Yumurtanın hem kalitesini ve sayısını artırmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Özellikle içerdikleri kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ile D vitamini ve aminoasitler sayesinde yumurta kalitesini artıran faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek çok önemli.
Yumurtaların tembelliği için doğal olarak tüketebileceğiniz yeşil sebzeler Ispanak, karalahana, brüksel lahanası, kuşkonmaz ile marul gibi yeşil sebzeler folik asit ve demir içerikleriyle yumurta kalitesinin artmasına yardımcı olabiliyor. Soğan kürü de bu doğal tedaviler arasında tercih edilebilir.
Bu nedenle düzenli olarak haftada 2-3 sefer ilişki olan eşlerde, yumurta ne zaman atılırsa atılsın, sperm ortamda bulunduğundan, yumurtayı döllemek üzere hazır olacaktır. Bu durumda yumurtlama zamanını hesaplamaya gerek yoktur. Doğal ve uygun olan yöntem budur. Yumurtlama zamanlarınızı düzenli kaydedin.
Bazı yiyeceklerin yumurtlama sürecini desteklediği bilinmektedir. Uzmanlar özellikle folik asit, omega 3 yağ asitleri, çinko, magnezyum, selenyum ile A, D ve E vitamini içeren besinlerin yumurta sayısını ve kalitesini arttığını söylüyor.
İlgili 45 soru bulundu
Gebelik ihtimalini artıran hayvansal proteinler
Yağsız et (tavuk, kırmızı et): Demir ve esansiyel yağ asitleri açısından zenginler. Demir eksikliği kadınlarda yumurta oluşumu ve yumurtlama sorunlarına neden olabilir. Haftada 2 kez tüketmek gerekir.
Soğan kürünü sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez düzenli olarak kullandığınız takdirde hem yumurtalıklarda bulunan çikolata kistlerinin ortadan kalkacağını hem de yumurta rezervlerinizin artacağını gözlemleyebilirsiniz.
Hamile kalmak için düzenli olarak cinsel ilişkiye girmek hamilelik şansını artırır ancak yumurtlama döneminizi bilir ve bu dönemlerde daha çok seks yaparsanız hamile kalma ihtimaliniz oldukça yükselecektir. Yumurtlama dönemine yaklaştığınızda ve yumurtlamanın gerçekleştiği her gün mümkün olduğunca sık ilişkiye girin.
Ceviz: Omega 3 yağ asitleri, magnezyum ve lif açısından zengin olan ceviz antioksidan etkiyle yumurta kalitesini artırıyor.
Kimyasal madde kullanımları, sigara tüketimi, alkol tüketimi, ilaç tüketimi vücudun hormon dengesini bozmaktadır. Obezite ya da fazla kiloya sahip olma durumu, yumurtalıklarda üretilen yumurtaların zayıf olmasına neden olmaktadır.
Kadın doğum uzmanlarının ultrason kontrolü sonrasında tespit edilen yumurta sayısının 8 ve üzerinde olması normal yumurta rezervi olarak kabul edilir. Yani kadında 8 ve üzerinde yumurta varsa hamile kalma ihtimali de fazladır.
Yeşil Çay. Yeşil çay, yalnızca sağlıklı rahim ve yumurtalıkların korunmasına yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda rahimdeki miyomları tedavi eden antioksidanlarla doludur. Miyomu olan kadınlar, fibroid sayısını azaltmak için yaklaşık 8 hafta boyunca her gün yeşil çay içmelidir.
Yumurtalık tembelliği tedavisi sırasında genellikle yumurtlamayı sağlayacak ilaçlar kullanılmaktadır. Bu konuda hamile kalmayı istemeyen kadınlar için doğum kontrol hapı ya da adet hapları kullanılmaktadır.
Sperm kalitesi açısından 2-3 günlük aralarla cinsel ilişkiye girmenin hamile kalma olasılığını arttırdığı uzmanlar tarafından dile getirilen bir konudur. Düzenli bir şekilde gün aşırı cinsel ilişkiye girmek hamile kalmayı kolaylaştıran bir yöntem olarak uzmanlar tarafından tavsiye edilen bir durumdur.
İLİŞKİ SONRASI 30 DAKİKA YATILMALI
Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.
Kadınların hamile kalmaya çalışırken günlük 400 mikrogram folik asit takviyesi almaları önerilir ve bebeğin omurgasının geliştiği ilk 12 hafta boyunca bu dozu sürdürmelidirler. Folik asit tabletlerini eczanelerden alabilirsiniz; aile hekiminiz de bu tabletleri size reçete edebilir.
Sperm hücresi, yumurta hücresini döllerse hamile kalırsınız. Bu, genellikle bir erkekle cinsel ilişkiye girmekten dolayı gerçekleşir. Erkek, boşalır, Sperm hücreleri vajinanıza girer.
Adet gecikmesi, halsizlik, uyku hali, memelerde hassasiyet ve şişkinlik, sık idrara çıkma, bel ve kasık ağrıları, kokulara karşı hassasiyet, mide bulantısı hamileliğin erken döneminde görülebilecek belirtileri olarak gösteriliyor. Hamilelik belirtileri genellikle gebeliğin ilk 1-2 haftasında başlayabilir.
Yumurta üretimini sağlayan hormonlarda bozulmaya yol açan; kısa zamanda çok fazla kilo alma ya da zayıflama, stres, bilinçsiz yapılan ağır aktiviteler, adreno genital sendrom, erken menopoz ve kısa luteal faz gibi çeşitli hastalıklar kısırlık (infertilite) ortaya çıkarmaktadır.
Her ay yaklaşık olarak 3 ile 30 yumurta olgunlaşır ve içlerinden en olgun yumurta salınır. Yumurtlama dönemi olarak bilinen zaman dilimi yumurta foliküllerinin hormonlar tarafından uyarılmasıyla başlasa da, gebelik için gerekli olan yumurtanın salınımı 24 saat sürer.
-İncir kürünün sağlık sorunlarına birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. -Yumurta gelişimine yardımcı olan incir kürü hamile kalmayı kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir.
Kadınlarda oluşan yumurta büyümesi problemi için uzmanlar kişinin metabolizmasına uygun olarak hormon tedavisi başlatmaktadır. Uygulanan bu tedavi ile beraber yumurtalar eski ve normal büyüklüğüne geri dönerek kalitesi artış bir şekilde çalışmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri