Normal vajinal akıntı şeffaf beyaz renkte bol olmayan bir akıntıdır. Menide şeffaf renklidir. Yani her iki akıntı rengi aynıdır. Meni yoğunluk nedeniyle daha koyu gözlenebilir.
Menî ile mezî arasındaki farklar: Birinci fark: Vasıflardaki farklar: Menî: Erkeğin menîsi, beyaz renkte kalın bir sıvıdır. Kadının menîsi ise, sarı renkte ince bir sıvıdır.
Çünkü kadının menisi yoğun (hâsir) de beyaz da değildir. O, hadiste de belirtildiği gibi ince ve sarıdır” diyerek meniyi her iki cins için ortak saymıştır.
Mezî de beyaz ve ince bir su olup, şehvet hissi galebe çaldığı anlarda meydana gelen bir sudur. Binâenaleyh söz konusu “vedi” ve “mezi”den dolayı gusül gerekmez. Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir.
Kadından gelen meni sarımtıraktır. Vedi, idrardan sonra çıkan beyaz, bulanık, koyu, yapışkan bir sıvıdır. Mezi, zevk zamanında çıkar. Şehvetlenince, açık resimlere bakınca veya şehvetle öpüşünce ve sürtününce veya böyle şeyler düşününce gelen birkaç damla renksiz yapışkan sıvıdır.
İlgili 32 soru bulundu
344- İnsan, iki yolla cünüp olur: 1) Cinsel ilişkide bulunmak. 2) İnsandan meni çıkması.
kadında meni sperm olmaz. bunu yanlış öğrenmişsin. kadında boşalma ruhendir erkek gibi sperm olmaz. ilk baştaki nem yani her zamanki nem zevk aldıkça çoğalır. bir kısmı vajina içerisinde birikir. bu da o anki pozisyon ve duruşa bağlı. orgazm sonrasında kaslar gevşeyince de içte biriken oplin dışa akar.
Erkek olsun kadın olsun ihtilam olur.
Ancak bu hal kadınlarda az görülür. İmam Muhammed`e göre kadın ihtilam olur. Fakat meninin dışarıya çıktığını görmezse ihtiyaten yıkanması daha iyidir. Çünkü kadından çıkan meninin geri dönmesi muhtemeldir.
Meni yakınlaşma eylemi sonucunda gelen bir sıvıdır. Mezi ince bir sıvı meni daha kalın ve beyaz renge yakın bir sıvıdır. Uhu gibi yapışkan sıvı mezidir. Mezi normal namaz abdesti meni gusül gerektirir.
Erkekler de ve hanımlarda ikili ilişki esansında avret bölgelerinden bir takım sıvılar gelmektedir. Bu sıvılar bazen meni bazen de mezi olarak adlandırılmaktadır.
Kadın boşalmasında erkekteki gibi meni çıkışı olmadığından kadın boşalması sübjektiftir.
Organ uyanık olmayınca; gusletmek gerekmez, çünkü uyanıklık şehvetin bulunmasına delildir. Bir erkek veya bir kadın rüyada ihtilam olsa da, meni dışarıya çıkmış olmasa, yıkanmak gerekmez. İmam Muhammed'e göre, böyle bir kadının ihtiyat olarak yıkanması gerekir.
Şöyle ki, uyanma olur, menî gelip şehvetle boşalma olmaksızın uyanma geçer ve idrar yapıldıktan sonra kesik kesik gelir. Menî ise, şehvetin en üst düzeyinde (şehvetle) ve hızla (difk) gelen ve kendine has kokusu ve rengi olan bir sıvıdır. (kokusu yaşken hurma tomurcugu, kuru iken yumurta kokusunu andırır.)
Mezi, meni gibi şehvetle akmaz. Aktığı zaman, insan tarafından hissedilmez.
Gündelik yaşantı içerisinde zevk suyu olarak da geçen 'Kazi', yakınlaşma hissiyatından dolayı kişiden gelen saydam ve yapışkan bir sıvıdır. Erkeklerde bu durum 'Mezi' iken kadınlardaki karşılığı ise 'Kazi'dir.
el Cevab: Mezi meninin incelmiş halidir. Uykudan uyandığında mezi ya da meni ıslaklığının çamaşırda görülmesi durumunda ihtiyaten gusül gerekir. Uyanıkken mezi gelmesi sadece abdest gerektirir. Çünkü mezi olduğunda oluş şekli itibarıyla bir şüphe yoktur.
Zevk suyu, boşalma öncesi sıvı, mezi, cowper bezi sıvısı ya da uluslararası literatürde pre-cum olarak adlandırılan sıvı boşalma öncesi penisin ucundan dışarı çıkan renksiz ve berrak sıvıdır.
Sürekli mezi gelmesinin ya da ihtilam olmanın bazı sebepleri vardır. Bu da fazla yemek, haramlara çok bakmak vb. nefsin hoşuna giden şeyleri yapmaktan kaynaklanır. Ayrıca bir rahatsızlığınız olabilir. Sahasında uzman bir doktora danışmanızı öneririz.
Normal vajinal akıntı şeffaf beyaz renkte bol olmayan bir akıntıdır. Menide şeffaf renklidir. Yani her iki akıntı rengi aynıdır. Meni yoğunluk nedeniyle daha koyu gözlenebilir.
Cinsel İlişki Sonrası Hemen Gusül Alınmasının Hükmü
Kadın ilişki sonrası namazı kaçırmamak için hemen gusül alsa ama kasılma olmaksızın sıvı gelse bu durumda abdest yeniler gusül gerekmez. Not: (İlişki esnasında veya sonrasında kasılma olmaması ve dışarı meni ya da sıvı çıkmaması durumunda da gusül gerekir.
İlişki sırasında erkeğin menisi vajinaya boşalmadan hissedemez.
Uykusunda ihtilam olduğunu hatırlayan bir kimsenin elbiselerine meni bulaşmadıysa o zaman gusül abdesti almasına gerek yoktur. Kadınların da ihtilam oldukları zaman gusül abdesti alması gerekmektedir.
Bu mesele İmam Ebû Yusuf'a göredir. İmamı Azam ile İmam Muhammed'e göre, gelen akıntının mezi olduğunu anlıyorsa, gusl etmesi gerekmez. Fakat meni olduğunu biliyor veya şübheye kapılıyorsa, gusletmesi gerekir. İhtiyata uygun olan da budur.
"Kadınların, vajina organlarında gördükleri normal ıslaklık, insanların ağız, burunlarından gelen akıntı ve bedenlerinden çıkan ter gibi değerlendirilmelidir."(bk. Reddu'l-Muhtar, 1/166). Bu sebeple, söz konusu ıslaklık, temiz olduğu gibi abdesti de bozmaz.
Cinsel ilişkide bulunan erkek ve kadın, (bu ilişki çok az da olsa) meni gelmese bile her ikisi de cünüp olur ve gusül yapmaları gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri