Genel Başkan Yalçın; yaşanan deprem felaketi sonrası sözleşmeli personelin kadroya geçiş sürecindeki otuz günlük başvuru süreci, deprem bölgelerine görevlendirilen ya da deprem nedeniyle bölgede bulunan personelin başvuru imkânı olmaması da gözetilerek 31 Mart 2023 tarihine uzatıldığını belirtti.
3- Sözleşmeli personelin kadroya geçmeleri için verilen 30 günlük başvuru süresi , 31 Mart 2023 tarihinde kadar (bu tarih dahil); atanma süreleri ise 28 Nisan 2023 Tarihine kadar ( bu tarih dahil) uzatılmıştır.
Dört yıllık sürede, memur kadrosuna atanmadan önce tabi oldukları mevzuata göre yer değiştirme hakkına sahip olanların görev yerleri, söz konusu mevzuatta yer alan süre, usul ve şartlarla değiştirilebilecek. 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar memur kadrosuna geçebilecek.
Ayrıca, 15 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de sözleşmeli personelin başvuru süreci 31/03/2023 tarihine kadar, atama süreleri de 28/04/2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
KADROYA GEÇİŞLER TALEBE BAĞLI
4B'li personel, mahalli idareler personeli, teşkilat kanunlarına dayalı olarak çalışan sözleşmeli personel, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil imam hatip ve müezzin kayyımlar ile vekil ebe ve hemşireler de düzenlemenin kapsamına alınıyor.
İlgili 15 soru bulundu
http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir.
SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA ATANMA BAŞVURULARI BAŞLADI
Millî Eğitim Bakanlığı, Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli öğretmenler ile sözleşmeli diğer personelin 7433 sayılı Kanun doğrultusunda memur unvanlı kadrolara atanmak üzere başvurularını 31 Mart'a kadar alacak.
Teklife göre, 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıl gibi bir süreç sonunda gerçekleşecektir. Kadroya geçen personel kurumlar arası nakil hakkına 4 yılın sonunda kavuşacak. Kadrolu olanların maaşı da artacak.
Mahalli idareler dahil 3 yılı dolmuş olan sözleşmeli çalışanlar bir yıllığına aday memurluğuna geçirilecek. Kurumsal sözleşmeli personel ve mahalli idarelerde görev yapan yaklaşık 197 bin sözleşmeli personel süre aranmadan kadroya geçirilecek.
Son dakika haberi! Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Kadroya alınacak taşeron işçilerin işe giriş tarihleri ne zaman? Kadroda şartlardan biri de tarihle ilgili. Taşeron işçilerin kadroya girebilmesi için 1 Kasım 2015'ten önce işe girmiş ve halen çalışıyor olması gerekecek. 1 Kasım 2015'ten sonra işe giren taşeron işçiler kadrodan yararlanamayacak.
TBMM Genel Kurulunda kabul edilen kanuna göre; 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar, memur kadrosuna geçebilecektir. Buna göre sözleşmeli öğretmenlerimiz de kadroya geçiş hakkı elde etti.
657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi uyarınca devlet memur isteği ile kurumunda yer alan Kazanılmış hak aylık derecesinin 3 alt derecesindeki memur kadrolarına atanması mümkün bulunmaktadır.
Bu itibarla, 7433 sayılı Kanunla Devlet memuriyetine geçirilen personelin 2022 yılına ait kullanılmayan yıllık izin sürelerinin 2023 yılına devredilmesinin mümkün olduğu değerlendirilmektedir.
Yani kadroya geçirilen işçi, mevcut kadrolu işçi ile aynı işyerinin işçisi olarak tescil edilecek. Böylece bu işçiler, kadrolu işçilerin toplu iş sözleşmesinden yararlanma olanağına sahip olacak.
Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.
Sözleşmeli personelin kadroya geçmek istemesi durumunda personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacak. Kadroya geçen personel kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık sürecin ardından kavuşacak.
Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesini öngören kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanuna göre 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar, memur kadrosuna geçebilecek. Memur kadrosuna geçmek isteyenler, kanun yürürlüğe girdikten sonra 30 gün içinde başvuru yapacak.
Kadroya geçme talebi olan personel halen görev yapmakta olduğu birime dilekçe ile başvuru yapacaktır. (Görev yapmakta olduğu birimce dilekçe ekindeki başvuru evrakları kontrol edilerek Personel Daire Başkanlığına gönderilecektir.)
Alo 170 İletişim Hattı üzerinden. En yakın İŞKUR birimine şahsen müracaat ederek.
Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “SÖZLEŞMELİ öğretmenlerin KADROYA geçiş süreci 28 Nisan'da gerçekleşiyor. Bu tarih itibariyle öğretmenlerimiz, Anayasamızın eşitlik ilkesi doğrultusunda, kadrolu diğer meslektaşları gibi SÜRE ŞARTI aranmaksızın MAZERET tayin haklarını kullanmalıdır.
Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının yayımladığı, sözleşmelilerin kadroya geçişini düzenleyen 632 sayılı KHK'yı açıklayan rehberde, kadroya geçen sözleşmelilere aday memurluk hükümlerinin uygulanmayacağı hüküm altına alınmıştır.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesini öngören kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanuna göre 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar, memur kadrosuna geçebilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri