Kadınlar, menstrüel dönem öncesinde beyinlerindeki doğal serotonin düşüşüne karşı çikolata ve tatlı ile dengeleme eğilimine giriyor olabilirler. Hormonal dengesizlik dönemlerinde beynin nörotransmitter üretiminde önemli bir yer tutan magnezyum, çikolatanın sahip olduğu minerallerden bir tanesi.
Adet dönemi öncesi kadınların çikolata ve diğer tatlı, şekerli yiyecekleri yemek istemesinin nedeni, östrojen hormonunun vücutta dolaşımının azalmasıdır. Östrojen kadınlar için "uyarıcı" bir hormondur. Vücuttaki seratonin, noradrenalin ve endorfin hormonlarının üretimini artırır.
Düzensiz beslenme, dengesiz egzersiz yapımı, kadınlarda regl dönemi gibi birçok durumun sonucunda kan şekeri düşebilir. Kan şekeri düştüğünde vücut enerji ihtiyacı duyar ve bu ihtiyacı karşılamak için tatlı yeme isteği uyandırır. Yani çikolata krizi vücudun enerji eksikliğinde verdiği bir reaksiyondur.
Fakat aşırı oranda teobromin alımı insan bedeninde zehirli etkiye de sebep olabilir. Damar açıcı, idrar söktürücü ve gastrointestinal etkileri kalp krizine yol açabilir. Tansiyonu düşürme ve kalp krizi riskini artırma gibi etkiler de ölüme neden olabilir.
Kadınlar daha çok bitter çikolatalara karşı ilgi duymaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Tarihi kaynaklara göre çikolata ilk kez Meksika topraklarında içecek şeklinde kullanılıyor. M.Ö. 1900'lerde şu anki Meksika topraklarında yaşamını sürdüren Olmekler'den önceki toplumun keşfi.
Kakao, okzalat miktarının fazla olmasından dolayı kemiklerden kalsiyum atımını hızlandırabilir, özellikle osteoporozda tüketime dikkat etmekte yarar var. Uçuk (herpes simplex) eğilimi olanlar da içindeki yüksek arjinin miktarı yüzünden çikolatadan kaçınmalıdır.
Listede bazı içecek ve çikolatalarda kullanılan "Sildenafil sitrat" isimli ilaç etken maddesi dikkat çekti. Uzmanlara göre, cinsel performans artırıcı özelliği olan bu maddenin bilinçsiz tüketilmesi, kalp rahatsızlıklarına ve hatta aşırı kullanımda ölüme neden olabilir.
BEYNİN SEROTONİN HORMONU SALGILAMASINA YOL AÇIYOR
Çikolata uyuşturucuya benzeyen, beynin serotonin hormonu salgılamasına yol açan alkaloidler içerir. Seratonin hormonu insana canlılık, mutluluk ve zindelik hissi verir (birazcık aşık olma hissine benzer!). Çikolata yendiğinde, bağımlılığa neden olan his budur.
Ne kadar yerseniz yiyin, 10 kilogramı aşmamaya çalışın. Zira 10 kilodan fazla çikolata yemek, zehirlenme ve ölümle sonuçlanabiliyor.
Aşırı tatlı yeme isteği, magnezyum, çinko ve krom eksikliğinin bir göstergesi olabilir. Kadınların menstural döngülerinde canları çikolata gibi tatlı şeyler çekebilir. Ancak bunun yanı sıra aşırı çikolata yeme isteği, magnezyum eksikliğinin de bir göstergesi olabilir.
Çikolata bağımlılığı belirtileri
Aç olmasanızda sürekli çikolata yada basit karbonhidratlı gıdaları yemek istiyor olabilirsiniz. Önünüze gelen tatlıyı son parçasını bitirmeden duramıyor olabilirsiniz. Side teklif edilen tatlıya hayır demiyor olabilirsiniz.
Araştırmalar, çikolatanın özellikle adet dönemi öncesi ve sonrasında Batıda en fazla arzulanan yiyecek olduğunu gösteriyor. Kan kaybı demir gibi bazı mineral eksikliklerine yol açsa da bilim insanları çikolatanın kırmızı et veya koyu yeşil yapraklı sebzeler kadar demir eksikliğini gidermeyeceğini söylüyor.
Yapılan tıbbi çalışmalarda, çikolatadaki kakao ve feniletilamin seks sırasında ortaya çıkan endorfin hormonlarını tetiklediği ve böylece cinsel arzuyu artırdığı belirlendi. Tabii çikolatanın içindeki yüksek şekeri ve kaloriyi de göz ardı etmemek gerek. Çikolata aynı zamanda cinsel uyarıcı ve keyif vericidir.
Adet öncesi sendromu: Kadınların birçoğu normalde tatlı isteği duymazken regli öncesi yoğun bir şekilde tatlı tüketme ihtiyacı duyarlar. Bunun sebebi östrojen hormonunun bu dönemde azalmasıdır. Diyetisyen ile uygulanacak stratejilerle bu süreci atlatmak mümkündür.
Regl Döneminde Tatlı Yemek Zararlı Mı? Bir besine direkt olarak zararlı etiketi yapıştırmak pek doğru olmuyor. Ancak özellikle rafine şeker ve trans yağ içeriği yüksek ürünler (çoğu zaman paketli gıdalar) sadece regl dönemi için değil hayatın tüm dönemlerinde zararlı olabiliyor.
Çikolatanın başlıca faydalar şunlardır;
· Antioksidan görevi görerek kalbi zararlı etkenlerden korur ve kalp krizi riskini azaltır. · İçinde bulunan flavonoidler ve potasyum sayesinde tansiyonun düşmesine yardımcı olur. · Kanser hücrelerini azaltır. · Enerji verir.
Her gün çikolata yersek ne olur? Her gün çok fazla çikolata yemek kilo aldırabilir, selülite neden olabilir, kalp ve damar sorunları yaşatabilir, şekeri yükseltebilir ve bağımlılığa neden olabilir. Bunun için çikolata tüketiminin abartılmaması gerekir.
Festal Bayan Azdırıcı Çikolata Nedir? Festal Bayan Azdırıcı Çikolata kadın ve erkeklerin cinsel isteklerini arttırmak ve cinsel performanslarını en üst seviyeye çıkarmak için özel olarak üretilmiş, içeriği tamamen bitkisel karışımlardan oluşan cinsel istek arttırıcı bir üründür.
Bu ürünü yedikten sonra etkisi toplamda 36 saat sürer.
Yemeye başladığınız anda ağzınızda yavaş yavaş erirken mutluluk hormonu salgılamaya başlayan çikolata insanı mucizeyi hazlara sürüklemektedir. En önemlisi İnsanı rahatlatırken cinsel isteği arttırmasıdır.
Yulaf ezmesi, hurma, kakao ve ceviz kullanarak hem lezzetli hem de sağlıklı kakaolu toplar hazırlayarak çikolata krizlerinizi yatıştırabilirsiniz. Keçiboynuzu pekmezi, çikolata tadına en yakın lezzetlerden biridir. Keçiboynuzu pekmezini kalıplara döküp donmasını sağlayarak çikolata görünümünde tabletler hazırlayın.
Çikolata bağımlılığından kurtulmak için;
Sürekli çikolata yeme isteğiniz varsa, badem, fındık, ceviz gibi kuruyemişlerle muz ve koyu yeşil yapraklı sebzeleri tüketerek bu durumun üstesinden gelmeye çalışabilirsiniz. Çikolata yerine geçebilecek pratik ve sağlıklı tarifler oluşturabilirsiniz.
Çikolatanın kokusundaki pirazin, beyindeki zevk merkezini harekete geçirir. Yapısının kremsi veya kıtır kıtır oluşu ruh haline göre iyi hissettirebilmektedir. Bunların dışında çikolata özellikle kadınlar tarafından daha çok sevilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri