçümleridir. Her ay düzenli yapacağınız mezura ölçümleri yağ kaybettiğinizi anlamanın en iyi ölçütlerinden biridir. Bunun dışında; kaliper ölçümü kullanılabilecek en doğru ölçüm tekniklerinden biridir.
Şok diyetlerde beyin bunu açlık gibi algılıyor. Ve metabolizma hızınız düşüyor. Diyetten çıkıp, normal beslenme düzeninize geri döndüğünüzde vücut birden günlük artan kaloriyle başa çıkamıyor, yağ olarak depoluyor. Ayrıca metabolizma hızınız düştüğü için eskisinden çok daha çabuk kilo almaya başlıyorsunuz.
Sağlıklı bir kilo kaybı haftada 0.5 kg-1 kg arasında olmalıdır. Yani ayda ortalama 2-4 kilo vermelisiniz. %10'luk bir kilo kaybının gerçekleşmesi için ise kabul edilebilir süre 6-12 aydır. Kilo yönetimi tedaviniz sırasında etkin bir tedavi için sıkı bir takip gerekir.
Peki, tatlı sonrası kilo almamak için ne yapmalıyız? Tatlı yedikten sonra kısa bir süre sonra acıkma hissi oluşur. Bunun önüne geçmek için sirke tüketmek gerekir. Asetik asit sayesinde, mide boşalması hemen gerçekleşmez, açlık hissi baskılanır, böylece kilo alımı azalır.
DİYETTE KEK YENİR Mİ? - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA
Yani cevabımız EVET! Yenebilir.
Diyette kaçamak yapmak, her şey bitti demek değildir. Ertesi gün dikkatli beslenerek ve 1 saat tempolu yürüyüş yaparak düzeltebilirsiniz. Bir haftalık bir tatilde, fazla yiyerek tatilden 1-2 kilo alarak geri dönebilirsiniz.
Sizin yemekten sonra almış gibi gördüğünüz kilo, aslında vücudunuzda depo edilecek olan yağ miktarı demek değildir. Gün içerisinde bakılan bu tartı sonuçları yanlıştır ve kişide moral bozukluğu yaratmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Bu yüzden gün içerisinde sürekli tartılmak yanlıştır.
Diyetin ilk Haftası Vücuda Neler Olur? Diyetin ilk haftasında vücutta su kaybı gerçekleşir. Genellikle birkaç gün içerisinde birkaç kilo su kaybedilir ancak bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterir. İlk haftanın sonunda, kilo kaybı 2 ila 6 arasında değişebilir.
Gelelim, en önemli öğünlerden biri olan akşam yemeğine. Akşam yemeğinin ölçülü olması gerektiğini biliyorsunuz; peki doğru olan saat ne olmalıdır? Akşam yemeğinizi en geç 18.00 ile 20.00 saatleri arasında tüketerek sindirim sürecinize olumlu bir katkıda bulunur, kilo vermenizin kolaylaşmasını sağlayabilirsiniz.
Yani yaktığımızdan her 7 bin kalori fazla aldığımızda bir kilo alırız. Aynı hesaba göre yaktığımız kaloriden her 7 bin kalori az aldığımızda da bir kilo veririz. Vücutta kumbara sistemi vardır, artı ve eksi kalori kayıtlarının olduğu bir kumbaradır bu.
Sık Sık Tartılmayın
Her gün tartılmak ya da günde 2-3 kez tartılmak kilo vermenize yardımcı olmazken. Üstelik stres düzeyinizin artmasına neden olur. Stres düzeyinizin artması motivasyonunuzun düşmesine neden olarak diyet sürecini zorlaştırır.
Günde 5 öğün yemek kilo aldırır mı? Günde 5 öğün yemek kilo aldırır. Ancak sağlıklı bir kilo artışı için yemekler öğünlerde dengeli bir şekilde tüketilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri