Kadayıf Buzlukta Nasıl Saklanır? Kadayıf hem çiğ, hem de kavrulduktan sonra buzluğa konulabilir. Çiğ bir haldeyse, paketinden çıkartmadan buzluğa atmak yeterli olacaktır. Eğer kavrulduysa, oda sıcaklığına gelmesi beklenir.
Derin dondurucuda saklayın
Vakumlu kaplarda veya ağzı kapalı poşetlerde derin dondurucuda saklarsanız taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu durumda dikkat etmeniz gereken tek yöntem, şerbetini koymadan önce derin dondurucuya atmaktır. Buzluktan çıkarıp şerbeti döktüğünüzde ilk günkü tazeliğini koruyacaktır.
Tıpkı reçel ve balda olduğu gibi şerbetli tatlılar buzdolabında saklanmamalıdır. Oda sıcaklığında hava ile temas etmeyecek şekilde saklayınız. Böylelikle şekerlenme sorunu ortadan kalkacak ve lezzetinde herhangi bir deforme olamayacak şekilde tüketeceksiniz.
Sütlü ya da şerbetli olması fark etmeksinizin, buzluğa kaldrıcağınız her tatlıyı mutlaka hava almayan ve içinde hava kalmayan kaplarda , kilitli poşetlerde ya da buzdolabı poşetlerinde muhafaza etmelisiniz.
Hafif elimizle sıkıp, fazlasını alalım bir tepsiye dizelim. Dondurucuya atalım 30 dakika sonra tepsiden alalım poşetleyip tekrar dondurucuya koyalım.
İlgili 27 soru bulundu
Kadayıfları kavurup soğuttuktan sonra ağzı sıkıca kapalı kavanozların içerisinde muhafaza edebilir, çıtır bir şekilde saklayabilirsiniz. Kadayıfları parçalamak ve kavurmak işte bu kadar kolay.
İstanbul Künefe satışları için özel olarak hazırlanan dondurulmuş künefe çeşitleri, soğuk depolarda muhafaza edilir. Bu sebeple satın alınması durumunda da evlerinizin buzdolabında değil, buzluğunda saklanması gereklidir. Buzluklarda ortalama altı aya kadar raf ömrünü muhafaza edebilirsiniz.
Şerbeti dökülmemiş baklavayı buzdolabında saklamaya gerek yoktur fakat baklava buzlukta muhafaza edilebilir.
Kadayıf tatlısının çeşidi olarak görülen künefe tatlısı, 1930'lu yıllarda önce Mersin ilimizde, 1940'lı yıllarda ise Hatay da ve Urfa'da yapılmaya başlanmış, Arap kültürü temelli bir tatlıdır. Kadayıf tatlısından farkı ise daha ince telli olması ve içerisinde peynir olmasıdır.
Beklemenize rağmen çekmiyorsa, tatlınızı 100 dereceli fırında ortalama 15 dakika bekletin. Fırından çıkan hafif ısınmış tatlıyı tekrar oda sıcaklığında bekletin. Eğer tatlı şerbeti hala çekmiyorsa, sorun yapım aşamasında olmuştur.
Tatlınız sıcaksa soğuk şerbet, tatlınız soğuksa da mutlaka sıcak şerbet ilave etmelisiniz. Soğuk tatlı - soğuk şerbet ya da sıcak tatlı - sıcak şerbet olduğu durumlarda tatlı kolay kolay şerbetini çekmez. Şerbetini verirken aniden dökmek, azar azar yedirmemek de şerbetini çekmemesinin nedenlerinden biri.
En mühim püf noktası ise tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması. Onları da buluşturdunuz mu nefis tatlınız hazır. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz! Muhallebili Kadayıf Tarifi,Kadayıf Tarifi,Kadayıf Tatlısı Tarifleri,Kadayıf Nasıl Kavrulur?
Rende veya kalbur üstünde açıp ceviz koyalım ve kapatalım. Tepaiye dizip 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Soğuyunca 10'lu gruplar halinde paketleyip buzluğa kaldıralım.
Uzun vadede tüketilmeyecek şerbetli tatlıların, tazeliğini koruması için pek çok yöntem denenmektedir. Bunlardan biri de baklava ve kadayıf gibi tatlıların derin donduruculara yerleştirilmesidir.
Yaş pasta, kapalı bir kutu içerisinde derin dondurucuda uzun bir zaman boyunca saklanabilir. Buzluktan çıkarıldığı an ilk günkü tazeliğinde servis edilebilir.
Süt, yoğurt, yumurta, yeşillikler (maydanoz, kıvırcık vs.), süzme peynir, krem peynir, mısır nişastası, puding, milkshake, kızartılmış yiyecekler, bol sulu sebze ve meyveler (marul, salatalık, kereviz, turp, domates, kavun, narenciye, elma, armut) patates, konserve yiyecekler, vakumlu besinler, asitli içecekler, ...
Pasta ve kek gibi ürünleri dondurarak aylarca derin dondurucu içinde saklayabilirsiniz. Pişirilip soğutulduktan sonra donan bu tür yiyecekler çözüldükten sonra fırından çıkmış gibi taze ve lezzetli olma özelliğini sürdürür.
Dondurulmuş Künefe Ne Kadar Süre Saklanabilir? Kargodan teslim almış olduğunuz dondurulmuş künefeleri ortalama olarak altı ay kadar buzluklarınızda saklayabilirsiniz. Ayrıca üç gün içinde buzluğa koymadan da tüketebilme imkanına da vardır.
Ancak tercih ettiğiniz baklava şerbet oranı daha az kuru baklava ise çok uzun olmamak şartı ile buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Oda sıcaklığında, açık bir alanda ve ağzı kapalı şekilde sakladığınız şerbetli baklavayı 5 gün boyunca bozulma tehlikesi olmadan rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Şerbetlendireceğiniz zaman buzluktan çıkarın ve tepsiye dizin. O tepside buzunu çözdükten sonra sizde şerbetini kaynatın. Aşağı yukarı 1 saatte buzunu çözünüyor.
Şerbeti için şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın. Yoğun bir kıvam alınca ocaktan alın. Kadayıfı fırından çıkartın. 5 dakika sonra, hazırladığınız sıcak şerbeti üzerine eşit dağılacak şekilde dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerine Hindistan cevizi serperek servis yapın.
Birçok insan kadayıf tatlısının kıvamını tutturamadığından yakınır. Kadayıf yaparken mantık oldukça basit aslında, 1'e 1 ölçü hep en doğru sonucu veriyor. Örneğin 1 kilo kadayıf, 1 kilo şeker, 1 litre su gibi.
Hazırlanan şerbet tatlıya yavaş yavaş her tarafına eşit gelecek şekilde dökülmelidir. Bu sayede hem tatlı dağılmaz hem de şerbeti daha iyi çeker. Şerbetlenen tatlı servis edilmeden en az 1 saat boyunca bekletilmelidir. Afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri