Mırra, Arap coğrafyasına özgü, birkaç kez demlenerek hazırlanan acı kahvedir. İsmi, Arapça acı anlamına gelen مر murdan türemiştir.
Uyarıcı etkiye sahip olduğu için dikkat toplamada ve konsantrasyon artırmada önemli bir yeri var. Aşırıya kaçmadan tüketilen mırra, baş ağrısına, selülite ve karaciğer hastalıklarına iyi geliyor. Mırranın, ayrıca uyarıcı, canlandırıcı ve yorgunluk giderici etkisi de bulunuyor.
Mırra, Arap coğrafyasında daha çok tüketilen bir kahve türüdür. Özellikle çok acı olması nedeniyle küçük fincanlarda içilir. Dünyanın en sert kahveleri arasında yer alır. Kahve çekirdekleri iyi bir şekilde kavrularak yapımına başlanıyor.
mirra kurtce'de olum demektir, bu kahve de taziye evlerinde icilen bir aci kahvedir. ayni fincandan icmek "acinizi payla$iyorum" anlamina gelir.
Bildiğimiz Türk kahvesine göre daha koyu bir kıvama ve daha acı bir tada sahip olan mırra, kendine has küçük ve kulpsuz fincanlar ile ikram edilir.
İlgili 30 soru bulundu
Kürt Kahvesi 250 GRAM
Kürt Kahvesi 6 karışımdan oluşmaktadır.İçerisinde Menengiç,kakule,Krema,keçiboynuzu ve mardine özel Özütü'nden oluşur. Özel kavrulmuş dağ kahvesi ile tadına tat katan muhteşem bir kahvedir. İçimi çok hafif köpük oranı fazladır. Hafif Kahve Sevenler için güzel bir kahve'dir.
Dibek kahvesi, aslında farklı bir kahve çeşidi değil. Yalnızca kahve çekirdeklerinin farklı bir şekilde öğütülmesi nedeniyle farklı bir isimle anılıyor. Dibek kahvesi için kullanılacak kavrulmuş kahve çekirdekleri, tahtadan ya da taştan yapılan büyük havanlarda dövülüyor.
Bölgeye özgü Antakya Kahvesi, normal Türk Kahvesinden daha koyu ve daha serttir. Kahve çekirdeğinin çifte kavrulmuş olması daha sert bir aroması olmasını sağlıyor. Kahvenin kokusu çok güçlü ve keskindir. Kahve siparişinize göre anında taze çekilip gönderilecektir.
Arap kentlerinden geldiği söylenen mırra, özellikle Urfa ve çevresinde içilen geleneksel bir kahve olarak dikkat çekiyor. Genellikle, misafirlere ikram etmek, ya da düğün yemeklerinden sonra servis edilmek üzere hazırlanan mırra, özel fincanlarla sunuluyor.
9 Karışımdan oluşan kahvemiz A kalite içerikler (Öğütülmüş Kahve, Menengiç,Keçiboynuzu, Tarçın, Çikolata, Salep, Mahlep, Öğütülmüş Üzüm Çekirdeği,Krema) ile harmanlanarak farklı ve vazgeçilmez bir lezzet sunmaktadır.
Aslında birbirinden uzak iki bölge olmalarına karşın dibek kahvesinin çıkış noktası Diyarbakır ve İzmir yöreleridir. Diyarbakır ilinde dibek kahvesi Ege Bölgesi'nden farklı olarak, Urfa ve Maraş'ta daha çok içilen Menengiç kahvesi karıştırılarak tüketilir.
Mırra, Arap coğrafyasına ait ancak ülkemizde de Adana, Şanlıurfa, Mardin gibi illerimizde sıklıkla tüketilen bir kahve. İsmini Arapça acı anlamına gelen "mur" kelimesinden alan mırra isminin hakkını vererek dünyanın en sert kahvelerinden biri olma özelliği taşıyor.
Arapçada “mur” kelimesi “acı” demektir. Mırra kahvesi hepimizin bildiği gibi Türk kahvesi fincanlarında servis edilmez. Acı ve ağır bir tadı olduğundan minik ve özel kulpu olmayan fincanlarda ikram edilir. Yapım aşamasında kakule bitkisinin tohumlarından faydalanılan mırra kahvesine aroma veren kakuledir.
Espresso Kahvesi
Sert bir seçim olan espresso birçok kişi için dinç bir güne başlamak için ideal olan kahve tercihidir.
Okka ülkemizde kullanılan eski ağırlık birimlerinden biridir. Okkalı kahve ise büyük fincanda ikram edilen bol kahve için kullanılır.
Mırra. Arapça'da acı anlamına gelen mırra, Güneydoğu Anadolu bölgesinde oldukça popülerdir. Klasik Türk kahvesinden farklı olarak kahvenin birkaç kere demlenmesi ile yapılan mırra, alışık olduğumuz Türk kahvesi tadından daha sert bir tada sahiptir.
Mardin yöresine ait olan ve Mardin kahvesi olarak da bilinen Süryani kahve aslında kakuleli Türk kahvesi. Farkı, aromasından ve Türk kahvesinden daha uzun süren pişirme yönteminden geliyor. Mardin kahvesi, uzun uzun kısık ateşte kaynatılıyor. Kaynadıkça kakulenin aroması çıkıyor ve kahve sert bir hal alıyor.
Temelde iki tür kahve çeşidi vardır. Bunlar Coffee Arabica (C. arabica) ve Robusta Coffee (C. canephora) olarak adlandırılır. Robusta kahvesi, aracia ile karşılaştırıldığında daha acı tada sahiptir.
Damat kahvesi, Türkiye'deki geleneklerden biri olan kız isteme törenlerinin vazgeçilmez bir parçası. Kahvenin en özel ve en sıra dışı hallerinden biri olan bu kahve, adından da anlaşılacağı gibi sadece damat tarafından tek sefere mahsus olmak üzere içiliyor.
Gelin adayı eğer damadı hiç beğenmediyse kahvesine şeker yerine tuz koyarmış. Tuzlu kahveyi içen damat adayı, kızın kendisini beğenmediğini anlayıp anasını babasını toplayarak bu işten vazgeçermiş. Tuzlu Türk kahvesi servis etmenin işte böyle subliminal bir özelliği de varmış.
Geleneksel ve yöresel usuller ile üretilen Osmanlı Kahvesi Türkiye'nin en eski kahvecisi Tahmis Kahvesi'nde. Tahmis Kahvesi'nin Osmanlı Kahvesi 'nin içerisinde Öğütülmüş Harnup,Sahlep, Krema ,Kuru Kahve, Menengiç Kahvesi, Damla Sakızı ve Çikolata vardır.
Ermenistan'da yapılan kahve, Türk usulü olarak yapılır, ancak Ermeniler kahveyi asla "Türk" olarak tanımlamazlar; kahveyi tanımlamak için "Türk kahvesi"'nin yerine "Ermeni kahvesi", "siyah kahve" ya da "olağan kahve" örtmeceleri kullanılır.
Arap kahvesi, Coffea Arabica çekirdeklerinden demlenmiş bir kahvedir. Orta Doğu'daki çoğu Arap ülkesi, kahve demlemek ve hazırlamak için farklı yöntemler geliştirmiştir. Kakule sıklıkla eklenen bir baharattır, ancak alternatif olarak sade veya şekerli olarak da servis edilebilir.
Agitbey Lübnan kahvesi kimilerine göre Adnan Kahvesi, kimilerine göre de Beyrut Kahvesi ismini almıştır. Bu kahve özel dağ kahvesinden oluşur.Koyu kavrulmuş sert kahvedir. İçerisinde kakule bitkisi bulunur. İçimi biraz serttir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri