Kadın jiletiyle erkek jileti farkı nedir? ster kadın, ister erkek olsun, tıraş bıçağınızı kimseyle paylaşmamanız gerekir. Küçük rötuşlar ve yüz tüylerini almak için erkek tıraş bıçağı kullanabilirsiniz, ancak vücudunuzun büyük bölgelerini tıraş etmeniz gerektiğinde, kadınlar için üretilen tıraş bıçaklarını kullanın.
Erkekler ve kadınlar benzer jiletler kullansa bile erkek ve kadın jiletleri olarak ayrı şekilde de üretilmektedir. Jiletle tıraş olmak hem erkekler hem de kadınlar tarafından sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Vücudun birçok bölgesinde bulunan tüyler jilet ile kolaylıkla temizlenebilmektedir.
Jilet: Genital bölge temizliği jilet ile yapılabilmektedir. Tek kullanımlık ya da epilasyon aletlerinin ucunda bulunan elektrikli traş makineleri şeklinde olabilir. Tüyler uzadıkça tekrar yapmak gerekir.
Bu yüzden 5 bıçaklı jilet kadın kullanıcılar için idealdir.
Tırnak makası ve cımbızı paylaşmayın
Ev içerisinde diş fırçası, jilet, tırnak makası, cımbız gibi kanama riski olan ürünlerin ortak kullanılması, bir kişiden diğer kişilere kan yoluyla hastalık bulaşmasını artırabiliyor. Bu nedenle ortak kullanılan bu bakım ürünlerinin kişiye özel olması gerekiyor.
İlgili 18 soru bulundu
Jilet, genellikle tek kullanımlık ve daha kolay kullanılabilirken, ustura daha profesyonel bir tıraş deneyimi sunar ve doğru kullanıldığında uzun süreli bir kullanım sunar.
Bir süre sonra bu öyle bir hale gelir ki jileti değiştirirsiniz. Bir jiletten kaç tıraş çıkaracağınız, yine kişiye göre değişen bir konudur. Kimisi bir jileti bir defa kullanıp atar ama gerçek şu ki hemen hemen her jilet birden fazla defa rahatlıkla kullanılabilir; kullanılmalıdır. Ortalama rakam 2-4 tıraştır.
Tek veya çift bıçaklı jiletler kılları yalnızca kopardığı için istediğiniz sonucu vermeyebilirler. Bu nedenle özellikle kadınlar için üretilmiş çok bıçaklı jiletleri tercih etmelisiniz.
Keskin bir bikini bölgesi jileti kullanın
Tüm bu işaretler, tıraş bıçağınızı değiştirme zamanının geldiğini gösterir. Kör bir bıçakla tıraş olmak, bikini bölgesi jilet sonrası tahriş riskini artırır. Tıraş olma sıklığınıza bağlı olarak, kadın tıraş bıçağınızı yenisiyle değiştirmeden önce 5-10 kez kullanabilirsiniz.
Kadın jiletiyle erkek jileti farkı nedir? ster kadın, ister erkek olsun, tıraş bıçağınızı kimseyle paylaşmamanız gerekir. Küçük rötuşlar ve yüz tüylerini almak için erkek tıraş bıçağı kullanabilirsiniz, ancak vücudunuzun büyük bölgelerini tıraş etmeniz gerektiğinde, kadınlar için üretilen tıraş bıçaklarını kullanın.
Özel bölge tüylerini, uzama yönüne doğru tıraş edin.
Tıraş bıçağını hafifçe bastırın, cildinizi çekerek gerin ve kılların uzama yönüne doğru kısa ve düzenli hareketlerle tıraş edin. Bıçakların temiz kalması için her hareketten sonra tıraş bıçağını durulayın.
Genital bölgedeki kıllara jilet değdirmek istemiyorum, jilet kılları kalınlaştırıyor. Başka nasıl alabilirim genital bölgedeki kılları? Merhabalar, genital bölge kılları için Buz Lazer ideal bir çözümdür. İstenmeyen tüylerle mücadelenin en etkili ve en kalıcı yöntemi lazer epilasyondur.
Bacaklar, bilekten yukarıya doğru nazikçe tıraş edilmelidir Koltuk altları, aşağı, yana ve yukarı olmak üzere gereken her yönde tıraş edilmelidir. Bikini Bölgesi, önce tüylerin uzama yönüne doğru tıraş edin; ardından daha yakın bir tıraş için tekrar tıraş kremi sürüp ters yöne gidebilirsiniz.
Ağda yapmak, tüylerle beraber ölü deriyi de temizlediği için tüyleri alırken ciltte peeling etkisi de yaratır. Fakat tıraş bıçağı kullanımında tüyler kesildiği yerden deri altına girmeye ve uzamaya meyilli olur. Bu da kıl köklerinde iltihaplanmalara ve şişmelere yol açar.
Her seanstan önce kılların jiletle alınması doğru bir uygulamamı, bir de jiletin kaç gün önce yapılması daha doğru olur? Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir.
Adım: Tıraş için Uygun Duş Jeli Kullan
Önce duş jeli, sabun veya tıraş öncesi jelini sürerek uygulama bölgesini köpürtebilir, sonrasında jilet işlemine geçebilirsin.
Erkeklerde özel bölge tıraşında tıraş yanığından ve batık kılı çıkarma işleminden kaçınmak için en iyi yöntem, kılın uzama yönünü takip etmektir. Bu yöntem, tıraş makinesinin kıllara ve alttaki cilde takılmasını ve tahrişi önleyecektir. Cilt tahrişini önlemenin başka bir yolu da körelmiş bıçak kullanmamaktır.
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
Jilet gibi aparatların, cilt yüzeyini büyük ölçüde tahrip ettiği ve cilt pigmentlerinin kimyasını bozduğu görülmektedir. Epilasyon işlemi esnasında ağda ve epilatör kullanmak da kararma oluşumuna sebebiyet verebilmektedir.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Doğru tıraş makinesi bakımı
Tıraş makinenizi temizleme ipuçları: Bıçakları bir kaç dokunuşun ardından akan suyun altına tutun ve suyun sıkışan kılları ve diğer parçaları giderilebilmesi için arkadan öne doğru akmasını sağlayın. Bıçakları kurutmak için fazla suyu silkeleyin.
Üç bıçak yerine (birbirine göre doğru mesafede olan) beş bıçak, cildin daha pürüzsüz ve sıkışmanın %30'dan fazla azalması anlamına gelir (MACH3 ile kıyaslandığında Fusion5). Sonuç olarak, sinekkaydı, konforlu bir tıraş elde edersiniz ve kendinizi kesme riskiniz azalır.
Bir yaprak jiletin ortalama ömrü 4-5 kullanım olmakla birlikte, bu kişiden kişiye değişmektedir. Jilet, sakalınızı kesmeyip çektiği anda değiştirilmelidir.
Altıncı aydan itibaren ise jiletle tıraş olunmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri